Amazons Chromecast-lista är väldigt konstigt

0
113
Google

Allmänt sett säljer inte Amazon smarta hemenheter från Google. Men företagen gör ofta små (och kortlivade) eftergifter, och idag är Chromecast med Google TV äntligen tillgänglig för förbeställning på Amazon. Vänta, varför förbeställa?

Av någon anledning säger Amazon att Chromecast med Google TV “kommer att släppas den 13 maj 2022.” Kanske är detta bara ett misstag från Amazons sida, eller hallå, kanske återförsäljaren väntar på en stor leverans av Chromecast-strömningsstickor. Men här är det intressanta med den här historien—13 maj är bara två dagar efter Google’s I/O 2022-evenemang, där det förväntas presentera ny hårdvara.

< p>Rykten från tidigare i år tyder på att Google kan lansera en billigare Chromecast som inte kan streama i 4K. Som 9to5Google föreslår, kan den här galna Amazon-listan vara ett tecken på att “Chromecast HD” kommer denna vecka.

Amazon

Men jag är inte 100 % såld på “nya Chromecast” teori. Även om Google tillkännager en sådan enhet är den här Amazon-listan uttryckligen för den 4K-kompatibla Chromecast med Google TV. Priset, modellnumret och specifikationerna matchar alla.

Min gissning är att Google förbereder sig för att tillkännage en Chromecast-programuppdatering. Chromecast med Google TV har inte fått någon uppdatering sedan december förra året, och det är länge väntat med buggfixar och nya funktioner (av vilka en del utlovades för länge sedan).

Detta skulle förklara varför Chromecast plötsligt är tillgänglig på Amazon. Och ännu viktigare, det skulle förklara några av detaljerna i denna annons—Amazon är annonseringsfunktioner som inte finns på Chromecast ännu!

Amazon, Google

I slutet av förra året tillkännagav Google användarprofiler och barnprofiler för Chromecast med Google TV. Dessa profilalternativ, som ännu inte har kommit till Chromecast, är framträdande i Amazons listning för streaming-stickan.

Om inte Google planerat att den här annonsen ska publiceras den 13 maj, tvivlar jag på. att företaget gjort ett misstag här. Att uppdatera en Amazon-lista är jobbigt—Google har förmodligen inkluderat denna information i sin Chromecast-lista för att spara tid senare. Och om så är fallet kommer användarprofiler till Chromecast mycket snart.

Återigen kan Google presentera en ny Chromecast-enhet under sitt I/O-evenemang. Men den här listningen verkar peka mot en efterlängtad uppdatering, inte en ny streamingstick. Åtminstone hoppas jag att det är fallet, för Chromecast behöver verkligen en uppdatering.