Western Digital introduceert 's werelds eerste 26TB CMR-harde schijf

0
38
Western Digital

< p>Western Digital heeft zijn geheel nieuwe 22TB CMR en 26TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR HDD's onthuld, 's werelds eerste van deze omvang, gebouwd voor enterprise- en cloudopslagoplossingen.

Hoewel SSD's snel zijn en wat de meeste gamers en consumenten tegenwoordig gebruiken, hebben we geen 26 TB aan ruimte nodig. Dat gezegd hebbende, de capaciteitslimieten van gewone HDD's liggen nog steeds ver boven die van een traditionele SSD, en Western Digital gaat nog een stap verder voor degenen die het nodig hebben.

De gemiddelde consument heeft dit type SSD niet nodig opslag, maar cloud computing voor grote technologiemerken en bedrijfsoplossingen wel. Daar is dit precies voor bedoeld, en beide nieuwe schijven zijn de eerste in hun soort.

Volgens Western Digital gebruiken deze nieuwe ePMR-schijven de nieuwste WD OptiNAND-technologie om hoge opslagniveaus in een platform met maximaal 10 schijven te stoppen. Ze zullen verbeterde prestaties en betrouwbaarheid bieden, samen met aanzienlijke sprongen in opslaglimieten.

“Als een langdurige partner van de toonaangevende cloudproviders in de sector, begrijpen we hun unieke vereisten bij het bouwen van een cloudinfrastructuur van de volgende generatie.” Het bedrijf heeft geïnvesteerd in verschillende HDD-innovaties die we naast onze technologie voor oppervlaktedichtheid hebben ontwikkeld.” Ashley Gorakhpurwalla van WD

Het aanbieden van hogere opslaglimieten in kleinere ruimtes kan onder andere de capaciteit verhogen en de kosten verlagen voor cloudopslagservers. De nieuwe 26TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR-schijf van WD verhoogt bijvoorbeeld de opslag met 18% door gebruik te maken van 2,6 TB per schijf op de schijf. Hierdoor kunnen serverbeheerders meer data in de cloud op elk rack plaatsen.

Volgens het persbericht zal de Western Digital 22TB Ultrastar DC HC570 HDD als eerste beschikbaar zijn. Vervolgens worden later deze zomer volumebestellingen van de 26TB-optie naar klanten verzonden.

via Ditching