Google I/O 2022: Hur man tittar och vad man kan förvänta sig

0
63
Google

Google I/O är det största årliga evenemanget från Google, där företaget vanligtvis avslöjar en blandning av nya produkter/tjänster och ny teknik för mjukvaruutvecklare. Läs vidare för att ta reda på var du kan se årets evenemang och vad vi förväntar oss att se.

När är Google I/O-evenemanget?

Google I/O 2022 kommer att äga rum under två dagar: onsdagen den 11 maj och torsdagen den 12 maj. Huvudpresentationen kommer att äga rum den 11 maj, liksom att lära sig labbinnehåll för utvecklare. Tekniska sessioner kommer att publiceras den 12 maj.

Så här tittar du på Google I/O-evenemanget live

Den huvudsakliga Google I/O Developer Keynote kommer att äga rum den 11 maj klockan 15:00 Eastern Time eller 12:00 Pacific Time. Klicka här för en konvertering till andra tidszoner. Det kommer att vara live på Google Developers YouTube-kanal, och två sändningar kommer att vara tillgängliga: den vanliga livestreamen och livestreamen med en amerikansk teckenspråkstolk (ASL). Du kan klicka på ‘Ange påminnelse’ knappen på YouTube-sidorna för att meddelas när sändningen går live.

Spela upp video

Google I/O hade traditionellt personliga keynotes och utvecklarsessioner, som sändes live när de hände. Covid-19-pandemin avbröt I/O 2020 helt och tvingade förra årets evenemang att vara helt digitalt. Google I/O 2022 följer för det mesta formatet från förra årets show — alla sessioner kommer att dyka upp på en gång på Google Developers YouTube-kanal.

Vad du kan förvänta dig

Den huvudsakliga Google I/O Keynote fokuserar vanligtvis på två områden: nya Google-produkter och funktioner för befintliga Google-tjänster och nyheter för utvecklare som skapar Android/webbappar. Det förra är oftast mer spännande, men utvecklarnyheterna leder ofta till spännande förändringar också. Till exempel, när ett nytt API visas i Android, kan det förbättra Android-appar längre fram.

< strong class='relatedtext'>RELATEDGoogle Pixel 6a: Allt vi vet hittills

Förra årets Google I/O 2021-evenemang introducerade Material You, Googles uppdaterade designspråk för Android med tonvikt på anpassningsbara färger, som så småningom kom i Android 12. Samsung och Google avslöjade också att de gick ihop på wearables, vilket ledde till att Galaxy Watch 4-serien använde Wear OS 3 istället för Samsungs eget Tizen-operativsystem. Nya funktioner för Google Foton och Maps visades upp, liksom några AI-demos.

Google Pixel 6a har läckt rendering av 91mobiler

Google kommer definitivt att prata om Android 13 vid årets evenemang, som redan har gått igenom flera förhandsvisningar av utvecklare och en betaversion. Företaget kan också visa upp Google Pixel 6a och Pixel Watch, som båda har läckt flera gånger. Googles lanseringsschema för tidigare Pixel A-serietelefoner har varit slumpmässigt, så även om Pixel 6a avslöjas vid I/O kanske den inte är tillgänglig förrän om några månader — Pixel 4a och 5a släpptes i augusti 2020 respektive augusti 2021. Pixel Watch kanske inte dyker upp på butikshyllorna förrän om några månader.

Google har redan publicerat schemat för alla I/O-keynotes och utvecklarsessioner, så vi vet åtminstone vilka allmänna ämnen företaget kommer att prata om. Det finns flera evenemang dedikerade Android, Chrome och Chrome OS, vilket inte är särskilt överraskande. Det finns också sessioner relaterade till ARCore (biblioteket som driver förstärkt verklighetsinnehåll på Android), applikationsramverket för Flutter, Google Home, Google Pay, webbutveckling, Privacy Sandbox (Googles ersättning för annonsspårningscookies), Wear OS , och andra ämnen.

LÄS NÄSTA

  • › MSI Vigor GK71 Sonic Gaming Keyboard Review: Viktlösa tangenter för vinsten
  • › Vad är en bra intern PC-temperatur?
  • › Hur mycket nedladdningshastighet behöver du verkligen?
  • › Vad betyder Skull Emoji? 💀
  • › Varför du bör förvandla din gamla TV till en digital konstram
  • › Recension av Nomad Base One Max: MagSafe-laddaren som Apple borde ha gjort