Ladakh-standoff viser at Kina har til hensikt å holde grensespørsmålet i live, sier hærsjef Gen Pande

0
51

Hærsjef Manoj Pande sa at “i løpet av de siste par årene har vi tatt beslutningen om å rebalansere og reorientere styrkene våre for å håndtere situasjonen i det østlige Ladakh.” (Express File Photo Av Amit Mehra)

Selv om de to landene er involvert i diskusjoner for å finne en løsning på den over to år lange konflikten i østlige Ladakh, ser hele episoden ut til å peke på at Kina ikke har til hensikt å finne en tidlig løsning på det overordnede grensespørsmålet, < strong>Hærsjef Gen Manoj Pande sa mandag.

I sin første formelle medieinteraksjon sa Pande at når det kommer til Kina, “det grunnleggende problemet er fortsatt løsningen av grensene.” Han snakket i sammenheng med det større spørsmålet om den uavklarte 3488 km lange grensen mellom de to landene.

“Det vi ser er at Kinas intensjon har vært å holde grensespørsmålet i live,” sa Pande, som tok over som ny hærsjef 1. mai. “Det vi trenger er en hel nasjonstilnærming” for å ta opp problemet i sin fullstendig. «I det militære domenet er dette for å forhindre og motvirke ethvert forsøk på å endre status quo ved LAC (Line of Actual Control),» sa han.

https://images.indianexpress.com/2020/08 /1×1.png

Når han snakket om konflikten i det østlige Ladakh, uttrykte han håp om at løsningen for balansefriksjonspunktene vil bli funnet gjennom dialog. Pande sa at gjennom dialogen mellom korpssjefene fra de to sidene, “har mange friksjonsområder blitt løst etter å ha snakket med hverandre.” Når det gjelder balanseområdene, der løsrivelse ennå ikke har skjedd – inkludert Hot Springs, Depsang Plains og Demchok – sa Pande, “de kan bare løses gjennom dialog” og la til, “det er bra at vi snakker med og engasjerer oss med hverandre. .”

Beste av Express Premium

Premium

Central univ pålegger KPMG bot, partner som nå opptrer V-C

Premium

UP-regjeringen planlegger et nytt utseende Ayodhya: Brede veier, CCTV-er, internasjonal flyplassPremium

Forklart: Hva nye funn på Harappan-nettstedet kan bety

Premium

Ukraina-konflikten vil ikke få Biden til å forlate Indo-StillehavsstrategienFlere premiumhistorier >> Ikke gå glipp av | “To år etter kinesisk aggresjon i østlige Ladakh, på tide å endre fortellingen”

«Troppene våre fortsetter å ha viktige stillinger langs LAC. Han sa at veiledningen for troppene er å “ha en fast og resolutt” holdning for å “hindre enhver innsats for å endre status quo.” Hærens “mål og intensjon, når det gjelder situasjonen, er å gjenopprette status quo ante før april 2020.” Han sa at “målet også er å gjenopprette tillit og ro på begge sider.”

Men han la til, “det kan ikke være en enveis affære. Det bør gjøres innsats fra begge sider.»

Pande sa at “i løpet av de siste par årene har vi tatt beslutningen om å rebalansere og reorientere styrkene våre for å håndtere situasjonen i det østlige Ladakh.” Selv om det er en “re-evaluering og ny vurdering av vår beredskap,” sa han og la til, “har vi en robust holdning til LAC” og “tilstrekkelige styrker til å håndtere alle beredskapssituasjoner”.

Opinion | En tapt sjanse for forholdet mellom India og Kina

Når det gjelder induksjonen av ny teknologi langs den nordlige grensen, sa Pande, “fokuset har vært på å oppgradere våre etterretnings-, overvåkings- og rekognoseringsevner (ISR)” og å bygge infrastruktur for å støtte logistikken. “Induksjon og inkorporering av ny teknologi i disse områdene er en del av den pågående prosessen med kapasitetsutvikling i østlige Ladakh og langs hele den nordlige grensen.”

Han kalte løsningen av situasjonen på grensen til Kina en av de største utfordringene foran ham som hærsjef. Det andre “imperativet” han sa, er “innsatsen for modernisering, transformasjon og omstrukturering av hæren.”

“Når vi fortsetter, må vi fortsette å være forberedt på hele spekteret av konflikter,” sa han, “fra konvensjonell til gråsone og ikke-konvensjonell konflikt.” Hæren vil fortsette å modernisere seg selv, basert på “analysen av kapasitetshullene basert på trusseloppfatningen.” Han uttalte at for operativ beredskap, “gjennomgår hæren konstant trusselen”.

Les også |Spesial for å uttrykke: “To år etter kinesisk aggresjon i østlige Ladakh, på tide å endre fortellingen”

Gjennom kapasitetsutvikling, «slutttilstanden” det å ha en indisk hær “som en moderne, kampklar, optimalt strukturert styrke som er “i stand til å vinne varer over hele konfliktspekteret.”

På spørsmål om lærdommen fra den pågående krigen mellom Russland og Ukraina sa Pande at det var flere «viktige lærdommer». «Det fremste er at relevansen av konvensjonell krig fortsatt er. Vi ser mange plattformer – artillerivåpen, luftvernkanoner, raketter, missiler og stridsvogner som brukes i denne krigen på en eller annen måte. Det forteller oss også at kriger ikke nødvendigvis trenger å være korte og raske. Det kan forlenge på en måte den nåværende konflikten er.»

Den andre viktige lærdommen, sa han, ville være «for oss å prøve å være selvhjulpne når det gjelder våpen, våpen, utstyr og reservedeler utenfra. Vi er avhengige av visse våpensystemer, spesielt innen luftvern, raketter, missiler og visse stridsvogner fra Russland og Ukraina.» Han gjentok at “å øke selvtilliten og redusere vår avhengighet av eksterne kilder er en viktig lærdom.” Han sa at hæren jobber under regjeringens Aatmanibhar-kampanje.

Men angående den “umiddelbare påvirkningen er bekymret” fremhevet han, “forsyningskjeden for visse reservedeler og ammunisjon har blitt påvirket til en viss grad, men vi har tilstrekkelige lagre til å vare i en rimelig periode.” Pande sa, “vi ser også på visse alternative avbøtende tiltak, og identifiserer alternative kilder fra vennlige fremmede land. På sikt er dette også en mulighet for den private industrien til å trappe opp produksjonen og møte kravene.»

Han nevnte “ikke-kontakt eller ikke-kinetisk krigføring” som en annen viktig sak, og la til at “leksjonen har kommet høyt og tydelig” at i cyber- og informasjonsdomenene, “har vi sett at kampen om fortellinger har blitt brukt til å vinne fordel fremfor motstanderen. Vi må i økende grad fokusere på de nye krigsdomenene, fokusere på kapasitetsutvikling.»

Når vi snakket om virkningen av krigen på India, sa Pande at «i tillegg til umiddelbar påvirkning» sa han, «mer viktigere er den fremvoksende geopolitiske orden noe vi må overvåke veldig nøye når det gjelder omstilling, når det gjelder nye allianser.» Det, la han til, “er noe som kanskje vil være mye tydelig når konflikten tar slutt. Vi må også passe på holdningen og posisjonen til våre motstandere.”

Et annet viktig aspekt var at “oppmerksomheten fra våre umiddelbare interesseområder, Afghanistan og Indo-Stillehavet, ikke blir avledet til det som skjer i krigen mellom Russland og Ukraina. Dette er problemene vi trenger for å fortsette å overvåke og utvikle våre svar på nasjonalt nivå.»