Western Digital lanserar världens första 26TB CMR-hårddisk

0
52
Western Digital

< p>Western Digital har avtäckt sina helt nya 22TB CMR och 26TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR HDD, världens första av denna storlek, byggda för företags- och molnlagringslösningar.

Även om SSD:er är snabba och vad de flesta spelare och konsumenter använder idag, behöver vi inte 26 TB utrymme. Som sagt, kapacitetsgränserna för vanliga hårddiskar är fortfarande långt över en traditionell SSD, och Western Digital tar saker ännu längre för dem som behöver det.

Genomsnittskonsumenten behöver inte denna typ av lagring, men cloud computing för stora tekniska varumärken och företagslösningar gör det. Det är precis vad detta är till för, och båda nya enheterna är de första i sitt slag.

Enligt Western Digital använder dessa nya ePMR-enheter den senaste WD OptiNAND-tekniken för att packa höga lagringsnivåer i en plattform med upp till 10 diskar. De kommer att erbjuda förbättrad prestanda och tillförlitlighet, tillsammans med avsevärda hopp i lagringsgränserna.

“Som långvarig partner till branschens ledande molnleverantörer förstår vi deras unika krav i att bygga nästa generations molninfrastruktur.” Företaget har investerat i flera HDD-innovationer som vi utvecklat tillsammans med vår teknik för arealdensitet.” Ashley Gorakhpurwalla från WD

Att erbjuda högre lagringsgränser i mindre utrymmen kan bland annat öka kapaciteten och minska kostnaderna för molnlagringsservrar. Till exempel, WD’s nya 26TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR-enhet ökar lagringsutrymmet med 18 % genom att använda 2,6TB per skiva på enheten. Som ett resultat kan serverhanterare passa mer data i molnet på varje rack.

Enligt dess pressmeddelande kommer Western Digital 22TB Ultrastar DC HC570 HDD att vara tillgänglig först. Sedan kommer volymbeställningar av 26TB-alternativet att börja skickas till kunder senare i sommar.

via TechRadar