Hoe u uw webbrowser op een pc kunt bijwerken

0
52

Het is belangrijk om uw browser bij te werken om ervoor te zorgen dat u de nieuwste beveiligingsupdates hebt geïnstalleerd en webpagina's correct kunt laden. Een update komt vaak met nieuwe functies en wijzigingen in de interface die uw browser een fris gevoel kunnen geven.

Naast de browser moet u ook uw browserextensies up-to-date houden of extensies verwijderen die niet langer door de ontwikkelaars worden ondersteund. Het bijwerken van browsers is niet erg moeilijk en in de meeste gevallen zijn ze standaard ingesteld om automatisch te worden bijgewerkt. Als je echter nog nooit een browser handmatig hebt bijgewerkt, heb je misschien wat hulp nodig bij het vinden van de optie in je browser.

Inhoudsopgave

  In deze handleiding laten we u zien hoe u de meeste grote webbrowsers op een Windows-pc kunt bijwerken, zodat u altijd de nieuwste versie gebruikt. We zullen Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge en Opera toevoegen.

  Google Chrome bijwerken naar de nieuwste versie

  Standaard is Google Chrome ingesteld op update zichzelf automatisch, zodat de nieuwe versies doorgaans worden geïnstalleerd zodra ze worden uitgebracht. Als Chrome automatische updates heeft gedownload terwijl u de browser gebruikte, moet u de browser opnieuw starten om de installatie van de updates te voltooien.

  1. Klik op het weglatingsteken in de rechterbovenhoek en selecteer Hulp > Over Google Chrome.

  U kunt ook het volgende adres in de URL-balk plakken:

  chrome://settings/help

  1. U zult zien dat de huidige versie van Google Chrome op uw pc is geïnstalleerd. Als je ook een bericht ziet met de tekst Chrome is up-to-date, je hebt al de nieuwste versie. 

  Als Chrome beschikbare updates vindt, worden deze automatisch geïnstalleerd en ziet u een Herstart

  strong> knop ernaast. Klik erop om de Chrome-browser opnieuw te starten, en je hebt nu de nieuwste versie van Chrome.

  Als u uw Chrome niet kunt bijwerken, moet u mogelijk de Chrome-browser repareren zodat u deze kunt bijwerken.

  Firefox bijwerken naar de nieuwste versie

  Net als Chrome , installeert Firefox automatisch updates zodra deze beschikbaar komen. Als je reden hebt om aan te nemen dat je niet de nieuwste versie gebruikt, controleer dan de huidige versie en kijk of er updates beschikbaar zijn voor Firefox door het hieronder geïllustreerde proces te volgen.

  1. Klik op het hamburgerpictogram in de rechterbovenhoek van de browser en selecteer Help > Over Firefox.
  1. Je ziet een pop-upvenster. Als er een nieuwe update beschikbaar is, zal Firefox de update automatisch downloaden.
  1. Zodra de updates zijn geïnstalleerd, ziet u een knop met de tekst Herstart om Firefox bij te werken. Klik erop om Firefox opnieuw te starten en u hebt nu de nieuwste versie geïnstalleerd.

  Hoe Microsoft Edge bij te werken naar de nieuwste versie

  Edge is een op Chromium gebaseerde browser, dus een groot deel van het proces is hetzelfde als voor Chrome. Het installeert ook automatisch updates, maar u kunt zelf op updates controleren vanuit het gedeelte Over.

  1. Selecteer de horizontale ellips in de rechterbovenhoek van de Edge-browser en selecteer Help en feedback < /strong>> Over Microsoft Edge.
  1. Edge controleert automatisch op software-updates en begint deze te downloaden als ze beschikbaar.
  1. Zodra de updates zijn gedownload, moet je op de knop Herstarten klikken. Als u dit doet, wordt uw internetbrowser opnieuw opgestart en worden de nieuwste updates geïnstalleerd.

  Internet Explorer bijwerken naar de nieuwste versie

  Er is geen ingebouwde functie voor het bijwerken van Internet Explorer. U moet vertrouwen op Windows Update. Wanneer u Windows bijwerkt, worden de browserupdates voor Internet Explorer geïnstalleerd samen met andere updates voor uw Windows-besturingssysteem. 

  Het nieuwste Windows-besturingssysteem (Windows 11) heeft ook geen Internet Explorer, dus dit gedeelte is relevant als u Windows 10 of een oudere versie van Windows gebruikt.

  1. Klik op de knop Menu Start, zoek naar Controleren op updates en druk op Enter.
  2. Klik op Controleren op updates en laat Windows scannen naar beschikbare updates. 

  Als Windows ze vindt, installeer ze dan en u gebruikt de nieuwste versie van Internet Explorer .

  Opera bijwerken naar de nieuwste versie

  Opera werkt zichzelf automatisch bij wanneer er een update beschikbaar is. U kunt Opera echter ook handmatig naar de nieuwste versie updaten.

  1. Start Opera en selecteer het Opera-logo linksboven in het browservenster. Selecteer Help > Over Opera.
  1. Opera zal automatisch op updates controleren en installeren als er updates beschikbaar zijn.
  1. Zodra de updates zijn geïnstalleerd, klikt u op de Knop nu opnieuw starten om Opera opnieuw te starten en de installatie te voltooien.

  Andere browsers bijwerken

  Als u een browser gebruikt die niet op de lijst staat, zoals Brave of UC-browser, kunt u nog steeds een algemeen proces volgen om uw browser bij te werken. U moet zoeken naar het gedeelte Help of Info in uw browser, dat zich meestal bevindt in het menu Instellingen.

  Zodra u in het gedeelte Info bent, kunt u de huidige versie van de browser. Dit is ook waar de meeste browsers zullen laten zien of er een nieuwere versie beschikbaar is. Als dit het geval is, ziet u ook een optie om de browser bij te werken. Zodra de update is voltooid, start u de browser opnieuw en heeft u de update naar de nieuwste versie.

  Als u uw browser probeert bij te werken vanwege een specifiek probleem, moet u de volgende handleidingen raadplegen:

  • Beste browsers voor oude en langzame computers
  • Beste browsers om uw online privacy te beschermen
  • Browser met ingebouwde VPN
  • Beste lichtgewicht browsers

  Update uw browser vandaag

  < p>Hopelijk heb je je browser met succes kunnen updaten. Als u een ander besturingssysteem gebruikt, zoals Mac OS X waarop Safari als standaardbrowser is geïnstalleerd, moet u een ander proces volgen. Je kunt Safari ook op Windows installeren, maar je kunt het niet updaten sinds Apple de ontwikkeling in 2012 stopte.

  Het proces is ook anders voor Android- of iOS-apparaten, waarop je om respectievelijk de Google Play Store of de App Store te gebruiken. Ongeacht welke apparaten u gebruikt, het is van cruciaal belang dat uw browser up-to-date is om een ​​veilige browse-omgeving en toegang tot de nieuwste functies te garanderen.