India er flere, men UP-dødsregistreringene falt i pandemiåret

0
52

Anslagsvis 14,9 lakh mennesker døde i Uttar Pradesh i 2019, hvorav 9,44 lakh dødsfall ble registrert.

Mens trenden med økende registreringer av dødsfall i India fortsatte i 2020 også , Uttar Pradesh, landets mest folkerike delstat, så et stort fall, til tross for at det totale antallet dødsfall sannsynligvis ville ha økt på grunn av Covid-19-pandemien.

Ifølge data fra sivilregistret System (CRS), Uttar Pradesh registrerte 8,73 lakh dødsfall i 2020, ned fra 9,44 lakh dødsfall registrert i 2019.

Forklart |Teller Indias Covid-dødsfall

Kerala, Telangana, Uttarakhand og Delhi så også et fall i dødsregistreringer i 2020 sammenlignet med året før. Faktisk, prosentvis, registrerte Telangana en nedgang på 11 prosent sammenlignet med et fall på 7,5 prosent i UP.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Det som imidlertid gjør UP-nedgangen mer betydelig er at staten allerede har et lavt nivå av dødsregistreringer. I 2019 er India nummer opp, men UP så nedgang i dødsregistreringer i 2020

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 12. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

Hvor Sri Lankas inflasjonsdrevne krise kan føre seg neste gang

Premium

Jeg prøvde Asus' Zenbook 14X OLED Space Edition, og det er en av de kuleste…

Premium

I husets panelmøte må SEBI-flagg avlytte telefoner under sondenFlere premiumhistorier &gt ;>

bare rundt 63 prosent av alle dødsfall ble registrert i staten. Dødsregistreringene i staten gikk sakte frem fra rundt 47 prosent i 2011 til 63 prosent i 2019, mens landsgjennomsnittet hoppet fra 67 prosent til 92 prosent i samme periode.

Flere andre stater , inkludert Kerala, Telangana og Delhi, registrerer over 90 prosent av alle dødsfall.

CRS-dataene viser fødsler og dødsfall som ble registrert, ikke det faktiske antallet fødsler og dødsfall. Indias totale dødsregistreringer økte fra 76,41 lakh i 2019 til 81,16 lakh i 2020.

Det faktiske antallet fødsler og dødsfall i India estimeres gjennom en egen undersøkelsesbasert prosess kjent som Sample Registration System, eller SRS. I 2019 ble for eksempel 83,01 lakh mennesker estimert til å ha dødd i India, hvorav 76,41 lakh dødsfall, eller 92 prosent, ble registrert i CRS. SRS-dataene for 2020 er fortsatt ikke tilgjengelige.

Forklart |Over 90 % Covid-dødsfall ble urapportert? Hvorfor WHO-data reiser spørsmål

I stater med høye registreringsnivåer, stiger eller faller det faktiske antallet dødsregistreringer i et gitt år sammen med det faktiske antallet dødsfall. Så hvis antallet dødsfall er høyere sammenlignet med året før, vil dødsregistreringene også øke, fordi det er lite gap mellom dødsfall og registreringer. Tilsvarende, hvis det er et fall i antall dødsfall, vil dødsregistreringene også vise et fall.

Men i stater der registreringsnivåene er lave, er det store muligheter for at antallet registreringer kan øke. selv om det er færre dødsfall sammenlignet med året før.

Anslagsvis 14,9 lakh mennesker døde i Uttar Pradesh i 2019, hvorav 9,44 lakh dødsfall ble registrert. Det estimerte antallet dødsfall for 2020 er ennå ikke tilgjengelig, men det forventes at det vil være høyere enn året før på grunn av Covid-19. Staten hadde registrert 8 364 Covid-relaterte dødsfall det året, ifølge offisielle tall.

Tallene for Delhi og Telangana er også overraskende. Delhi, som har en dødsregistreringsrate på 100 prosent, registrerte 10 536 Covid-relaterte dødsfall i 2020. Likevel var det totale antallet registrerte dødsfall det året 2 495 færre enn året før. Dette kan bare skje hvis ikke-Covid-dødsfall så en nedgang på over 13 000 sammenlignet med året før. Delhi registrerer om lag 1,4 lakh dødsfall hvert år.

På grunn av nedstengningen og restriksjoner på alle typer aktiviteter, forventes det at visse typer dødsfall, som de som er forårsaket av trafikkulykker eller industrielle uhell, ville ha gått bort ned i 2020. Men disse tallene er ennå ikke kvantifisert.

I Telangana falt dødsregistreringene med 25 000 i 2020 sammenlignet med 2019, mens Kerala så en nedgang på 19 584. I følge offisielle data registrerte Telangana 1544 Covid-dødsfall i 2020, mens Kerala registrerte 3120.