Ryssland: Vinster från biolabb gick till USA-vänsterns valkampanjer

0
65

Publicerad 11 maj 2022 kl 20.54

Utrikes. Kreml hävdar nu att vinsterna från biolabb som Vita huset finansierat i Ukraina i hemlighet har gått till att finansiera valkampanjer för det demokratiska partiet i USA. Verksamheten påstås ha bedrivits i samarbete med läkemedelsjättar och vänsteroligarker som George Soros.

Gilla artikeln på Facebook

Ryssland har sedan tidigare uppgett sig ha avslöjat USA-finansierade biolabb som hanterar livsfarliga patogener i Ukraina.

Enligt västerländska medier och politiker är den ryska rapporteringen kring detta falsk propaganda. Men i slutet av mars avslöjade Daily Mail att den ryska uppgiften att president Joe Bidens son Hunter Biden hade hjälpt till att etablera biolabben i Ukraina var korrekt.

Nu skriver det ryska försvarsdepartementet att en genomgång visar att “ledarna för det demokratiska partiet” i USA ligger bakom “USA:s militärbiologiska aktiviteter i Ukraina”.

Verksamheten har enligt departementet bland annat finansierats med bidrag från “icke-statliga organisationer som kontrolleras av det demokratiska partiets ledning, inklusive Clintons, Rockefellers, Soros och Bidens investeringsfonder”.

Inom ramen för projektet ska de amerikanska politikerna också ha samarbetat med läkemedelsjättarna Pfizer, Moderna, Merck och Gilead.

Enligt Kreml har de inblandade aktörerna förlagt verksamheten till Ukraina i syfte att få ned kostnaderna och få möjlighet att testa nya läkemedel som kringgår internationella säkerhetsstandarder.

Att utomstående organisationer varit involverade har gjort det “möjligt för ledarna för det demokratiska partiet att generera ytterligare kampanjfinansiering och dölja dess distribution”, skriver Kreml.

USA har spenderat mer än 224 miljoner dollar på biologiska program i Ukraina mellan 2005 och början av 2022, enligt det ryska försvarsdepartementet.