Alles te verwachten van Google I/O 2022

0
105
Google

Na het annuleren in 2020 en het hebben van een intieme show voor 2021, is Google's jaarlijkse ontwikkelaarsevenement, Google I/O 2022, terug en zou groter moeten zijn dan ooit. En hoewel deze evenementen sterk softwaregericht zijn, verwachten we later deze week een aantal grote hardware-aankondigingen.

Dit jaar begint het evenement op woensdag 11 mei. , om 13:00 ET. Verschillende rapporten en lekken suggereren dat het bedrijf meer zal onthullen over Android 13, de Google Pixel Watch, een budgetvriendelijke Pixel 6a-smartphone en mogelijk nog veel meer. Hier is alles wat u moet weten, hoe u Google I/O kunt bekijken. en wat te verwachten.

Inhoudsopgave

Google I/O 2022 bekijken
Google's eerste wearable, de Pixel Watch
Google Pixel 6a
Pixel Buds Pro
Android 13
Android 12L en Foldables
En nog veel meer.. .

Hoe Google I/O 2022 te bekijken

Video afspelen

De belangrijkste keynote waar al het plezier begint is op woensdag 11 mei, om 13:00 uur ET. Onmiddellijk na de livestream zal Google nog een keynote hosten speciaal voor ontwikkelaars, en vervolgens een hele reeks evenementen houden op woensdag en donderdag.

Zoals gewoonlijk zal de speciale I/O-webpagina van Google live worden uitgezonden van het hele evenement. Daarnaast kun je afstemmen op de hoofdtoespraak op YouTube of via de bovenstaande link.

Google's eerste wearable, de Pixel Watch

Reddit

We praten al 4-5 jaar over de Google Pixel Watch, maar het klinkt alsof het eindelijk gaat gebeuren in 2022. We hoorden vorig jaar onze eerste concrete geruchten over een Pixel-horloge, Google heeft een aantal handelsmerken ingediend voor zijn eerste wearable en in april kregen we onze eerste prototypeafbeeldingen van de smartwatch nadat deze in een restaurant was achtergelaten.

Een paar dagen later verschenen er afbeeldingen op Reddit met dank aan AndroidPolice met de volledige Pixel Watch om een ​​pols, en het ziet er geweldig uit. Tussen alle lekken door hebben we een redelijk goed idee van hoe het eruit zal zien en alles wat het biedt om de Apple Watch aan te kunnen.

GERELATEERDGoogle Pixel Watch: alles wat we tot nu toe weten

We moeten alle details van Google achterhalen en zien hoeveel betrokkenheid Samsung en Fitbit hadden bij het maken van het product. Tijdens het evenement vorig jaar bevestigde Google een samenwerking met Samsung en verwierf het Fitbit, wat de weg wees naar de onvermijdelijke release van Pixel Watch.

We weten niet zeker of het zal worden aangekondigd deze week op Google I/O of als het bedrijf een teaser zal tonen voor de volledige release later in het jaar naast de Pixel 7.

Google Pixel 6a

OnLeaks, 91Mobiles

We zeiden dat Google I/O een op software en ontwikkelaars gericht evenement is, maar dat betekent niet dat we meestal geen nieuwe gadgets krijgen. Bovendien zei Sundar Pichai, CEO van Google, onlangs dat hij enthousiast is over de nieuwe hardware van het bedrijf die naar Google I/O komt.

Combineer dat met alle recente Pixel 6a-smartphones lekt en meldt dat de productie aan de gang is, en het is logisch om de volgende telefoonlancering van Google later deze week te verwachten.

GERELATEERDGoogle Pixel 6a: alles wat we tot nu toe weten

Net zoals het al een aantal jaren doet, maakt Google zich op om een ​​meer betaalbare versie van de Pixel 6 uit te brengen, de Pixel 6a genaamd. We denken dat het een iets kleinere variant zal zijn met een paar hardwarereducties om het ultrabetaalbaar te maken, om nog maar te zwijgen van minder camera's aan de achterkant. Om specifieker te zijn, een 6,2-inch 1080p-scherm, de Tensor-chip van Google en een zeer capabele camera die niet zo duur is als de 50 MP-shooter in het vlaggenschip Pixel 6.

De Pixel 3a kwam uit in mei 2019, maar Google houdt sindsdien vast aan een releasecyclus van augustus. Maar gezien het succes van de Pixel 6 tot dusverre, zouden we kunnen zien dat Google de release van zijn goedkopere kleinere broer of zus opvoert.

Pixel Buds Pro

Mr.Mikla/Shutterstock.com

Hoewel dit volgende item minder waarschijnlijk is, is er een kans dat Google op IO 2022 enkele nieuwe draadloze oordopjes kan onthullen (of op zijn minst plagen). we hebben een paar rapporten gezien dat Google de AirPods Pro wil aanpakken met zijn eigen set Pixel Buds Pro.

Er is een kleine kans dat Google een aantal nieuwe Pixel Buds A-series kan onthullen, dit zijn betaalbare oordopjes, maar een Pro-versie klinkt waarschijnlijker. Toen we de Pixel Buds A-serie in 2021 testten, waren we erg onder de indruk. Zozeer zelfs, dat onze vorige hoofdredacteur Cameron ze “Android’s AirPods noemde.”

Helaas weten we niet veel over een nieuwe set draadloze oordopjes. Toch, gezien de “Pro” in de naam verwachten we een high-end ontwerp, ruisonderdrukking en een hoger prijskaartje dan eerdere oordopjes. Google kan nog een paar andere functies in petto hebben, waaronder ondersteuning voor ruimtelijke audio en head-tracking.

Android 13

New Africa/Shutterstock.com

Google heeft meer dan drie maanden geleden de eerste Android 13 developer preview aangekondigd en uitgebracht, gevolgd door de officiële bèta in april. Op Google I/O 2022 zou het bedrijf echter eindelijk meer details moeten delen over de volgende grote upgrade naar het Android-besturingssysteem.

Tot nu toe lijkt het erop dat Android 13 verder ging waar Android 12 was gebleven. Google's bleef het ontwerp, de thema's en de aanpassingsopties van Material You tijdens de hele ervaring verbeteren en integreren. Verwacht dat Google meer gaat praten over prestaties, snelheid, maatwerk en, nog belangrijker, privacy. We kunnen zelfs enkele handige op AI gebaseerde navigatieknoppen zien.

Hoogtepunten in de eerste Android 13-bèta zijn alle bovengenoemde Material You-wijzigingen, ondersteuning voor ruimtelijke audio, verbeterde Bluetooth LE-ondersteuning, een nieuwe Photo Picker-tool, betere kopieer-/plak- en bewerkingsfuncties, ondersteuning voor opvouwbare apparaten en nog veel meer.< /p>

Verwacht dat Android 13 een groot deel van het evenement in beslag zal nemen, met meer details over de bèta die de hele zomer zal duren voordat een wereldwijde releasedatum ergens in augustus of september zal plaatsvinden.

Android 12L en Foldables

Een mockupweergave van de Pixel Fold. @WaqarKhanHD

Het is vermeldenswaard dat Android 13 niet de enige software-update is die dit jaar gepland staat. We verwachten ook dat Android 12L zal verschijnen op tablets en opvouwbare tablets van Samsung, Lenovo, Microsoft en misschien zelfs Google zelf.

Android 12L is een nieuw besturingssysteem en een tak van Android die expliciet is gebouwd voor opvouwbare apparaten. Google zei al dat het later dit jaar officieel gelanceerd zal worden, dus we verwachten deze week verschillende details over Android 12L.

GERELATEERDGoogle Pixel Fold: alles wat we tot nu toe weten

Aanvankelijk suggereerden geruchten dat Google eind 2021 een Pixel Fold zou uitbrengen, waarop Android 12L zou draaien, maar dat is natuurlijk nooit gebeurd. We hebben dit jaar een paar kleine geruchten over het apparaat gehoord en misschien krijgen we tijdens het evenement onze eerste officiële teaser van de Google Pixel Fold. Het is twijfelachtig, maar niets zou ons verbazen.

Met het gebrek aan nieuws of lekken over een mogelijke Pixel Fold de laatste tijd, zijn de dingen vrij onduidelijk, afgezien van een rapport dat zei dat het komt nog. Verwacht echter dat Google praat over Android 12L en zijn inspanningen op de volgende golf van mobiele apparaten met opvouwbare, flexibele en rollende schermen.

En nog veel meer& #8230;

Google

Dan, aangezien dit een evenement is over alles wat met Google en Alfabet te maken heeft, zouden we zie een groot aantal aankondigingen voor Nest Home, Google Assistant, Maps, Photos, Chrome OS, YouTube, G-suite, Google/Android TV, Chromecast en meer.

We hebben er een paar gezien lekt dat Google een nieuwe Nest Hub Tablet 2-in-1 in de maak heeft die zal fungeren als een gewone tablet, maar ook zal docken en werken als een traditioneel Nest-apparaat. Of misschien zelfs goedkopere Google Chromecast zonder 4K-ondersteuning, zo blijkt uit meerdere rapporten. Kunnen we die deze week zien?

Google maakt meestal van de gelegenheid gebruik om een ​​beetje van alles te raken tijdens deze evenementen. Van smartphones, wearables, Google Assistent, consumentenproducten en zakelijke dingen, tot misschien enkele AR- en VR-producten. Het bedrijf laat altijd een paar verrassingen vallen, dus we houden een oogje in het zeil en brengen verslag uit zodra we meer weten. Volg het hele evenement op de Google I/O-website.