Unionsminister Smriti Irani lovar Amethi girl ett besök på ISRO

0
52

I Amethi har hittills 11 672 elever fått surfplattor. Arkiv

Fackets minister Smriti Irani lovade på tisdagen en yrkeshögskolestudent, som vill bli vetenskapsman, ett besök hos Indian Space Research Organisation (ISRO) nästa månad.

Irani frågade en yrkeshögskolestudent från Jagdishpur Neetu Maurya om sina framtida ambitioner och när flickan svarade att hon ville bli vetenskapsman och arbeta på den nationella rymdorganisationen, lovade ministern att ta henne till ISRO nästa månad.

Läs |IIT-Roorkee lanserar certifikatprogram i data vetenskap och maskininlärning

“Hon (flickan) ville gå till ISRO och bli vetenskapsman. Jag tar henne till ISRO nästa månad,” sa Irani.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Det är en fråga om stolthet för Amethi att den här tjejen vill bli vetenskapsman. Hon kommer en dag att göra Amethi berömmelse,” sa BJP-ledaren. Ministern försäkrade vidare andra elever att hon kommer att hjälpa dem på allt sätt hon kan för deras framgång.

Best of Express Premium

Premium

Horoskop idag, 12 maj 2022: Tvillingarna, Väduren, Fiskarna och andra tecken — ch…

Premium

I husets panelmöte måste SEBI-flaggor avlyssna telefoner under sonderingPremium

Slå inflationen: RBI kan behöva döda efterfrågan, höja räntan, suga likviditet

Premium

'Informellt tryck från RBI': Dagar efter lanseringen avskaffade Coinbase UPI-tjänsterFler premiumhistorier >>

Irani var i sin valkrets för att inviga ett privat institut och dela ut surfplattor till studenter. I Amethi har hittills 11 672 elever fått surfplattor, sa hon och tackade Uttar Pradeshs chefsminister Yogi Adityanath för detsamma.

UP-regeringen hade tillkännagett gratis smartphones och surfplattor för en miljon ungdomar för att “göra dem tekniskt ljud”. Adityanath hade kickstartat tabletdistributionen förra året med ett megaevenemang i Lucknow den 25 december.