Karnataka CM Basavaraj Bommai i Delhi, sier ingen diskusjon om Karnataka kabinettavvisning foreløpig

0
48

CM er under press fra aspiranter om å utvide eller omstokke kabinettet sitt tidligst, foran valgene i forsamlingen neste år. (Fil)

Med sitt besøk til den nasjonale hovedstaden vekket håp blant ministeraspiranter om utvidelsen eller avvisningen av Karnataka-kabinettet, sa sjefsminister Basavaraj Bommai tirsdag at han ikke vil ha diskusjon i denne forbindelse med BJPs sentrale ledelse denne gangen .

Sjefministeren, som ankom New Delhi i morges, sa at han hadde til hensikt å diskutere kabinettøvelsen med den sentrale ledelsen under besøket, men BJPs nasjonale president JP Nadda og Unionens innenriksminister Amit Shah er ikke med by.

“Jeg hadde intensjoner om å diskutere kabinettet, men presidenten vår Nadda ji og Amit Shah er ikke i byen, så etter å ha fullført dagens programmer, kommer jeg tilbake til Bengaluru på onsdag, siden det er et statsrådsmøte ,” Det fortalte Bommai til journalister som svar på et spørsmål i New Delhi.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

CM er under press fra aspiranter om å utvide eller omstokke kabinettet sitt kl. den tidligste, i forkant av valgene i forsamlingen neste år.

Best of Express Premium

Premium

Delhi Confidential: Avskjedsnotat

Premium

UPSC CSE Key – 10. mai 2022: Hva du trenger å lese i dagPremium

Gurpatwant Singh Pannu: Stemmen fra USA som rører Khalistan-vannet i Pu…

Premium

Gruver til gruver… så kjørte SorensMore Premium Stories >>

Bommai, som møtte Unionens helseminister Mansukh Mandaviya tidligere på dagen, vil på kvelden ha interaksjoner med ambassadører fra forskjellige land angående ‘Invest Karnataka 2022’ – Global Investors Meet, som etter planen holdes i november.

Les i Political Pulse |Tåke av usikkerhet i Karnataka BJP, ingen ord ennå om kabinettsomstilling

“….Jeg skal møte ambassadører og diplomater fra forskjellige land for å invitere investorer fra disse landene til Global Investors Meet, etterfulgt av middag. Statens industriminister og hans avdeling arrangerer dette møtet,” sa han.

Nylig hadde Bommai sagt at han er klar til å dra til New Delhi for å diskutere kabinettøvelsen, så snart BJPs sentrale ledelse ringer ham. Også den statlige BJP-sterkmannen BS Yediyurappa hadde antydet at den etterlengtede utvidelsen eller omstillingen kan finne sted denne uken.

Middels mumling i BJP-kretsene om at en topp-til-bunn-overhaling av kabinettet ikke kan bestemmes ut, er ministeraspiranter håpefulle om at en avgjørelse trolig snart er angående utvidelse eller omstilling av kabinettet, og det er til og med samtaler om at flere sittende makter kan gjøre plass for nye ansikter.

Det er for tiden fem ledige stillinger i statsråden. , som har 29 ministre, inkludert sjefsministeren, mot den sanksjonerte styrken på 34.

Noen lovgivere har til og med tatt til orde for en Gujarat-lignende overhaling av Karnataka-kabinettet snart, for å gjøre plass for nye ansikter fremover av forsamlingsvalget.