Hoe te repareren “Deze site kan niet worden bereikt” ERR_ADDRESS_UNREACHABLE in Chrome

0
144

We hebben allemaal wel eens een fout van Google Chrome ondervonden, waaronder “Deze site is niet bereikbaar,” maar wat doe je als de fout blijft bestaan ​​nadat je je browser opnieuw hebt opgestart? Hier zijn enkele dingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen.

Inhoudsopgave

Wat Oorzaken “Deze site kan niet worden bereikt” en ERR_ADDRESS_UNREACHABLE?
Hoe de oorzaak van het probleem te isoleren
Hoe “Deze site kan niet worden bereikt” oplossen als alle apparaten zijn getroffen
  Opnieuw opstarten
  Controleer uw kabels en verbindingen
  Fabrieksinstellingen resetten uw modem en router
Als er maar één apparaat is getroffen
  Start uw apparaat opnieuw op
  Problemen met Google Chrome
  Computernetwerkinstellingen
  Volg de instructies voor “Als alle apparaten zijn getroffen”

Wat veroorzaakt “Deze site kan niet worden bereikt” en ERR_ADDRESS_UNREACHABLE?

Deze foutmelding van Google Chrome — zoals zoveel andere foutmeldingen — is nogal dubbelzinnig. Het wijst u niet op een specifiek probleem en het kan tal van oorzaken hebben. Helaas betekent dit dat het oplossen van het probleem meestal gepaard gaat met de aanpak van de gootsteen — probeer in principe dingen totdat iets werkt. We kunnen het echter een beetje beperken.

De oorzaak van het probleem opsporen

Probeer via een ander netwerk verbinding te maken met de website of websites. Als je een mobiele telefoon hebt, schakel dan de wifi van je telefoon uit en probeer verbinding te maken via mobiele data. Als het niet werkt, is de kans groot dat het probleem niet uw apparaat of netwerk is. U kunt het adres ook aansluiten op IsItDownRightNow en kijken of anderen hetzelfde probleem melden.

Als het echter wel werkt, betekent dit dat het probleem waarschijnlijk aan jouw kant ligt, niet aan de website. We kunnen de zaken wat verder verfijnen door te controleren of elk apparaat op het netwerk wordt beïnvloed, of slechts één. Gebruik een ander apparaat, zoals een extra computer, laptop, telefoon of tablet, en kijk of ze ook geen verbinding kunnen maken. Als alle apparaten worden beïnvloed, ligt uw probleem bij uw modem of router. Scrol omlaag naar de subsectie met de titel “Als alle apparaten zijn getroffen” voor enkele mogelijke oplossingen.

Als er maar één apparaat is getroffen, zit je vast aan de gootsteenbenadering.

Hoe op te lossen “This Site Can&#8217 ;t Worden niet bereikt” Als alle apparaten worden getroffen

Er zijn slechts drie mogelijke verklaringen als elk apparaat in uw netwerk wordt getroffen.

  1. Uw internetprovider (ISP) ondervindt problemen
  2. Uw router ondervindt problemen
  3. Uw modem ondervindt problemen

Advertentie

De eerste mogelijkheid— een probleem met uw ISP — is niet iets dat je kunt oplossen. Als u weet dat een van uw buren dezelfde serviceprovider heeft, kunt u hen vragen of zij ook een storing ervaren. Als dit het geval is, moet u wachten tot het probleem is verholpen.

Herstarten

Modems en routers kunnen, net als alle computers, glitches ervaren. Start zowel uw modem als uw router opnieuw op door ze minimaal 30 seconden los te koppelen. Als je er absoluut zeker van wilt zijn, laat je ze een paar minuten los en sluit je ze weer aan.

Als je denkt “Wacht! Ik heb geen modem en router, ik heb alleen dit ene ding dat mijn ISP me heeft gestuurd,” maak je geen zorgen. Dat is waarschijnlijk een eenheid die de modem en router in één apparaat combineert — ze zijn nu heel gewoon. Koppel hem gewoon een paar minuten los en sluit hem dan weer aan.

Geef uw modem en router (of gecombineerde unit) ongeveer vijf minuten de tijd om opnieuw op te starten en probeer vervolgens verbinding te maken met de website(s) waarmee u problemen had. Als het niet werkt, moet u een aantal andere stappen voor probleemoplossing proberen.

Controleer uw kabels en verbindingen

Waarschuwing : Zorg ervoor dat u tijdens het controleren niet teveel kabels of verbindingen buigt of trekt. Ze zijn niet super breekbaar, maar ze zijn meestal ook niet ontworpen om tegen een stootje te kunnen.

Een beschadigde Ethernet-, coaxiale (coax) of glasvezellijn kan ook de oorzaak zijn van “This Site Can’t Be Reached” fouten, hoewel het waarschijnlijk duidelijk zou zijn dat uw internet volledig is losgekoppeld. Ga naar je modem, router of gecombineerde eenheid en inspecteer de kabels visueel en met je handen.

Advertentie

Als je een aparte modem en router hebt, zal er waarschijnlijk één kabel in de modem komen en een andere die de modem met de router verbindt. Een gecombineerde unit heeft één kabel die van buiten komt en vervolgens gaan er net zoveel Ethernet-kabels uit als er bedrade apparaten zijn. Zorg ervoor dat geen van de connectoren beschadigd of los zit en dat alle connectoren stevig in hun bussen zitten.

Er mogen geen scherpe bochten of knikken in de kabels zitten die je kunt zien of voelen. Dit is vooral belangrijk als u een glasvezelkabel rechtstreeks in uw huis heeft — de koperen geleiders in coax- en ethernetkabels zijn over het algemeen veel vergevingsgezinder dan de glas- of plasticvezels in glasvezelkabels.

De isolatie aan de buitenkant van de kabel moet glad en onbeschadigd zijn. Schuurplekken en krassen op het oppervlak zijn prima, maar diepe sneden, gescheurde of gekauwde isolatie kan betekenen dat de kabel — en de gedraaide paren binnenin — zijn zwaar beschadigd. Let ook op gebieden waar de isolatie witter is dan de omringende isolatie — dit kan erop duiden dat de kabel in een extreme hoek is gebogen of is geknepen, en vervolgens weer in vorm is gebogen.

Factory Reset Your Modem and Router

Als het opnieuw opstarten van uw modem en router niet lukte 8217; het probleem niet oplossen, en u kunt geen fysieke problemen vinden, het laatste dat u kunt proberen, is een volledige fabrieksreset. Het resetten van je modem en router naar de fabrieksinstellingen zal waarschijnlijk eventuele softwarefouten oplossen die verbindingsproblemen kunnen veroorzaken, maar het zal ook alle persoonlijke instellingen die je hebt, zoals wifi-netwerknamen en wachtwoorden wissen.

Ga naar je modem, router of gecombineerde eenheid en kijk naar de achterkant van het apparaat. De fabrieksresetknop is meestal klein en verzonken in de behuizing van het apparaat, zodat deze niet per ongeluk kan worden ingedrukt. Pak een paperclip — de handigste tool voor nerds — en buig het recht. Druk vervolgens op de resetknop en houd deze minimaal 10 seconden ingedrukt. Sommige apparaten hebben 30 seconden nodig om een ​​fabrieksreset te activeren, en het kan geen kwaad om de knop langer dan nodig ingedrukt te houden. Doe dit voor zowel de modem als de router als je aparte apparaten hebt.

Advertentie

Zodra het opnieuw is ingesteld, duurt het een paar minuten voordat alles is geïnitialiseerd, dus wees geduldig.

Als er maar één apparaat is getroffen

Helaas zijn er meer opties voor probleemoplossing voor een afzonderlijk apparaat dan als al je apparaten worden getroffen . Dus hier is het: alles en de gootsteen.

Start je apparaat opnieuw op

Het eerste dat u moet proberen, is een volledige herstart. Het opnieuw opstarten van uw computer kan een hele reeks problemen oplossen en is de gemakkelijkst mogelijke oplossing. De gebruikersinterface (UI) verandert tussen versies van Windows, dus het herstarten van Windows 10 is een beetje anders dan het herstarten van Windows 11, maar het algemene proces is hetzelfde.

Klik op “Start,&#8221 ; klik vervolgens op het aan/uit-pictogram en klik vervolgens op “Opnieuw opstarten.”

Wacht tot het opnieuw opstarten is voltooid en probeer opnieuw verbinding te maken.

GERELATEERD: Waarom lost het opnieuw opstarten van een computer zoveel problemen op?

Problemen met Google Chrome

Browsers zijn in de loop van de tijd beter geworden, maar geen enkele software is perfect. Er zijn tal van manieren waarop de eigen instellingen of cache van een browser kunnen voorkomen dat deze correct werkt.

Het eerste wat u moet doen, is uw geschiedenis, cookies en cache wissen, vervolgens Google Chrome opnieuw opstarten en het proberen opnieuw verbinding maken.

GERELATEERD: Cache en cookies wissen in Google Chrome

Een schone installatie van Google Chrome kan ook helpen. Zorg ervoor dat u een back-up maakt van belangrijke wachtwoorden of bladwijzers, voor het geval dat.

Computernetwerkinstellingen

Een probleem met de DNS-instellingen van uw pc, DNS-cache, Dynamic Host Configuratieprotocol (DHCP), Winsock of de TCP/IP-stackinstellingen kunnen verantwoordelijk zijn voor de fout en er is geen manier om te garanderen dat de geautomatiseerde netwerkprobleemoplosser ze zal oplossen. Hier leest u hoe u kunt proberen ze handmatig op te lossen.

Start de opdrachtprompt als beheerder. Als u wilt, werken PowerShell of Windows Terminal ook.

U kunt deze stappen een voor een uitvoeren om te proberen het probleem te isoleren, of u kunt gewoon door de lijst gaan en ze allemaal tegelijk proberen . Idealiter zou je ze een voor een moeten doen. Het is mogelijk dat de verbindingsfout is opgetreden door iets dat u hebt gedaan, en als u de oorzaak van het probleem kent, kunt u dit in de toekomst mogelijk voorkomen.

Opmerking:

Opmerking:

sterk>Alle volgende opdrachten moeten worden uitgevoerd in een verhoogde opdrachtprompt, PowerShell of Windows Terminal. Nadat dit het geval is, moet u opnieuw proberen verbinding te maken.

Klik op de Start-knop, typ “Opdrachtprompt” in de zoekbalk en klik vervolgens op “Als administrator uitvoeren.”

Reset (flush) DNS-cache

De DNS-cache van uw pc moet elke keer dat uw computer opnieuw wordt opgestart opnieuw worden ingesteld, aangezien deze is opgeslagen in RAM — wat vluchtig geheugen is — en niet op je harde schijf. De DNS-cache kan per ongeluk worden beschadigd door een bug of probleem met de DNS-server die u gebruikt, of het kan opzettelijk zijn vergiftigd. U kunt de DNS-cache handmatig resetten met een opdracht.

Typ of plak ipconfig /flushdns in de opdrachtprompt.

Advertentie

Als het correct werkte, zou u het bericht “Succesvol de DNS Resolver Cache” in het venster.

DHCP-toewijzing opnieuw instellen

Dynamic Host Configuration Protocol — beter bekend als DHCP — is hoe uw router uw apparaat een lokaal IP-adres toewijst. Elk apparaat in je lokale netwerk krijgt een IP-adres toegewezen, zodat je router kan bijhouden welk internet- (of LAN)-verkeer naar elk apparaat moet gaan.

Dit is waarschijnlijk niet de oorzaak van uw probleem, vooral als het slechts om één website gaat. Echter, naar verluidt hebben ten minste een handvol mensen het probleem 'Deze site kan niet worden bereikt' opgelost. fout door hun lokale IP-adres vrij te geven en te vernieuwen.

Typ de volgende opdrachten één voor één in een verhoogde opdrachtprompt:

ipconfig /release ipconfig /renew

Opdrachtprompt zal een heleboel informatie weergeven die vrij snel voorbij zal flitsen — zolang u geen foutmeldingen ziet zoals “Kan IP-adres niet vernieuwen,” het werkte. Probeer opnieuw verbinding te maken met internet en kijk of de fout er nog steeds is.

Reset TCP/IP-stack

De TCP/IP-stack is van cruciaal belang om te bepalen hoe informatie op internet wordt gerouteerd. Elke computer behoudt zijn eigen TCP/IP-instellingen. Je kunt ze handmatig bewerken via RegEdit als je dat wilt, maar in dit geval zou het voldoende moeten zijn om ze terug te zetten naar de standaardwaarden om eventuele problemen op te lossen.

Advertentie

Open een verhoogde opdrachtprompt en typ het volgende commando:

netsh int ip reset

U ziet een lijst met items die opnieuw zijn ingesteld, gevolgd door: “Start de computer opnieuw op om deze actie te voltooien.”

Start uw computer opnieuw op en kijk of Google Chrome nog steeds een fout meldt.

Reset Winsock

Winsock is een applicatieprogramma interface (API) aanwezig in Windows waarmee verschillende componenten van Windows’ netwerksoftware communiceren, zoals de TCP/IP-stack en uw browser.

Het resetten van Winsock kan een aantal verbindingsproblemen oplossen. Winsock-problemen zijn vaak het gevolg van malware of een onjuist verwijderd programma dat wijzigingen heeft aangebracht in de Windows Winsock-catalogus.

Typ netsh reset winsock in een verhoogde opdrachtprompt en start vervolgens uw computer opnieuw op. Probeer na het opnieuw opstarten verbinding te maken met de website of websites die u de melding 'Deze site kan niet worden bereikt' gaven. fout.

Volg de instructies voor “Als alle apparaten zijn getroffen”

Als slechts één apparaat wordt beïnvloed, kunnen bepaalde problemen — als een beschadigde lijn die je huis binnenkomt — geheel kan worden uitgesloten. Er zijn echter tal van problemen, zoals een routerconfiguratiefout of een probleem met een verbinding, die slechts op één apparaat van invloed kunnen zijn.

Advertentie

Als je al deze stappen hebt doorlopen en nog steeds problemen ondervindt met Chrome, moet u proberen Windows Firewall uit te schakelen en alle Virtual Private Network-software (VPN's) die u mogelijk op uw computer heeft, volledig te verwijderen.

LEES VOLGENDE

  • &rsaquo ; Nomad Base One Max Review: de MagSafe-oplader die Apple had moeten maken
  • › Wat betekent de schedel-emoji? 💀
  • › Hoeveel downloadsnelheid heb je echt nodig?
  • › MSI Vigor GK71 Sonic Gaming Keyboard Review: gewichtloze toetsen voor de overwinning
  • › Waarom je van je oude tv een digitale kunstlijst moet maken
  • › Wat is een goede interne pc-temperatuur?