In het verschiet bij drankautomaten: Proeflokaal, verkoop van sigaren en kunst

0
105

Volgens documenten die door The Indian Express zijn geraadpleegd, heeft de afdeling voorgesteld dat de verkooppunten een minimum van 500 vierkante meter nodig hebben om een ​​betere inloopervaring voor consumenten te bieden, dus er mag geen vermindering van de minimumgrootte van verkooppunten zijn.

De Delhi Excise-afdeling heeft voorgesteld om zonale winkelvergunninghouders toe te staan ​​'proefkamers' voor sterke drank op te zetten en sterke drankchocolade, sigaren, hoogwaardige schilderijen en andere ondersteunende producten te verkopen, in overeenstemming met het Delhi Excise Policy 2022-23.

Vergunningen zullen worden gegeven aan zonale winkellicentiehouders die automaten willen openen die groter zijn dan 5.000 m² om een ​​betere inloopervaring te bieden. Dergelijke verkooppunten zullen ook worden omgezet van een L-7V- naar een L-7MV-licentie, waardoor de klant een betere winkelervaring krijgt.

Volgens documenten die door The Indian Express zijn geraadpleegd, heeft de afdeling voorgesteld dat de verkooppunten in de detailhandel een oppervlakte van minimaal 500 m² moeten hebben om een ​​betere inloopervaring voor consumenten te bieden, zodat er geen vermindering van de minimumomvang van verkooppunten mag zijn . In het geval van de bovengrens van 2.000 vierkante voet heeft de Group of Ministers (GoM) echter aanbevolen deze te verhogen tot 5.000 vierkante voet.

https://images.indianexpress.com/2020/08 /1×1.png

Verder, volgens de nota van het kabinet, zullen de zonale licentiehouders die van plan zijn om winkels van meer dan 5.000 vierkante voet te openen, een extra jaarlijkse licentievergoeding van Rs 5 crore in rekening worden gebracht op een pro rata basis voor de operatieve maanden van het accijnsjaar voor elke verkoop , bovenop de “jaarlijkse zonale licentievergoeding van toepassing”.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 12 mei 2022: wat u vandaag moet lezenPremium

Waar de door inflatie veroorzaakte crisis in Sri Lanka de volgende keer zou kunnen toeslaan

Premium
Ik heb Asus' Zenbook 14X OLED Space Edition geprobeerd, en het is een van de coolste…Premium

In House-panelvergadering, SEBI-vlaggen moeten telefoons tikken tijdens sondeMore Premium Stories >>

“Deze omgebouwde winkelverkooppunten (L-7V tot L-7MV) mogen ook aanvullende producten verkopen, zoals sigaren, likeurchocolade, chocolaatjes, begeleidingen, hoogwaardige kunstschilderijen, enz.…,” lees de documenten.

Deze automaten kunnen ook hoogwaardige koopwaar verkopen, zoals flesopeners, ijsdozen, barglazen en andere cadeauartikelen.

“Ongeveer 25% van de ruimte kan worden toegewezen aan aanvullende producten en deze automaten kunnen worden opgezet een proeflokaal op het terrein. Deze kamer mag alleen trainings- en proeverijen hebben en mag geen likeurachtige restaurants serveren, “zei het.

Het accijnsbeleid 2021-22 stond verkoopautomaten toe om grote drankshowrooms met verkoopautomaten te openen, maar tot dusver zijn er geen dergelijke showrooms in de stad opgezet. De omvang van de slijterijen is uitgebreid ten opzichte van eerder de rijksdrank- en wijnwinkels.

Om de beschikbaarheid van BIO-merken (merken van buitenlandse sterke drank) in Delhi te verbeteren in vergelijking met aangrenzende staten, heeft de Regering van de Verenigde Staten aanbevolen dat de clausule over de laagste groothandelsprijs in BIO-merken niet langer vereist is, zodat merken met handelsmerken te registreren in Delhi. De GoM heeft ook aanbevolen dat de accijnsafdeling met een mechanisme komt voor een correcte levering van tapbier aan restaurants.