Forklart: Hva Chandigarhs lov om reklamekontroll sier om plakater, bannere i byen

0
58

Amrinder Singh Raja Warring ble bøtelagt for å ha satt opp plakater uten tillatelse i Chandigarh. (Express Photo)

Chandigarh Municipal Corporation hadde 22. april gitt en bot på 29 390 Rs til den nye Punjab-kongresssjefen, Amrinder Singh Raja Warring, for angivelig å ha satt opp plakater og bannere i byen ulovlig. , uten tillatelse.

Å sette opp plakater er regulert i Chandigarh under Advertisement Control Act. Ingen har lov til å sette opp bannere og plakater uten tillatelse etter nevnte lov. Hina Rohtaki ser nærmere på reklamekontrollloven og dens ulike bestemmelser.

Hva sier Chandigarhs reklamekontrollordre om hamstringer og brett?

I henhold til Chandigarh Advertisement Control Order, 1954, kan ingen personer i Chandigarh installere eller sette opp en tavle eller banner uten skriftlig tillatelse fra den kompetente myndigheten. Tillatelsene vil i slike tilfeller også gis kun for et visst antall steder.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Klausul 4 i Chandigarh-reklamekontrollordren sier eksplisitt: “Ingen person skal uten skriftlig tillatelse fra sjefsadministratoren sette opp, stille ut, fikse eller beholde noen reklame, enten den eksisterer eller ikke, på land, bygning, vegghamstring eller struktur”.

Beste av Express Premium

Premium

Hvordan Russland og Kina utnytter historien for å fremme deres interesser

Premium

Høyesteretts dom om oppvigleri er en liten seier< figur>Premium

UPSC CSE Key – 11. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

Feirer landgudene i landlige Delhi i landsbyen KhirkiFlere premiumhistorier > >

Den sier også at tavlen eller hamstringen skal være tillatt forutsatt at den er utstilt i utstillingsvinduet til et næringsbygg eller det er knyttet til handel med virksomhet som drives i bygningen som slik reklame er utstilt på, og forutsatt at den er utstilt på den delen av bygningen som er spesifikt gitt til formålet i byggeplanen som er godkjent av hovedadministratoren eller den gjelder salg eller utleie av en tomt eller bygning som slik reklame er utstilt på eller er utstilt på en lukket tomt eller en bygning som ikke er synlig fra utenfor tomten eller bygningen.

Klausulen lyder videre: “…ingen person skal sette opp, utstille, fikse beholde eller vise eller la reise, utstille, fikse, beholde eller vise reklame og himmelskilt i noen gate, vei, offentlig park eller deler av den på et offentlig feriested.”

Hvor er ikke hamstring og brett tillatt i Chandigarh?

Chandigarh tillater ikke hamstring eller brett eller bannere eller enhver form for reklame ved Sukhna-sjøen, alle rundkjøringer, Madhya Marg, Jan Marg og alle andre hovedgater. På andre steder enn disse er det kun med tillatelse fra kommisjonæren at hamstring kan tillates mot betaling av en bestemt annonseavgift.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hva med annonser som hindrer sjåførenes syn?

Loven tillater ikke enhver reklame som hindrer sjåførenes syn.

I henhold til paragraf 17, “Ingen reklame skal plasseres eller vises for å hindre sikten til førere av kjøretøytrafikk eller for å hindre lett tolkning av veitrafikkskilt, jernbane eller luftsignal.” Enhver slik installert annonse skal fjernes umiddelbart og kan til og med straffes.

Hvordan beregnes avgiften ved tillatte annonser?

I henhold til Chandigarh Advertisement Control Order, i tilfelle av en reklame, hamstring på vegg, eller post eller i form av ikke-opplyste himmelskilt, for en plass på opptil 10 kvadratfot, skal Rs 1200 belastes for en plass over 10 kvadratfot og opptil 25 kvadratfot, skal et beløp på Rs 2400 belastes, og for hver ytterligere 25 kvadratfot skal Rs 3000 belastes.

Selv i tilfelle reklametavler (ikke- opplyst) på kjøretøyer som busser, for plass på opptil 50 kvadratfot skal Rs 3920 belastes og deretter for hver ytterligere 50 kvadratfot, vil Rs 3840 bli belastet årlig. Hvis tavlene er opplyst, vil det bli belastet henholdsvis 7840 og 11 520 Rs på årsbasis.

I tilfelle av bannere på bygninger eller åpne områder eller veikanter unntatt hovedveier, skal Rs 100 per kvadratfot per dag inntil en uke og Rs 120 per kvadratfot for påfølgende dag belastes, og i tilfelle annonsen blir gjort i form av ballonger, belastes Rs 200 per kvadratfot per dag opp til en periode på én uke og Rs 250 for påfølgende dager.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Hvor mye er straffen dersom man ikke betaler annonseavgiften?

I følge pålegget, dersom annonseavgiften ikke betales innen fastsatt frist, en sum tilsvarende 25 prosent av det skyldige gebyret skal betales som straff, i tillegg til dette kan andre tiltak også iverksettes mot misligholderen i henhold til bestemmelsene i Capital of Punjab (Development and Regulation) Act, 1952.

I tilfelle av Punjabs kongresspresident Amrinder Raja Warrings hamstringer, ble det ilagt en straff på 25 prosent av avgiften, sammen med GST, siden tillatelsen ikke ble tatt fra det sivile selskapet.

Hva om en person ikke betaler nevnte gebyr og straff?

Hvis overtrederen ikke betaler opp gebyret, straffen og renter, handling i henhold til §§ 69, 70 og 71 i straffeprosessloven kan iverksettes mot dem i tillegg til innkreving av utestående kontingent.

Hvor mange politiske partier har blitt utfordret tidligere?

Det har vært flere tilfeller der flere politiske partier har satt opp hamstringer, flagg og bannere som ønsker nasjonale ledere velkommen til Chandigarh. Men ingen alvorlige tiltak har blitt tatt av selskapet mot dem så langt. Kongress’ Punjabs president, Amrinder Warring, var den første som faktisk ble ilagt en bot av det sivile selskapet i henhold til nevnte lov i forrige måned.

I følge detaljer har så mange som fem meldinger blitt utstedt de siste tre år, men ingen av dem har vært i et politisk parti.