Daglig orientering: Atta-priser på rekordhøye; Regjeringens “narrative management”-strategi

0
54

Toppnyheter 10. mai 2022.

God morgen, 

Den store historien

Med et fall i produksjonen og høyere etterspørsel utenlands var den månedlige gjennomsnittlige utsalgsprisen for hvetemel (atta) for hele India 32,38 Rs per kg i april, den høyeste siden januar 2010. Blant de 156 sentrene som det er tilgjengelig data for, var prisen på lørdag den høyeste i Port Blair (59 Rs/kg) og lavest (Rs 22/kg) i Purulia i Vest-Bengal. Den høye innenlandske prisen på diesel har også økt logistikkkostnadene for både hvete og mel.

Bare i Express

Det beste fra Express Premium

Premium

Delhi Confidential: Avskjedsnotat

Premium

UPSC CSE Key – 10. mai 2022: Hva du trenger å lese i dagPremium

Gurpatwant Singh Pannu: Stemmen fra USA som rører Khalistan-vannet i Pu…

Premium

Gruver til gruver… så kjørte SorensMore Premium Stories >>

Da landet kjempet mot den første bølgen av Covid-19-pandemien i midten av 2020, utarbeidet finansdepartementets økonomiske avdeling en strategi for å motvirke den «negative kommentaren» om India fra globale tenketanker, indekser og media, midt i bekymringer om at dette kan føre til nedgradering av suveren rating til “søppel”. En 36-siders intern presentasjon sett av The Indian Express siterte spørsmål som Jammu og Kashmir Reorganization Act of 2019, Citizenship Amendment Act, 2019, National Register of Citizens og bygging av Ram-tempelet, som kan påvirke vurderingsbyråer.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I denne utgaven av Idea Exchange deler EU-ambassadør Ugo Astuto hvordan Europa har en fornyet interesse for India og begge kan jobbe sammen for å utdype strategiske partnerskap om klima, grønn energi og tilkobling samtidig som de sikrer en regelbasert orden.

Fra forsiden 

En av begjærerne i konflikten mellom Kashi Vishwanath Temple og Gyanvapi-moskeen, Rakhi Singh, bosatt i Delhi, er klar til å trekke seg fra begjæringen i dag, sa advokaten hennes til The Indian Express. De fire andre saksøkerne, alle bosatt i Varansi, vil fortsette med rettssaken. På spørsmål om hvorfor klienten hans trakk seg, sa advokat Hari Shankar Jain: «Det må være en grunn hvis hun trekker seg.»

For å presse frem Kinas president Xi Jinpings konsept om et “globalt sikkerhetsinitiativ”, har en viktig kinesisk tjenestemann sagt at den indo-stillehavsstrategien til USA, “hvis den ikke blir kontrollert”, ville få “forferdelige konsekvenser og presse Asia”. -Stillehavet over kanten av en avgrunn.”.

I en hendelse som reiser spørsmål om håndteringen av flyreisende med spesielle behov, skal lavprisflyselskapet IndiGo angivelig nektet ombordstigning til et spesielt- dyktig barn på en flytur til Hyderabad på Ranchi flyplass på lørdag. Hendelsen ble brakt frem i et Facebook-innlegg av en passasjer på flyplassen som ventet på å gå ombord på et annet fly. Forfatteren av innlegget, Manisha Gupta, fortalte The Indian Express at IndiGo-ansatte «ikke viste noen medfølelse».

Må lese 

I andre religiøse seremoni holdt ved ruinene av Martand Sun-tempelet fra 800-tallet de siste tre dagene, Jammu og Kashmir-løytnantguvernør Manoj Sinhadeltok i en “navagraha ashatamangalm pooja” ved tempeletpå søndag. Templet er et beskyttet monument under ledelse av sentralregjeringens arkeologiske undersøkelse av India og har blitt merket som et “sted av nasjonal betydning”. Spesielt tillater ikke ASI bønner på et beskyttet sted med mindre det var et fungerende sted for tilbedelse på det tidspunktet organet tok ansvaret for det.

Den mellomstore SUV-plassen, det raskest voksende segmentet i landets bilmarked, forbereder seg på en teknologisk face-off. Sørkoreanere dominerer for tiden denne plassen, med Hyundai Motor og Kia Motor pakking i flere modeller som kjører på både diesel- og bensinfabrikker. I mellomtiden er den japanske telleren, ledet av Maruti Suzuki India og Toyota Motor, fokusert på en strategi for kun bensin, og kjører utelukkende på bensindrevne motorer sammen med hybridsystemer. To nye Suzuki-Toyota SUV-er, begge drevet av bensinmotorer med hybriddrivenheter, lover å levere høyere kraft og betydelig bedre drivstofføkonomi for å holde seg i kampen med dieselalternativene som tilbys av de andre.

Hva er Indias “ekte” dødstall for Covid?Mens ifølge myndighetenes data er antallet dødsfall for tiden rundt 5,2 lakh, har flere studier antydet at Indias offisielle toll er undertall. WHOs siste rapport om overdødelighet på grunn av Covid-19 hevder at landets faktiske dødstall kan være nesten 10 ganger mer enn hva regjeringen har anslått. Mens disse tallene diskuteres, savnes mange viktige nyanser. Vi forklarer hvordan dødstallet beregnes og hvorfor det er vanskelig å måle omfanget av undertellingen i en situasjon som denne.

Og til slutt

Da 36 år gamle Geethu Anna Jose så for seg hennes basketball-comeback, så hun for seg en fersken chiffon sari henger etter henne og håret flyter som Kajol i Kuch Kuch Hota Hai. Men i virkeligheten så Jose et blodbad på banen, der en lagkamerat ble slått rett ned og gikk sammen med smertene. “Dommerne brydde seg ikke engang!” Geethu husker midt i skrekkslagne fniser. “Bare hvis noen dreper deg, vil de sannsynligvis gi en foul i 3 x 3 basketball! Geethu er en mor til to barn nå, og spøker med at barna hennes kommer til å ende opp med å se en ‘bråkete spillerversjon’ av moren deres på banen i 3×3-formatet, og legger til at hun ikke har noe annet valg enn å tilpasse seg den røffe, fysiske manifestasjonen av basketball, en sport der 6’2” var Indias beste i 5X5 frem til 2013.

🤫 Delhi konfidensielt:I et forsøk på å dempe bekymringene for drapet på sivile i Mon-distriktet 4. desember av sikkerhetsstyrker og for å gi “helbredende berøring” i Nagaland, besøkte unionsminister Rajeev Chandrasekhar distriktet hvor han kunngjorde at han har kommet dit som “PM Narendra Modi' 8217;s representant” og som deres “kollega, partner og venn i New Delhi”. Som den første unionsministeren som besøkte distriktet etter drapene i desember, tilbrakte Chandrasekhar tid med landsbyboerne i residensen til Rajya Sabha MP fra Nagaland S Phangnon Konyak, som også er barnebarnet til grunnleggeren av byen Mon.

🎧 I dagens episode av '3 Things'-podcaent diskuterer vi arrestasjonen av BJP’s Tajinder Pal Singh Bagga av Punjab-politiet.

< p>Til i morgen,

Leela Prasad G og Rahel Philipose

 

Express Cartoon av EP Unny.