Adhir schrijft aan Shah: Zorg ervoor dat Pak-hindoes niet worden lastiggevallen

0
107

Adhir Ranjan Chowdhury (Bestand)

Dagen nadat aan het licht kwam dat vorig jaar bijna 800 Pakistaanse hindoes in Rajasthan naar dat land terugkeerden, keerde congresleider in Lok Sabha Adhir Ranjan Chowdhury schreef woensdag aan de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Amit Shah, en verzocht de regering om onmiddellijke stappen om ervoor te zorgen dat “onze hindoebroeders” niet worden “gepest” en niet “uit frustratie” naar Pakistan hoeven terug te keren.

Deze mensen waren naar India gekomen op zoek naar staatsburgerschap op basis van religieuze vervolging in Pakistan.

De aandacht van Shah vestigend op “de ernstige benarde toestand van de Pakistaanse hindoeïstische terugkeer naar India”, schreef Chowdhury dat “een groot aantal Pakistaanse hindoes die naar India waren gekomen om aan religieuze vervolging te ontsnappen, moesten terugkeren omdat ze niet in staat waren veilig Indiaas staatsburgerschap”.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Het ministerie van Binnenlandse Zaken had in 2018 en opnieuw in 2021 aangekondigd dat hindoes, christenen, sikhs, parsi’s, jains en boeddhisten uit Pakistan, Afghanistan en Bangladesh het Indiase staatsburgerschap online kunnen aanvragen. Duizenden en duizenden hindoes uit Pakistan kwamen naar India en vroegen het Indiase staatsburgerschap aan. Vanwege het langzame en omslachtige proces is er echter weinig vooruitgang en zijn ze zo gefrustreerd geraakt dat ze teruggaan naar Pakistan”, schreef hij.

Best of Express Premium< /h3>Premium

Uitgelegd: oorzaak en gevolg van stijgende inflatie

Premium

PM Modi's persoonlijke vergelijking met Xi loste veel crises op: Ajit Doval

Premium

Uitgelegd: voor de vijfde premier van Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, politieke en …

Premium

Inflatie, renteverhoging, dalende markten : wat nuMeer Premium Stories >>

In een tweede brief vroeg Chowdhury Shah om de Citizenship Amendment Act in te trekken.

“Het is nu meer dan twee jaar geleden dat u de slecht doordachte wetgeving, CAA genaamd, hebt aangenomen”, schreef hij. “Maar toch ben je niet in staat om het uit te voeren vanwege de inherente en manifeste ongrondwettigheid ervan. Daarom keren Pakistaanse hindoeïstische repatrianten terug naar Pakistan uit pure frustratie en hopeloosheid. Deze draconische wetgeving kan niet worden uitgevoerd omdat het een wetgeving is die gericht is op een bepaalde gemeenschap. Het is in strijd met de basisprincipes en fundamenten van ons constitutionele ethos.”

De congresleider zei dat de onderliggende waarde van de Indiase grondwet is “leven en laten leven”. “En daarom ben ik er zeker van dat deze gerichte wetgeving tegen een bepaalde gemeenschap geen gerechtelijk onderzoek zal doorstaan”, verklaarde hij. “Misschien weet u het goed en dat is de reden waarom u, ondanks de goedkeuring van de wet van meer dan twee jaar, zelfs de rudimentaire regels van CAA niet hebt kunnen formuleren.”

Benadrukkend dat de “wereld ons in de gaten houdt en dat ze ons hebben bestempeld als een land van bijzondere zorg met betrekking tot religieuze vrijheid,” Chowdhury schreef: “Het is belangrijk dat we de fundamenten van ons bestuur, d.w.z. secularisme en sociale rechtvaardigheid, behouden. Anders zal onze grote beschaving, ingebed in seculiere en tolerante waarden, onherstelbaar worden aangetast. Ik doe een beroep op u om de CAA-wetgeving in te trekken in de aanstaande moessonsessie van het parlement, net als de drie controversiële landbouwwetten.”

Chowdhury verklaarde in zijn eerste brief dat de Pakistaanse regering veel van de teruggekeerden dwingt te zeggen dat ze in India slecht zijn behandeld. “Het ergste is dat nadat ze (Pakistaanse hindoes) waren teruggekeerd, ze door Pakistaanse instanties werden gebruikt om India te belasteren. Ze worden voor de media geparadeerd en moeten zeggen dat ze in India slecht worden behandeld,” schreef hij.

Hij wees op fouten in het systeem en verklaarde: “Hoewel het hele proces online is, is de portal accepteert geen verlopen Pakistaanse paspoorten, waardoor mensen die hun toevlucht zoeken genoodzaakt zijn zich naar de Pakistaanse Hoge Commissie in Delhi te haasten om hun paspoort voor een flink bedrag te laten vernieuwen.”

Chowdhury schreef: “Deze mensen komen naar India te midden van grote financiële problemen en het ophoesten van een exorbitant bedrag voor de vernieuwing van hun Pakistaanse paspoort is erg zwaar voor hen. De toestand van deze Pakistaanse hindoeïstische terugkeerders in India is erbarmelijk, verschrikkelijk en zielig. Ze zijn hier noch daar. Ik doe een beroep op u om onmiddellijk passende maatregelen te nemen zodat onze hindoebroeders niet te maken krijgen met intimidatie en ze niet uit frustratie terug hoeven naar Pakistan.”