Ex-Sri Lankaanse premier Mahinda Rajapaksa, familie vlucht naar marinebasis, protesten barsten los: rapport

0
61

Een man kijkt naar een beschadigde bus van aanhangers van de Sri Lankaanse regeringspartij nadat deze in brand was gestoken tijdens een botsing van pro- en anti-regeringsdemonstranten nabij de PM&#039 ;s woonplaats in Colombo. (REUTERS)

Er begon dinsdag een protest voor de marinebasis Trincomalee in Sri Lanka nadat berichten naar buiten kwamen dat voormalig premier Mahinda Rajapaksa en enkele van zijn familieleden daar waren na het verlaten van de officiële residentie in Colombo, een rapport zei.

Maandag brak geweld uit in Sri Lanka nadat aanhangers van de toenmalige premier Mahinda Rajapaksa vreedzame anti-regeringsdemonstranten aanvielen die zijn afzetting eisten vanwege de ergste economische crisis van het land die leidde tot acute tekorten aan basisvoedsel, brandstof en stroom.

Moet lezen |Met het ontslag van Mahinda wordt de weg alleen maar moeilijker voor Gotabaya

Er zijn ook meer dan 200 mensen gewond geraakt bij het geweld in Colombo en andere steden.

https://images.indianexpress.com/2020/08 /1×1.png

Mahinda Rajapaksa, 76, nam maandag ontslag als premierte midden van ongekende economische onrust, uren nadat zijn aanhangers anti-regeringsdemonstranten aanvielen, waardoor de autoriteiten een landelijke avondklok oplegden en legertroepen in de hoofdstad inzette.

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

h3>Premium

Mijnen naar mijnen… zo reden de Sorens

Premium

Uitgelegd: wat is de raketaangedreven granaat, gebruikt bij een aanval op Punjab…

Premium

Centrale univ legt boete op aan KPMG, partner handelt nu V-C

Premium

UP regering plant een nieuwe look Ayodhya: brede wegen, CCTV's, internationale luchthavenMeer Premium Stories >>

Er is een protest begonnen voor de marinebasis Trincomalee nadat Mahinda Rajapaksa en enkele van zijn familieleden daar zijn na het verlaten van Temple Trees, de officiële residentie van de premier, meldde de krant Daily Mirror.

Trincomalee is een havenstad aan de noordoostkust van Sri Lanka.

Maandag waren er bij het geweld brandstichtingen in de huizen van verschillende politici, waaronder het voorouderlijk huis van de Rajapaksa's in Hambantota.

Videobeelden toonden het hele huis van Mahinda Rajapaksa en zijn jongere broer en president Gotabaya Rajapaksa in Medamulana in de stad Hambantota stond in brand.

Mahinda Rajapaksa’s House in Kurunegala werd ook in brand gestoken door demonstranten terwijl een menigte ook D A Rajapaksa Memorial – gebouwd ter nagedachtenis aan de vader van Mahinda en Gotabaya – in Medamulana, Hambantota.

Sinds vorige maand zijn er protesten tegen stijgende prijzen en stroomonderbrekingen.’ Sri Lanka wordt geconfronteerd met de ergste economische crisis sinds de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië in 1948.

De crisis wordt gedeeltelijk veroorzaakt door een gebrek aan buitenlandse valuta, waardoor het land het zich niet kan veroorloven om de invoer van nietjes te betalen. voedsel en brandstof, wat leidt tot acute tekorten en zeer hoge prijzen.