Delhi vertrouwelijk: A-G Venugopal's speciale afscheidsbrief voor Justitie Saran

0
108

KK Venugopal

Procureur-generaal van India K K Venugopal, 91, is een veteraan die afscheid heeft genomen van anderen. Bij elk afscheid van een rechter van het Hooggerechtshof heeft hij een gebruikelijke opmerking over te vroeg aftredende rechters en een aansporing aan de regering om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen. Tijdens het afscheid van SC-rechter Vineet Saran op dinsdag, zei Venugopal dat hij wenst dat elke aftredende rechter nog minstens vijf jaar in functie wordt, maar dat zou hij niet wensen voor Justitie Saran. “Hij is een golfer. Ik hoop dat hij zijn passie kan nastreven', zei Venugopal. Hij voegde er ook aan toe dat rechter Saran er zo jong uitziet en dat het moeilijk te geloven is dat hij met pensioen gaat.

Vasthouden: Hoewel steden als Mumbai, Kolkata, Chennai en Prayagraj hun koloniale en Mughal-tijdperk namen hebben opgegeven, blijven de High Courts in deze plaatsen officieel bekend onder hun vorige namen. Dus toen een senior raadsman die dinsdag voor het Hooggerechtshof pleitte, verwees naar bevelen van het 'Chennai High Court', corrigeerde justitie D Y Chandrachud hem snel. “Meneer de raadsman, het heet nog steeds Madras High Court”, zei de rechter tegen de raadsman, die de fout inzag en zichzelf corrigeerde.

Gratis toegang: Het Ministerie van Cultuur van de Unie heeft een uniek idee bedacht om de Internationale Museumdag, die op 18 mei wordt gevierd, te vieren door alle musea gratis toegang te geven tot het publiek. Het ministerie heeft besloten om al haar musea in het hele land de hele week van 16 mei tot 20 mei open te houden. Gedurende deze periode wordt de toegangsprijs voor alle bezoekers kwijtgescholden. Tijdens de ambtstermijn van minister van Cultuur, G Kishan Reddy, heeft het ministerie de nadruk gelegd op de ontwikkeling van musea.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 12 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

Uitgelegd: wat veroorzaakt de hoge inflatie en waar?

Premium

Waar de inflatie in Sri Lanka -gedreven crisis zou de volgende kunnen zijnPremium

Ik heb Asus' Zenbook 14X OLED Space Edition geprobeerd en het is een van de coolste… Meer Premium Stories >>