Lovlig metrologilov må avkriminaliseres, statene bør gi samtykke, sier unionsminister Piyush Goyal

0
59

Piyush Goyal ba tjenestemennene om å diskutere saken med forskjellige interessenter i løpet av de kommende dagene og komme med forslag fra World Legal Metrology Day, som holdes 20. mai hvert år . (Fil bilde)

For å fremheve behovet for avkriminalisering av Legal Metrology Act, 2009, sa Union Consumer Affairs, Food and Public Distribution Minister Piyush Goyal mandag at det er behov for å sikre effektiv implementering av lover for å beskytte forbrukernes interesser uten trakassering av virksomheter.

Mens han tok opp “National Workshop on Legal Metrology Act, 2009”, foreslo Goyal en pragmatisk tilnærming for å avkriminalisere lover og oppfordret statene til å støtte initiativet for å balansere forbrukernes interesser med behovet for å forenkle lovene slik at bedrifter, spesielt de små bedriftene, blir ikke utsatt for unødige vanskeligheter.

“Det er vårt kollektive ansvar å sikre at forbrukerne ikke møter urettferdighet, samtidig som de forstår ansvaret overfor forretningsmenn slik at de kan jobbe fredelig,” sa ministeren under workshopen der tjenestemenn fra unionsdepartementer og stater deltok.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Goyal ba tjenestemennene om å diskutere saken med ulike interessenter i løpet av de kommende dagene og komme med forslag fra World Legal Metrology Day, som holdes 20. mai hvert år. Han sa at de nye bestemmelsene i loven bør være gjennomsiktige, den bør fremme et ærlig system, og den bør også beskytte forbrukernes interesser.

Best of Express Premium

h3>

Premium

Hvordan Russland og Kina utnytter historien for å fremme sine interesser

Premium

Høyesteretts dom om oppvigleri er en liten seier

Premium

UPSC CSE Key – 11. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

Feirer landgudene i landlige Delhi i landsbyen KhirkiFlere premiumhistorier >>

Goyal fremhevet data om saker registrert under lovlig metrologilov, og sa at 97 prosent av tilfellene med første lovbrudd ble registrert av delstatsmyndighetene på begrensede seksjoner, mens ingen andre lovbrudd ble registrert under de samme seksjonene.

< p>Dataene avslører delstatsmyndighetene som er imot avkriminalisering, sa han.

“Hvorfor er det så mange første lovbrudd og andre lovbrudd er null? Hvor mange tilfeller er det som det andre lovbruddet i respektive stater? Hva har delstatsregjeringen gjort når det ikke er andre lovbrudd?» spurte Goyal.

I henhold til dataene som ble delt av Department of Consumer Affairs, var antallet saker som ble registrert av stater og unionsterritorier som en første lovbrudd i henhold til Legal Metrology Act i løpet av 2018-19 1 13 745, mens de sammensatte var 97 690. I samme periode var antallet andre lovbrudd som saken ble bokført i 12, hvorav kun 4 saker ble anlagt for retten, viser dataene.

Goyal sa også at det har vært betydelig fremgang mot “One Nation, One Standard” og ba tjenestemenn om å sikre at kvalitetsvarer blir produsert i landet. «Enten en vare selges i landet eller eksporteres, bør kvaliteten være den samme og utmerket. Det har vært betydelig fremgang mot «One Nation, One Standard». Vi må gjøre det enda raskere,» sa Goyal.

Ved denne anledningen ga ministeren også ut to e-bøker sammen med andre dignitærer. Én e-bok er et kompendium av alle bestemmelsene i Legal Metrology (Packed Commodities), Rules 2011 med alle endringene. Den andre e-boken inneholder ofte stilte spørsmål (FAQs) relatert til juridisk metrologi (pakkede varer), regler 2011.

Rohit Kumar, sekretæren for departementet for forbrukersaker, sa at fokuset burde være på redusere byrden på bedrifter og skape tillit blant investorene. Det er avgjørende å vurdere arten av manglende overholdelse, dvs. svindel, sammenlignet med uaktsomhet eller utilsiktet unnlatelse, og samtidig må vanlige lovbrytere tas på sak for gjentakende manglende overholdelse, sa han.

Nidhi. Khare, tilleggssekretær ved Department of Consumer Affairs, og andre høytstående tjenestemenn var til stede ved anledningen.