CBI bokför Babul Supriyos tidigare personal i korruptionsfallet

0
138

Enligt CBI skulle 40 lakh av Rs 50 lakh ges till SPS Bakshi, dåvarande CMD, EPIL och 10 lakh till Harcharan Pal, dåvarande verkställande direktören (kontrakt).

CBI har bokat före detta unionsminister Babul Supriyos personal i ett fall av påstådd korruption. Byrån påstod att Sushanta Mullick, Supriyos personal – när han var statsminister för tung industri och offentliga företag fick han 5 lakh på sitt konto för att gynna ett privat företag.

FIR registrerades den 7 maj baserat på ett klagomål daterat den 12 mars 2021. Supriyo lämnade BJP och gick med i TMC i september 2021.

CBI sa att dess preliminära undersökning har avslöjat att högre tjänstemän vid Engineering Projects India Limited (EPIL), som är ett offentligt företag under Department of Public Enterprises, Ministry of Heavy Industries and Public Enterprises, krävde en muta på 50 lakh Rs från en Ashutosh Bandhopadhayay, ägare till ett privat företag uppkallat efter honom. Den påstådda mutan krävdes för att ha tillhandahållit förmån för de anbud som tilldelats och tilldelats av EPIL under perioden 2016-2017.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Läs |I Bengalen Talare och guvernör kämpar, Babul Supriyo fast i mitten

Enligt CBI skulle 40 lakh av Rs 50 lakh ges till SPS Bakshi, dåvarande CMD, EPIL, och 10 lakh till Harcharan Pal, dåvarande verkställande direktör (kontrakt), och Paritosh Kumar Praveen, dåvarande manager (Grade Il), EPIL.

Best of Express Premium

Premium

Livförsäkringsbolag avgjorde 2,2 lakh dödsfallskrav på Covid: regulatordataPremium

Förklarat: Att förstå växelkursen

Premium

Förklarat: När böner är tillåtna, inte tillåtet vid skyddad arkeologi…

Premium

Varför finns det inget avtal om Indien 8217;s Covid dödssiffrorFler premiumhistorier >>

“Verifiering har avslöjat att Sh. SPS Bakshi hade blivit förmedlad till Sh. Ashutosh Bandhopadhayay genom Sh. RS Tyagi, dåvarande DGM (kontraktsgrund) att av det nämnda mutbeloppet på 40 Lacs, Rs 5 Lacs överföras till Shs bankkonto. Sushanta Mallick, personal hos dåvarande statsministern för tung industri och offentliga företag. Följaktligen har Sh. Ashutosh Bandhopadhayay överförde Rs 5 Lacs till bankkontot hos Sh. Sushanta Mallick i december 2016”, sa CBI i sin FIR.

Läs |'Säker på en vinst': Avslappnad Babul Supriyo raviner på samosas, kachoris

Utredningsmyndigheten sa vidare, “En kriminell konspiration var kläcktes bland Sh. SPS Bakshi, dåvarande CMD, EPIL, Sh. Harcharan Pal, dåvarande verkställande direktör, EPIL, Paritosh Kumar Praveen, dåvarande chef (Grade-II), EPIL, Sh. RS Tyagi, DGM (på kontrakt) och Sh. Ashutosh Bandhopadhayay för att ge M/s Ashutosh Bandhopadhayay otillbörlig gunst för att erhålla anbudet om EPIL, i stället för olaglig tillfredsställelse.”

SPS Bakshi, Harcharan Pal, Paritosh Kumar Praveen, RS Tyagi, Sushanta Mallick, M /s Ashutosh Bandhopadhayay och okända offentliga tjänstemän och privatpersoner har nämnts som anklagade i FIR.