Analyser: Sorglig sorti när svenskt snus hamnar i USA

0
56

Att amerikanska tobaksjätten Philip Morris vill köpa Swedish Match handlar om att att påskynda sin omställning från cigaretter, enligt analyserna. Financial Times Lex-kolumn lyfter fram Zyn som det mest intressanta i portföljen. ”Att få affären att fungera ekonomiskt kommer att kräva hårt arbete”, skriver de. Per Lindvall på Realtid skriver om sin relation till cigaretter och snus. Han skriver att köpet är förståeligt när Philip Morris vill bli rökfria. ”Att svenskt snus hamnar i USA är ingen nyhet (…) men ändå sorgligt”‚ skriver han. Philip Morris la under onsdagsmorgonen ett bud på Swedish Match om 106 kronor per aktie, en premie på 11,6 procent jämfört med gårdagens stängningskurs, eller 39 procent jämfört med kursen den 9 maj innan uppköpsplanerna blev kända.