Haryana Civil Service (Judicial Branch) huvudprov 2021 kommer att hållas från 20 maj: SC

0
50

Haryana Civil Service (Judicial Branch) Huvudprov hålls den 20, 21 och 22 maj. Fil.

Högsta domstolen beslutade i måndags att hålla huvudundersökningen av Haryana Civil Service (Judicial Branch) — 2021 från den 20 maj. En bänk bestående av domarna Vineet Saran och domaren J K Maheshwari godkände ordern efter att advokaterna som framträdde på uppdrag av Punjab och Haryana High Court och Public Service Commission informerade den om att prov kan hållas på nämnda datum.

“Aktörer för High Court såväl som public service-kommissionen har fått instruktioner och uppgett att de skulle hålla examen den 20, 21 och 22 maj 2022. Med tanke på ovanstående avyttrar vi denna WP, med anvisning att Haryana Civil Service (Judicial Branch) huvudprov hålls den 20, 21 och 22 maj”, sa bänken.

Läs |UPSC Civil Service Prelims 2022 erkännandekort släppt: Hur man laddar ner

Högsta domstolen hade tidigare stannat vid huvudundersökningen av Haryana Civil Service (Judicial Branch) — 2021 planeras att börja den 6 maj på grund av sammandrabbningen med det preliminära provet för Madhya Pradesh Civil Judge, Junior Division (Entry Level) Exam — 2021.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Högsta domstolens beslut kom på en vädjan från Raghav Gumbar och några aspiranter som påpekade att Haryana-examen ursprungligen fastställdes från 22 april till 24 april, men detsamma sköts upp till 6-8 maj på grund av sammandrabbningen med datumen för Delhi Judicial Service Exams.

Best of Express Premium

Premium Horoskop idag, 12 maj 2022: Tvillingarna, Väduren, Fiskarna och andra tecken — ch…

Premium

I husets panelmöte måste SEBI-flaggor tryck på telefoner under sond

Premium

Slår inflationen: RBI kan behöva döda efterfrågan, höja räntan, suga likviditet

Premium

“Informellt tryck från RBI”: Dagar efter lanseringen avskaffade Coinbase UPI-tjänsterMer Premiumberättelser >>

Advokaten Namit Saxena, som medverkade i ärendet, begärde att High Court skulle skjuta upp de aktuella datumen också med tanke på sammandrabbningen med MP-examina. “De sökande häri deltog i undersökningen av Haryana Civil Service (Judicial Branch) och efter att ha bränt oljan vid midnatt blev de utvalda till Main Examination of Haryana Civil Service (Judicial Branch).

Läs också |UPSC NDA -I resultat 2022 deklarerade: Hur man kontrollerar

“De sökande häri består av mellan 22 och 34 år som har investerat sin tid och sina pengar under lång tid för att bli utvalda i landets statliga rättsväsende, men på grund av underrättelsen daterad den 30 mars 2022, har fråntagits sin rätt att delta i den rättsliga prövningen efter eget val.

“Detsamma strider mot de sökandes grundläggande grundläggande rättigheter som beviljats ​​enligt grundlagen och därför är sökandena häri tvungna att föredra den föreliggande ansökan som syftar till att ingripa i denna skriftframställning,” vädjan hade sagt. Framställarna hade lämnat in en interventionsansökan genom Saxena som är Advocate-on-Record.