Scindia sier at de vil undersøke at IndiGo «nekte boarding» til barn med spesielle behov, garanterer handling

0
55

Union Civil Aviation Minister Jyotiraditya Scindia.

Et døgn etter hendelsen på Ranchi flyplass, involverte budsjettselskapet IndiGo som nekter ombordstigning for en barnepassasjer med spesialfunksjonalitetr, kom frem i lyset, sa sivil luftfartsminister Jyotiraditya Scindia på Twitter at han «undersøker saken selv, og legger ut hvilke passende tiltak som vil bli tatt». IndiGo, på sin side, sa mandag at de tok den “best mulige avgjørelsen under vanskelige omstendigheter.”

Scindia twitret: “Det er nulltoleranse mot slik oppførsel. Ingen mennesker skal måtte gå gjennom dette! Undersøker saken selv, legg ut hvilke passende tiltak som vil bli tatt.”

Hendelsen, som skjedde lørdag, ble brakt frem i et Facebook-innlegg som ble delt søndag av en reisende som var til stede på flyplassen. Manisha Gupta, forfatteren av innlegget, skrev at IndiGo-ansatte på Ranchi flyplass ikke tillot barnet å gå ombord på flyet, og sa at “han var en risiko for andre passasjerer.”

I en uttalelse mandag, IndiGo-sjef Ronojoy Dutta sa: “Under innsjekkings- og ombordstigningsprosessen var vår intensjon selvfølgelig å bære familien, men på boardingområdet var tenåringen synlig i panikk.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

«Selv om det er av største betydning for oss å yte høflig og medfølende service til våre kunder, ble flyplasspersonalet, i tråd med sikkerhetsretningslinjene, tvunget til å ta en vanskelig avgjørelse om hvorvidt dette bråket ville fortsette ombord på flyet. Etter å ha gjennomgått alle aspekter av denne hendelsen, er vi som organisasjon av den oppfatning at vi tok den best mulige avgjørelsen under vanskelige omstendigheter.”

I uttalelsen la Dutta til at selskapet tilbød “oppriktig beklagelse” til den berørte familien for opplevelsen deres, og “som et lite tegn på vår takknemlighet for deres livslange engasjement ønsker å tilby å kjøpe en elektrisk rullestol til sønnen deres.”< /p>

Hendelsen etterforskes også av luftfartssikkerhetsregulatoren DGCA. “Vi ser på (hendelsen) og skal iverksette passende tiltak,” sa DGCA-sjef Arun Kumar til The Indian Express. Generaldirektoratet for sivil luftfart (DGCA) har også bedt om en detaljert rapport fra flyselskapet om hendelsen.

Gupta bemerket i sitt Facebook-innlegg at det var en delegasjon av leger på samme fly som spurte bakken personalet for å få flyplasslegen til å ta en samtale om barnets form — og tilbød «full støtte» til barnet og dets foreldre på flyet.

“Dette barnet er ukontrollerbart. Han er i en tilstand av panikk’, fortsatte Indigo-manageren å rope og fortelle alle. Men alt vi kunne se var en ung ungdom, som satt veldig stille i en rullestol, skrekkslått av hvordan han ble kalt ut som en risiko for den normale verden. ‘Den eneste personen som er i panikk er deg’, svarte en kvinnelig passasjer,” skrev Gupta.