iPoden är död: Länge leve iPhone!

0
62
Atsushi Hirao/Shutterstock.com ( Modifierad)

I ett lite kryptiskt blogginlägg meddelade Apple att de endast kommer att sälja nuvarande generationens iPod Touch-modeller “så länge lagret räcker.” Det stämmer—Apple säljer fortfarande iPods, och under de kommande månaderna kommer vissa kunder omedvetet att köpa den allra sista iPoden. Hej, vi kan åtminstone definitivt säga att Apple slog Zune!

iPod har en lång historia, och du har ägnat de senaste 20 åren åt att höra den historien. Så jag tänker inte ge enheten ett lovtal. Men jag ska berätta varför jag är lite besviken över dagens nyheter; iPod är fortfarande användbar, åtminstone för vissa människor.

“Idag lever andan med iPod vidare. Vi har integrerat en otrolig musikupplevelse i alla våra produkter, från iPhone till Apple Watch till HomePod mini och över Mac, iPad och Apple TV. ”

– Greg Joswiak, Apple VP Worldwide Marketing

RELATERATFörvandla din dammiga iPod till en Raspberry Pi-driven Bluetooth Spotify Spelare

Det finns fortfarande mycket värde i att använda en dedikerad musikspelare eller videospelare. Internetanslutningar är inte alltid en garanti, mobildata kostar mycket, och tyvärr älskar Apple att överdebitera för iPhone-lagring. Jag har upptäckt att en gammal iPod är perfekt för att lyssna på lokala musik- eller ljudboksfiler, särskilt när du reser.

För att inte tala om iPod Touch som Apple för närvarande säljer (en 7:e generationens 2019 års modell) är i princip en iPhone 7 utan några cellulära funktioner. Det är en anständig “starttelefon” för små barn, och för bara $200, är ​​det också en prisvärd plattform för programmerare att testa iOS-appar.

Men det är ingen idé att gråta över spilld mjölk. iPod är i princip föråldrad, och det har varit så i nästan ett decennium. Jag skulle älska att Apple vänder sig om och säger, “vi tar tillbaka iPod Nano,” men det kommer aldrig hända.

Är hur som helst, Apple är på väg att sälja sin allra sista iPod. Om du vill återuppleva din upplevelse med enheten är det nu dags att öppna spargrisen.

iPod Touch (7:e generationen)

Nu är din sista chans att köpa en iPod direkt från Apple.

Apple