KDE Connect komt op iPhone en iPad voor Linux-fans

0
77
KDE

KDE Connect bestaat al jaren als een begeleidende Android-app om verbinding te maken met Linux-pc's, vergelijkbaar met Microsoft Link to Windows (voorheen “Your Phone”). Nu is er eindelijk een KDE Connect-app voor iPhone en iPad.

KDE Connect is stilletjes verschenen in de Apple App Store voor iPhone en iPad, schijnbaar zonder officiële aankondiging (tenminste tot nu toe). Net als de Android-versie maakt het verbinding met een Linux-pc met de KDE Connect-toepassing op een telefoon of tablet. U kunt vervolgens uw klembord synchroniseren tussen desktop en mobiel, bestanden en koppelingen delen en opdrachten uitvoeren op een pc vanaf een telefoon. Je kunt een iPhone ook gebruiken als virtueel touchpad of presentatie-afstandsbediening voor een gekoppelde pc.

KDE Connect op iOS KDE e.V.

Er zijn een paar beperkingen in de iOS-app in vergelijking met KDE Connect voor Android. Er is geen ondersteuning voor het spiegelen van meldingen en Apple staat over het algemeen geen achtergrondservices toe op iOS en iPadOS, dus functies zoals klembordsynchronisatie kunnen fouten bevatten. Toch is een gedeeltelijk functionele app beter dan helemaal geen app.

GERELATEERDKDE Connect komt eindelijk naar iPhone

KDE Connect is al jaren een populaire optie voor het aansluiten van mobiele apparaten op Linux-pc's, vooral omdat het volledig gratis en open-source is. De meeste andere verbindingsdiensten werkten alleen via het gebruik van browserextensies, zoals Pushbullet, of hadden andere beperkingen wanneer ze werden gecombineerd met Linux-desktops.

De KDE Connect-desktoptoepassing is beschikbaar in de softwarebronnen voor de meeste Linux-distributies, en GSConnect is een alternatief voor systemen die de Gnome-desktopomgeving gebruiken. De nieuwe iPhone- en iPad-app voegt zich bij de mobiele apps voor Plasma Mobile, SailfishOS en Android. Apple zegt dat je iOS/iPadOS 14.0 of hoger nodig hebt om KDE Connect te gebruiken, en de downloadgrootte is slechts 5,1 MB.

LEES VOLGENDE

  • › MSI Vigor GK71 Sonic Gaming Keyboard Review: gewichtloze toetsen voor de overwinning
  • › Nomad Base One Max Review: de MagSafe-oplader die Apple had moeten maken
  • › Hoeveel downloadsnelheid heb je echt nodig?
  • › Waarom je van je oude tv een digitale kunstlijst moet maken
  • › Wat is een goede interne pc-temperatuur?
  • › Wat betekent de schedel-emoji?