Scindia zegt dat IndiGo onderzoek zal doen naar het 'weigeren' van het instappen aan een kind met speciale behoeften, verzekert actie

0
53

Union Burgerluchtvaartminister Jyotiraditya Scindia.

Een dag na het incident op de luchthaven van Ranchi, waarbij budgetluchtvaartmaatschappij IndiGo het instappen weigerde aan een speciaal gehandicapte kindpassagierr, aan het licht kwam, zei minister van Burgerluchtvaart Jyotiraditya Scindia op Twitter dat hij “de zaak zelf onderzoekt, en post welke passende maatregelen zullen worden genomen.” IndiGo, van zijn kant, zei maandag dat het de “best mogelijke beslissing onder moeilijke omstandigheden” heeft genomen.

Scindia twitterde: “Er is geen enkele tolerantie voor dergelijk gedrag. Geen enkel mens zou dit moeten meemaken! De zaak zelf onderzoeken, posten welke gepaste actie zal worden ondernomen”.

Het incident, dat zaterdag plaatsvond, werd zondag aan het licht gebracht in een Facebook-bericht dat werd gedeeld door een reiziger die aanwezig was op de luchthaven. Manisha Gupta, de auteur van de post, schreef dat het IndiGo-personeel op de luchthaven van Ranchi het kind niet toestond aan boord van het vliegtuig te gaan en zei dat “hij een risico vormde voor andere passagiers.”

In een verklaring maandag, IndiGo CEO Ronojoy Dutta zei: “Tijdens het inchecken en het instappen was het natuurlijk onze bedoeling om het gezin te vervoeren, maar bij het opstapgedeelte was de tiener zichtbaar in paniek.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Hoewel het bieden van hoffelijke en medelevende service aan onze klanten van het grootste belang is voor ons, werd het luchthavenpersoneel, in overeenstemming met de veiligheidsrichtlijnen, gedwongen om een ​​moeilijke beslissing te nemen of deze commotie zou doorgaan aan boord van het vliegtuig. Na alle aspecten van dit incident te hebben bekeken, zijn wij als organisatie van mening dat we onder moeilijke omstandigheden de best mogelijke beslissing hebben genomen.”

In de verklaring voegde Dutta eraan toe dat het bedrijf “oprechte spijt” betuigde aan de getroffen familie voor hun ervaring, en “als een kleine blijk van onze waardering voor hun levenslange toewijding zou willen aanbieden om een ​​elektrische rolstoel voor hun zoon te kopen.”< /p>

Het incident wordt ook onderzocht door de luchtvaartveiligheidstoezichthouder DGCA. “We onderzoeken (het incident) en zullen passende maatregelen nemen”, vertelde DGCA-chef Arun Kumar aan The Indian Express. Het directoraat-generaal van de burgerluchtvaart (DGCA) heeft ook om een ​​gedetailleerd rapport van de luchtvaartmaatschappij gevraagd over het incident.

Gupta merkte in haar Facebook-bericht op dat er een delegatie van artsen op dezelfde vlucht was die de grond vroegen personeel om de luchthavendokter ertoe te brengen een telefoontje te plegen over de geschiktheid van het kind — en bood “volledige steun” aan het kind en zijn ouders tijdens de vlucht.

“Dit kind is oncontroleerbaar. Hij is in paniek, de Indigo-manager bleef schreeuwen en vertelde iedereen. Maar alles wat we konden zien was een jonge adolescent, die heel stil in een rolstoel zat, verschrikt door de manier waarop hij werd uitgeroepen als een risico voor de normale wereld. 'De enige persoon die in paniek is, ben jij', antwoordde een vrouwelijke passagier', schreef Gupta.