Amit Shah: 'Ervan overtuigd dat AFSPA binnenkort in heel Assam zal worden ingetrokken'

0
48

Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah van de Unie bij Mankachar BOP van de Indo-Bangladesh grens in Assam. (Twitter/@AmitShah)

De minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Amit Shah, zei dinsdag dat hij er vertrouwen in had dat de Armed Forces Special Powers Act (AFSPA) spoedig in de hele staat Assam zou worden ingetrokken. Tijdens een ceremonie om de President's Color-eer aan de Assam-politie in Guwahati uit te reiken, zei Shah dat de wet sinds 1990 van kracht was en sindsdien zestig keer is verlengd.

“Na acht jaar Modi is de [wet en orde] situatie zodanig dat de wet is opgeheven uit 23 districten in Assam. Ik heb er alle vertrouwen in dat de AFSPA binnenkort in de hele staat zal worden ingetrokken', zei Shah, die een tweedaags bezoek aan de staat brengt. “Op een gegeven moment was er de Armed Forces Special Power Act, nu zullen de jongeren vikas (ontwikkeling) en ujjwal (heldere) toekomstige speciale macht krijgen”, zei hij, terwijl hij het werk prees van de door Himanta Biswa Sarma geleide staatsregering die een jaar op dinsdag.

De omstreden AFSPA, die bijna ongebreidelde bevoegdheden verleent aan de veiligheidstroepen, werd eerder dit jaar in delen van het noordoosten ingetrokken.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Shah beweerde dat de opstand snel afnam in Assam met militante outfits die vredesovereenkomsten ondertekenden met de deelstaatregering. “De dag is niet ver meer dat er niet eens één opstandige outfit in Assam zal zijn”, zei Shah.

Best of Express Premium

Premium

Delhi vertrouwelijk: afscheidsnota

Premium

Levensverzekeraars schikten 2.2 lakh Covid-overlijdensclaims: gegevens van toezichthoudersPremium

Uitgelegd: inzicht in wisselkoersen

Premium

Uitgelegd: Wanneer gebeden zijn toegestaan, niet toegestaan ​​bij beschermde archeologi… Meer Premium Stories >>

De minister van Binnenlandse Zaken van de Unie prees de staatspolitie en zei dat deze erin was geslaagd de problemen van grensoverschrijdende infiltratie, koeiensmokkel en stroperij van neushoorns op te lossen. “Er zijn weinig parallellen met de moeilijke omstandigheden waar de politie van Assam mee te maken heeft gehad,” zei hij.

Assam is de tiende staat in het land die de kleur van de president ontvangt, de hoogste eer die aan een militaire of politie-eenheid wordt gegeven als erkenning voor uitzonderlijke service aan de natie, zowel in vrede en oorlogstijd.