De iPod is dood: leve de iPhone!

0
58
Atsushi Hirao/Shutterstock.com ( Aangepast)

In een ietwat cryptische blogpost kondigde Apple aan dat het alleen de huidige generatie iPod Touch-modellen zal verkopen "zolang de voorraad strekt". Dat klopt. Apple verkoopt nog steeds iPods, en in de komende maanden zullen sommige klanten onbewust de allerlaatste iPod kopen. Hé, we kunnen in ieder geval definitief zeggen dat Apple de Zune heeft verslagen!

De iPod heeft een lange geschiedenis en je hebt de afgelopen 20 jaar die geschiedenis gehoord. Dus ik ga het apparaat geen lofrede geven. Maar ik zal je vertellen waarom ik een beetje teleurgesteld ben door het nieuws van vandaag; de iPod is nog steeds nuttig, althans voor sommige mensen.

“Tegenwoordig leeft de geest van de iPod voort. We hebben een ongelooflijke muziekervaring geïntegreerd in al onze producten, van de iPhone tot de Apple Watch tot HomePod mini, en op Mac, iPad en Apple TV. ”

– Greg Joswiak, Apple VP Worldwide Marketing

GERELATEERDMaak van je stoffige iPod een Raspberry Pi-aangedreven Bluetooth Spotify Speler

Het gebruik van een speciale muziekspeler of videospeler heeft nog steeds veel waarde. Internetverbindingen zijn niet altijd een garantie, mobiele data zijn kostbaar en helaas houdt Apple ervan om te veel te vragen voor iPhone-opslag. Ik heb ontdekt dat een oude iPod perfect is om naar lokale muziek of audioboekbestanden te luisteren, vooral tijdens het reizen.

Om nog maar te zwijgen over de iPod Touch die Apple momenteel verkoopt (een 7e-generatie 2019-model) is eigenlijk een iPhone 7 zonder enige mobiele functies. Het is een degelijke "starttelefoon" voor jonge kinderen, en voor slechts $ 200, is het ook een betaalbaar platform voor programmeurs om iOS-apps te testen.

Maar het heeft geen zin om te huilen om gemorste melk. De iPod is eigenlijk verouderd en dat is al bijna tien jaar zo. Ik zou graag zien dat Apple zich omdraait en zegt: “we brengen de iPod Nano terug”, maar dat zal nooit gebeuren.

Hoe dan ook, Apple staat op het punt zijn allerlaatste iPod te verkopen. Als je je ervaring met het apparaat opnieuw wilt beleven, is dit het moment om je spaarvarken open te breken.

iPod Touch (7e generatie)

Dit is je laatste kans om een ​​iPod rechtstreeks bij Apple te kopen.

Appel