EV-brandincidenten: Niti Aayog-lid zegt dat geïmporteerde cellen 'misschien niet' geschikt zijn voor Indiase omstandigheden

0
52

Vorige maand gaf de regering opdracht tot een sonde nadat een e-scooter gelanceerd door Ola's elektrische mobiliteitsarm in Pune in brand vloog. (Representatieve afbeelding: Pixabay)

Te midden van meerdere incidenten waarbij elektrische voertuigen vlam vatten, heeft Niti Aayog-lid en eminente wetenschapper VK Saraswat gezegd dat batterijcellen geïmporteerd voor elektrische voertuigen “misschien niet” zijn. geschikt voor de omstandigheden van het land en benadrukte de noodzaak om de cellen lokaal te vervaardigen.

Zijn opmerkingen komen ook tegen de achtergrond van autoriteiten die dergelijke incidenten onderzoeken en de minister van de Unie Nitin Gadkari, die onlangs beweerde dat terugroepactie van alle defecte voertuigen worden besteld nadat het expertpanel zijn rapport heeft ingediend.

De afgelopen tijd zijn er meerdere incidenten geweest waarbij elektrische voertuigen (EV's) vlam vatten, met doden en ernstig letsel tot gevolg.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Batterijtechnologie is een zich ontwikkelende technologie. India produceert momenteel geen batterijcellen.

Best of Express Premium

Premium

Horoscoop vandaag, 12 mei 2022: Tweelingen, Ram, Vissen en andere tekens — ch…

Premium

In House-panelvergadering, SEBI-vlaggen moeten telefoons tikken tijdens sonde

Premium Inflatie verslaan: RBI moet mogelijk de vraag dempen, de rente verhogen, de liquiditeit opzuigen

Premium

'Informele druk van RBI': dagen na de lancering stopte Coinbase met UPI-servicesMeer Premiumverhalen >>

“… we zouden op zijn vroegst onze eigen fabrieken voor de productie van cellen moeten opzetten. We moeten ervoor zorgen dat alle cellen die we vervaardigen geschikt zijn voor Indiase omstandigheden met hoge temperaturen,” Saraswat vertelde PTI.

Saraswat, die ook een voormalig hoofd is van de Defense Research and Development Organization (DRDO), zei dat de branden te wijten kunnen zijn aan een slechte kwaliteit van cellen die niet zijn ontworpen voor hoge temperaturen en tropisch klimaat.

“Welke (batterij)cellen India krijgt, zijn mogelijk niet geschikt voor Indiase omstandigheden… dus wat belangrijk is, is dat wanneer we cellen importeren, we ons eigen screening- en rigoureuze testsysteem moeten doen,” zei hij.

Hij merkte ook op dat er bepaalde landen zijn die cellen hebben ontwikkeld die bij hoge temperaturen kunnen werken.

Over de vraag of de brandincidenten de inspanningen van India om een ​​leider in EV's te worden, zouden kunnen ondermijnen, zei Saraswat, & #8220;wat we zien is dat het soort ongevallen dat plaatsvindt zeker enige invloed zal hebben op de penetratie van batterijen in de autosector.

Onlangs heeft minister van Wegvervoer en Wegen, Nitin Gadkari , die bekend staat om zijn openhartige standpunten, zei dat de bedrijven die nalatig zijn bevonden zullen worden bestraft en dat een terugroepactie van alle defecte voertuigen zal worden bevolen nadat het panel van deskundigen zijn rapport heeft ingediend.

Vorige maand gaf de regering opdracht tot een onderzoek nadat een e-scooter gelanceerd door ride-hailing-operator Ola's elektrische mobiliteitsarm in Pune in brand vloog.

Het Center for Fire Explosive and Environment Safety (CFEES) is gevraagd om de incidenten van EV's vatten vlam en stellen ook corrigerende maatregelen voor, aldus de mini stry.