Detta smarta Raspberry Pi-hack lägger till Android Auto till Tesla-fordon

0
51
@TeslaAndroid

< p>Det är lätt att få en äldre bil att kännas ny genom att lägga till några prylar eller tillbehör, men det är inte riktigt så enkelt när du kör en Tesla. Som sagt, du kan nu få Apples CarPlay eller Android Auto i Tesla-fordon med detta snygga Raspberry Pi-hack.

På Twitter har en utvecklare som heter Michał Gapiński ett helt projekt där han hackar Raspberry Pi-enheter för att köra båda fordonsoperativsystemen inuti Tesla-bilar. Och medan han har arbetat på det i flera månader, släpptes den första betaversionen denna vecka, och alla som är villig att prova den kan göra det.

Processen är verkligen inte lätt och kräver användare att få några Raspberry Pi-enheter som kör Android för att lura systemet. Du behöver en Pi-enhet med 4G LTE och en Wi-Fi-åtkomstpunkt, flasha den för att köra Android och några andra saker. När fordonet tror att det är anslutet till en Android-surfplatta kan infotainmentdisplayen visa Android Auto eller CarPlay. Mer information finns tillgänglig från den här YouTube-videon.

RELATERATDitt Steam-bibliotek kommer till Tesla, enligt Elon Musk

När du har gjort allt klart kan användare ansluta webbläsaren i bilen till Raspberry Pi och visa Android Auto eller Apple CarPlay, vilken du föredrar. Det är inte en helskärmsupplevelse, men det är tillräckligt nära.

Det verkar som att nästan alla viktiga saker fungerar också, inklusive Apple Maps, Apple Music, Google Maps, och mer. Du kan till och med styra de flesta funktioner med Teslas inbyggda rattkontroller.

Gapinski lanserade en webbplats full av ytterligare detaljer, hårdvarukrav och till och med en installationsguide för intresserade. Dessutom kan du följa @TeslaAndroid Twitter-kontot för mer information.

Tesla stöder fortfarande inte officiellt Apple CarPlay, och det levererade aldrig sitt löfte att tillåta Apple Music, så detta kan vara enda alternativet för närvarande.

via MacRumors