Covid-19 belangrijkste ontwikkelingen: 1.118 nieuwe Covid-gevallen, nog een dode in Delhi; positiviteitspercentage 4,38%

0
50

Een gezondheidswerker dient een dosis preventief Covid-19-vaccin toe aan een oudere vrouw. (PTI)

Delhi meldde dinsdag 1118 nieuwe gevallen van coronavirus en nog eens een sterfgeval, terwijl het positiviteitspercentage 4,38 procent bedroeg, volgens gegevens die hier door de gezondheidsafdeling zijn gedeeld.

In totaal 25.528 tests om coronavirus te detecteren, werden een dag eerder in Delhi uitgevoerd, verklaarde het. Met de nieuwe gevallen steeg het totale aantal COVID-19-infecties in Delhi tot 18.96.171, terwijl het dodental steeg tot 26.183, volgens het laatste gezondheidsbulletin.

De nationale hoofdstad had maandag meldde 799 nieuwe gevallen van coronavirus en drie doden — het aantal eendagsdoden het hoogst in meer dan twee maanden — terwijl het positiviteitspercentage 4,94 procent bedroeg.

WHO-chef zegt dat China's zero-COVID-beleid niet 'duurzaam'

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium

Premium

Hoe Rusland en China de geschiedenis uitbuiten om hun belangen te behartigen

Premium

Het oordeel van het Hooggerechtshof over opruiing is een kleine overwinning

Premium

UPSC CSE-sleutel – 11 mei 2022: wat u vandaag moet lezenPremium

Het vieren van de landgoden van het landelijke Delhi in het dorp KhirkiMore Premium Stories >>

Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie zei dinsdag dat China's zero-tolerance COVID-19-beleid niet houdbaar is gezien wat er nu bekend is over het virus, in zeldzame openbare opmerkingen van het VN-agentschap over een regering ;s behandeling van de pandemie.

“We denken niet dat het houdbaar is gezien het gedrag van het virus en wat we nu in de toekomst verwachten,” WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus vertelde een media-briefing. “We hebben dit probleem besproken met Chinese experts. En we hebben aangegeven dat de aanpak niet duurzaam zal zijn… Ik denk dat een verschuiving heel belangrijk zou zijn.”

Hij zei dat meer kennis over het virus en betere hulpmiddelen om het te bestrijden ook suggereerden dat het tijd was voor een verandering van strategie. Na Tedros zei WHO-directeur voor noodgevallen Mike Ryan dat de impact van een “nul-COVID” Er moet ook rekening worden gehouden met het mensenrechtenbeleid.

Mumbai ziet 122 gevallen van COVID-19, de zevende keer opgeteld meer dan 100 in mei

Mumbai meldde dinsdag 122 gevallen van COVID-19, een sterke stijging ten opzichte van de 63 gevallen die een dag eerder waren ontdekt en de zevende keer dat de dagelijkse toevoeging aan het totaal deze maand boven de 100 lag, zei een ambtenaar van de burgerlijke stand.

Het aantal in de metropool bereikte 10.60.914 en het aantal doden bleef onveranderd op 19.563, zei hij.

Tot nu toe zijn 10.40.507 personen ontslagen na herstel, waarvan 100 overdag, de stad verlaten met een actieve caseload van 844, zei de ambtenaar.

Van de nieuwe gevallen waren er slechts twee die ziekenhuisopname nodig hadden, hoewel ze geen zuurstofondersteuning nodig hebben, zei de functionaris, eraan toevoegend dat slechts 25 van de 25.249 ziekenhuisbedden die waren bestemd voor behandeling met COVID-19 momenteel bezet waren.

Maharashtra meldt 223 nieuwe COVID-19-gevallen, 2 doden

Maharashtra meldde dinsdag 223 COVID-19-gevallen en twee doden, wat het totale aantal op 78.79622 brengt en de tol 1.47.849, zei een functionaris van de gezondheidsafdeling.

De toevoeging aan de COVID-19-telling was een steile stijging van de 121 gevallen die maandag in de staat zijn geregistreerd, die overigens alleen werd gedekt door Mumbai, waar 122 gevallen werden geregistreerd. infecties gedurende de dag, wees hij erop.

De dubbele sterfgevallen in verband met het coronavirus vonden plaats in de limieten van de Ulhasnagar Municipal Corporation, een deel van het Thane-district dat in de metropoolregio Mumbai valt, en in Satara, in het westen van Maharashtra, zei hij.

40 meer mensen testen positief voor Covid in TN

Tamil Nadu registreerde dinsdag 40 nieuwe COVID-19-infecties, waardoor de caseload op 34.54.431 kwam, terwijl het totale dodental onveranderd bleef op 38.025 met nul dodelijke slachtoffers in de afgelopen 24 uur, zei de gezondheidsafdeling.

Chennai was goed voor een meerderheid van nieuwe gevallen met 23, Chengalpet registreerde 6, Coimbatore 2, Tiruvallur 2, terwijl Dindigul, Kancheepuram, Krishnagiri, Nagapattinam, Ranipet, Salem, Tiruchirappalli elk één geval registreerden.

Het aantal gevallen mensen die hersteld zijn van de virale ziekte, stegen tot 34.15.965 en er werden nog 53 mensen ontslagen. Tamil Nadu heeft momenteel 441 actieve Covid-gevallen.

Gujarat ziet 33 COVID-19-gevallen, geen doden; 12 herstelacties laten een actieve telling achter op 173

Gujarat meldde dinsdag 33 gevallen van COVID-19, wat het totaal op 12.24.563 bracht, terwijl het dodental onveranderd bleef op 10.944, zei een ambtenaar van de staatsgezondheidsafdeling.

Dus dus. tot nu toe zijn 12.13.446 personen ontslagen na herstel, waaronder 12 overdag, waardoor de staat achterbleef met een actieve caseload van 173, zei hij. De nieuwe gevallen omvatten 24 uit Ahmedabad, acht uit Vadodara en één uit Jamnagar, zei de functionaris .

Een overheidspublicatie zei dat 45.073 mensen overdag COVID-19-vaccinprikken kregen, waardoor het totale aantal toegediende doses in de staat op 10,82 crore kwam.

MP registreert 30 COVID-19-gevallen, nee dood; actief aantal nu 200

Het aantal COVID-19 in Madhya Pradesh bereikte dinsdag 10.41.747 na de detectie van 30 gevallen, terwijl er geen toevoeging was aan de tol, die op 10.735 stond, zei een functionaris.

Het positiviteitspercentage, of gevallen gedetecteerd per 100 tests, was 0,5 procent, terwijl het aantal herstel met 29 toenam tot 10.30.812, waardoor de staat met 200 actieve gevallen achterbleef, zo informeerde de ambtenaar. Met 5.471 monsters die gedurende de dag werden onderzocht, steeg het aantal tests in MP tot 2.91.53.839, voegde hij eraan toe.

28 nieuwe Covid-gevallen in Telangana

Telangana heeft dinsdag 28 nieuwe COVID-19-gevallen geregistreerd, waarmee het totaal tot nu toe op 7.92.389 komt. Hyderabad rapporteerde het hoogste aantal gevallen met 20.

Een bulletin van het ministerie van Volksgezondheid zei dat 34 mensen herstelden van de infectie, waardoor het cumulatieve aantal herstellingen tot nu toe 7.87.901 was. Het herstelpercentage bedroeg 99,43 procent.

Er vielen geen nieuwe dodelijke slachtoffers als gevolg van de infectieziekte en het aantal bleef op 4.111. Volgens het bulletin zijn er vandaag 14.753 monsters getest. Het aantal actieve gevallen was 377, zei het.

Chhattisgarh meldt 3 COVID-19-gevallen, 6 terugvorderingen; actief aantal daalt tot 34

Chhattisgarh meldde dinsdag drie gevallen van COVID-19, waardoor het totaal van de staat op 11.52.321 kwam, terwijl het dodental onveranderd bleef op 14.034, zei een functionaris.

De drie gevallen, op een positiviteitspercentage van 0,07 procent werden gedetecteerd in Raipur, Dhamtari en Jashpur, voegde hij eraan toe. Het aantal terugvorderingen steeg met zes tot 11.38.253, waardoor de staat met 34 actieve gevallen achterbleef, zei de ambtenaar.

Met 4.588 monsters die gedurende de dag werden onderzocht, ging het totaal van de tests die tot nu toe in Chhattisgarh zijn uitgevoerd tot 1.76.76.521, voegde hij eraan toe.

Een gezondheidswerker verzamelt dinsdag op een treinstation in Prayagraj een uitstrijkje van een passagier voor Covid-19-tests te midden van een golf van gevallen van coronavirus. (PTI)

Plaatsmechanisme gevolgd om naleving van orde te verzekeren om online padlaboratoria te reguleren: HC naar de regering van Delhi

Het Hooggerechtshof van Delhi heeft de AAP-regering opgedragen een beëdigde verklaring in te dienen waarin het gevolgde mechanisme wordt beschreven om ervoor te zorgen dat de eerdere instructie om actie te ondernemen tegen online gezondheidsdiensten die illegaal opereren en monsters verzamelen voor COVID-19-tests, wordt nageleefd.< /p>

Het hooggerechtshof heeft de autoriteiten ook gevraagd om in de beëdigde verklaring de stappen te vermelden die zijn genomen wanneer een klacht wordt ontvangen dat een laboratorium in de stad Delhi functioneert zonder de vereiste vergunning.

Het hooggerechtshof hoorde een verzoekschrift van Dr. Rohit Jain om minachtingsmaatregelen te nemen tegen de autoriteiten omdat ze zich niet hadden gehouden aan de eerdere instructie van de rechtbank om actie te ondernemen tegen online gezondheidsdiensten die illegaal opereren en monsters verzamelen voor COVID-19-tests .

Gezichtsmaskers kunnen de ernst van Covid en de druk op gezondheidsstelsels verminderen: onderzoek

Volgens een onderzoek kan effectief maskergebruik de verspreiding van COVID-19 drastisch vertragen, de omvang van de pandemiepiek verminderen door de curve af te vlakken en de prevalentie van ernstige gevallen verminderen.

Onderzoekers van McMaster University in Canada ontwikkelde een model om COVID-19 “variolatie” — een incidentele maar potentieel gunstige vorm van immunisatie die wordt bereikt door kleinere doses van het virus in te ademen dan zonder masker zou worden ingeademd.

Ze merkten op dat in de 18e eeuw opzettelijk een vorm van variolatie werd gebruikt om de pokken te bestrijden.< /p>

Het ging om het infecteren van een gezond persoon met kleine doses van het levende virus, genomen uit een gedroogde korst of puist van een persoon die besmet was met pokken.

Twaalf nieuwe COVID-19-gevallen in Odisha< /p>

Odisha registreerde dinsdag 12 nieuwe COVID-19-gevallen, vier meer dan de dag ervoor, met een totaal van 12.88.222, aldus een bulletin van de gezondheidsafdeling.

Het dodental bleef behouden op 9.126 omdat er de afgelopen week geen nieuwe dodelijke slachtoffers als gevolg van de infectie zijn gemeld, zei het. Tot nu toe zijn 53 andere coronaviruspatiënten overleden als gevolg van comorbiditeiten.

Tweeënvijftig mensen herstelden van de ziekte in de afgelopen 24 uur, waarmee het totale aantal herstelde personen op 12.78.929 kwam, aldus het bulletin. Odisha heeft nu 114 actieve gevallen.

5 nieuwe Covid-gevallen in J&K

Jammu en Kasjmir hebben dinsdag vijf nieuwe Covid-gevallen geregistreerd die de infectie veroorzaakten tally aan 4.54.118, bovengenoemde ambtenaren. Van de nieuwe gevallen werden er drie gemeld uit het Jammu-district, terwijl één elk werd geregistreerd in de districten Srinagar en Kupwara, zeiden ze.

Er zijn 58 actieve gevallen, terwijl het totale aantal terugvorderingen 4.49.309 heeft bereikt, aldus functionarissen. Het dodental door COVID-19 staat op 4.751. Er is de afgelopen 24 uur geen Covid-gerelateerd overlijden gemeld, zeiden functionarissen.

Er waren 51 bevestigde gevallen van mucormycose (zwarte schimmel), voegde ze eraan toe.

Nagaland meldt 2 nieuwe COVID-19-gevallen

Nagaland meldde dinsdag twee nieuwe gevallen van COVID-19, waardoor het totaal op 35.492 kwam, zei een functionaris van de gezondheidsafdeling. De twee nieuwe gevallen werden ontdekt in het district Dimapur, zei hij.

Het dodental van COVID-19 bleef op 760 aangezien er geen nieuwe dodelijke slachtoffers werden gemeld. De staat heeft nu drie actieve COVID-19-gevallen, terwijl 33.244 mensen zijn hersteld van de ziekte en 1.485 patiënten zijn gemigreerd naar andere staten, zei de functionaris.

Nagaland heeft tot nu toe in totaal 4.72.691 getest. monsters voor de infectie. Tot dusver zijn in de staat meer dan 17.69.025 doses COVID-19-vaccins toegediend.

Dokter uit Texas noemt sterfgevallen door COVID-19 in de VS bijna 1 miljoen ‘geestverruimend’

In de begindagen van de COVID-19-pandemie gaf longarts Joseph Varon een mening die de krantenkoppen haalde rond de wereld en ging viraal op sociale media. Hij vocht twee oorlogen, zei hij: één tegen COVID en één tegen domheid.

Terwijl de Verenigde Staten de grimmige mijlpaal van 1 miljoen aan coronavirus gerelateerde sterfgevallen naderen, zei Varon, hoofd van de intensive care en COVID-19 in het United Memorial Medical Center in Houston, Texas, dat slechts één van die veldslagen is gewonnen.

< p>“Ik denk dat ik de strijd tegen het coronavirus heb gewonnen. Ik denk dat ik de strijd tegen menselijke domheid heb verloren', zei Varon tegen Reuters. “De reden waarom we een miljoen mensen in dit land hebben verloren, is vanwege die strijd tegen menselijke domheid. Ik kan je vertellen dat het aantal doden dat we zullen hebben veel kleiner zou zijn geweest als mensen gewoon hadden geluisterd en het juiste hadden gedaan, als ze een beetje gezond verstand hadden”, zei hij.

COVID-19-infecties nemen weer toe in de Verenigde Staten en volgens federale gegevens is ongeveer 66% van de Amerikaanse bevolking volledig gevaccineerd. De meeste Amerikaanse staten en plaatsen hebben de masker- en vaccinatievereisten versoepeld.

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/05/Covid-2-1.jpg?resize=600,400" />Bewoners die maskers dragen, staan ​​dinsdag in de rij voor massale Covid-tests in Peking. De hoofdstad van China begon dinsdag met een nieuwe ronde van drie dagen massale tests voor miljoenen inwoners om te voorkomen dat een uitbraak tot Shanghai-proporties zou groeien. (AP)

Shanghai desinfecteert huizen, sluit alle metro's in COVID-strijd

Teams in witte beschermende pakken gaan de huizen van met coronavirus besmette mensen binnen om ontsmettingsmiddel te spuiten terwijl Shanghai probeert om een ​​Omicron-uitbraak uit te roeien onder de strikte “zero-COVID”-strategie van China.

Stadsfunctionaris Jin Chen zei dinsdag dat in oudere gemeenschappen met gedeelde badkamers en keukens, de huizen van iedereen die deze faciliteiten gebruikt, ook zullen worden gedesinfecteerd. Hij probeerde de bezorgdheid van het publiek over schade aan kleding en waardevolle spullen weg te nemen door te zeggen dat bewoners de teams kunnen informeren over alles wat bescherming nodig heeft.

Shanghai heeft ook de dienst op de laatste twee metrolijnen die dinsdag nog in bedrijf waren, stopgezet. Volgens The Paper, een online media-outlet, is voor het eerst het hele systeem van de stad uitgeschakeld.

India meldt 2.288 Covid-19-gevallen, 10 sterfgevallen in de afgelopen 24 uur

India meldde dinsdag 2.288 nieuwe Covid-19-gevallen en 10 sterfgevallen in de afgelopen 24 uur, volgens de gegevens van Union Health Ministerie. Maar liefst 3.044 mensen herstelden in dezelfde periode en het aantal actieve gevallen heeft 19.637 bereikt. Het dagelijkse positiviteitspercentage werd geregistreerd op 0,47 procent. Het aantal dinsdagen was minder dan de 3.207 gevallen en 29 doden van maandag.

Ondertussen, een dag nadat de campus van het National Institute of Design (NID) Ahmedabad werd uitgeroepen tot micro-insluitingszone nadat 24 studenten positief testten op Covid-19, nam een ​​team van de Ahmedabad Municipal Corporation (AMC) monsters van bijna 600 personen , inclusief studenten en medewerkers, van het instituut op maandag.

In de afgelopen twee dagen zijn in totaal 745 monsters verzameld bij het NID, amper een maand nadat het instituut de reguliere offline lessen hervatte. Tien gezondheidsteams van het AMC met meer dan 20 medewerkers gestationeerd op de campus op maandag verzamelden 575 monsters voor RT-PCR-test en nog eens 20 voor RAT, terwijl op zondag 147 monsters voor RAT werden verzameld.

“Nog drie andere studenten testten maandag positief in NID en brachten het aantal in twee dagen op zes. De resultaten van de vandaag verzamelde monsters worden later vanavond of morgen verwacht, wat een duidelijk beeld zal geven… Tot nu toe hebben we in twee dagen meer dan 700 monsters van het NID verzameld', zei AMC's plaatsvervangend gezondheidsfunctionaris dr. Chirag Shah.

(Met input van bureaus)