8 TikTok-koffiehacks die echt werken

0
55
@katielopynski/@farmersalmanac/@ coffeedbybella

Voor koffieliefhebbers zijn er maar weinig dingen heiliger dan hun dagelijkse (of driemaal daagse) kopje Joe. Terwijl de meesten er nooit aan zouden denken om hun ochtendbrouwsel te veranderen, als je een beetje over je oude stand-by bent, vind je misschien een nieuwe favoriet onder deze virale koffiehacks die echt werken.

Als het gaat om het opfleuren van je koffie, hebben mensen massa's ideeën gedeeld op sociale media. Hoewel niet elke hack goed is (sommige werken niet eens), is deze lijst met snelkoppelingen en recepten het proberen waard als je op zoek bent naar iets nieuws of gewoon je ochtend-java wilt aanpassen.

Inhoudsopgave

Hoe voorkom je verwaterde ijskoffie
Maak je eigen ijskoffie Shaken Espresso
Maak een maaltijd van je koffie
Dalgona-koffie — Geen blender nodig
Maak espresso zonder espresso
Verander Cold Brew in ijs
Laat je koffie beter smaken
Maak je eigen zoete room

Hoe Voorkom verwaterde ijskoffie

@katielopynski

koffie-ijs + havermelk + kaneel✨ heb je ooit koffie-ijsblokjes gemaakt? #youhaveto #asmr #coffee #morningcheer

♬ Basismomenten – Gemakkelijke jazzmuziek

GERELATEERD13 hacks voor eten en koken op internet die echt werken

Liefhebbers van ijskoffie zullen bijzonder blij zijn met deze hack. In de video vriest @katielopynski eenvoudig een handvol kleine koffie-ijsblokjes in (het werkt ook met de standaardgrootte) en plopt ze in een glas voordat ze melk erover gieten. Terwijl de blokjes smelten, vullen ze geleidelijk je glas met koffie.

Als je van koud gezette of ijskoffie houdt, is het beter om bevroren koffieblokjes toe te voegen in plaats van gewone ijsblokjes, want dat laatste zal verdun gewoon je koffie.

Neem je room en suiker? Je kunt die ook in je blokjes invriezen, zodat je altijd de perfecte mix hebt als ze smelten.

OXO Good Grips ijsblokjesvorm

Tijd om koffieblokjes te maken!

Amazon

$6.99
$9.99 Save 30%

Make Your Own Iced Shaken Espresso

@coffeedbybella

brown sugar oatmilk shaken espresso!☕️ stuur dit naar iemand die dit zou moeten proberen!🥰 #starbucksdrinks #brownsugarespresso #starbucksbaristarecipes #starbucksrecipes #starbucksathome #homemadecoffee #coffeetiktok #homecafe #benice

♬ paraplu vertraagd – xxtristanxo

Als je Starbucks nog niet hebt geprobeerd geschud espresso's nog niet, dat kan gewoon thuis! In de video hierboven laat @coffeedbybella je zien hoe je een Brown Sugar Oatmilk Shaken Espresso maakt.

Eerst combineert ze bruine suiker, espresso, kaneel en ijs in een glazen pot en sluit deze af. Dan schudt ze het totdat het schuimig en goed gemengd is, maakt het af met wat melk en roert, en bam! Perfecte ijs-espresso.

Dit brouwsel is echter niet alleen een slimme nieuwe Starbucks-uitvinding. Het schudden van je ijskoffie wordt ook ondersteund door Paul Adams‘ in zijn boek Cook's Illustrated. De wetenschappelijke redacteur legde uit dat het proces van snelle afkoeling, beluchting en verdunning in feite zorgt voor een soepeler algemeen smaakprofiel.

Bal Regular-Mouth 16 oz. Mason Jars, pak van vijf

Deze heb je nodig om de perfecte shaken iced espresso te maken.

Amazon

$20.99
 

Turn Your Coffee Into a Maaltijd

@_katied_94

Proffee onderweg ☕️ #proffee #proteincoffee #wls #vsg #gastricsleeve #vsgfood #wlsjourney #weightloss

♬ Fancy Like – Walker Hayes

GERELATEERDBrand onderweg met deze maaltijdvervangende shakes

Dankzij TikTok is de term “proffee” heeft zijn weg gevonden naar de volkstaal. In wezen is het een gemakkelijke manier om van uw koffie een maaltijd te maken. Als je normaal gesproken het ontbijt overslaat, is deze hack misschien interessant voor je.

Om het te proberen, zet je gewoon je ijskoffie zoals gewoonlijk, maar in plaats van creamer toe te voegen, gooi je er je favoriete kant-en-klare eiwitshake in. Premier Protein is het meest populaire merk dat op TikTok wordt gebruikt, omdat het wordt geleverd in vanille en chocolade, die beide heerlijk smaken in koffie.

Gooi er wat zoetstof in, eventuele extra melk of room die je wilt, en je bent klaar. 8217;heb een lekker ontbijt voor onderweg.

Eenvoudige moderne geïsoleerde beker met klep en strodeksel

Houd je proffee onderweg koud.

Amazon

$23.99
 

Dalgona Coffee— Geen blender vereist

@ingatylam

Ik draag mijn allereerste tik tok op aan deze dalgona-koffiehack die mijn leven heeft veranderd?? #dalgonacoffee #fyp #foryou #tasty #dalgonacoffeechallenge

♬ origineel geluid – Inga

Terwijl sommigen de afgelopen jaren bezig waren met het maken van zuurdesembrood, zaten koffieliefhebbers in de dalgona-koffietrein. De trend zet zich voort, maar het enige nadeel is dat je een staafmixer of opschuimer moet gebruiken om het te maken.

Gelukkig heeft @ingatylam een ​​hack gemaakt voor degenen onder ons die dat niet doen. Als je geen van de bovengenoemde gereedschappen bij de hand hebt: pak gewoon een garde!

In de video voegt ze eenvoudig de drie ingrediënten voor dalgona-koffie (heet water, suiker en oploskoffie) toe aan een grote kop en laat ze vervolgens met haar handen een garde rollen om ze te mengen. Hoewel het wat langer duurt dan een blender, is het een uitstekende hack om in een mum van tijd te gebruiken.

Zulay Originele Handheld Melkopschuimer

Als je van dalgona houdt, wil je er uiteindelijk een aanschaffen.

Amazon < p class="product-prijs">$15.99
$21.99 Save 27%

Make Espresso Without Espresso

@shakybarista

Oploskoffie thuis! Espresso-hack! @michaeldrummonds #espresso #barista #athome #morningroutine #coffee #coffeehack

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

GERELATEERDDe beste espressomachines met melkopschuimers

Espressovrije espresso klinkt meer dan een beetje vreemd, en we moeten het voorbehoud delen dat nee, deze hack zal niet net als espresso smaken. Voor degenen onder ons die geen espressomachine hebben, is het echter geen slecht alternatief.

Het blijkt dat je oploskoffie in espresso kunt veranderen. Bekijk hiervoor de video van @shakybarista hierboven. Je verhoogt gewoon de hoeveelheid oploskoffie die je tijdens het mixen aan het water toevoegt. De resulterende smaak is niet ver verwijderd van een echte espresso. Zorg ervoor dat je een donkere branding van hoge kwaliteit pakt als je deze wilt proberen.

Hoewel de smaak misschien iets bitterder is, zullen degenen die deze hack gebruiken om lattes of romige ijskoffie te maken, merken dat het is gemakkelijk te verbergen met siropen en zuiveltoevoegingen.

Breville Duo Temp Pro Espresso Machine

Als u uw espresso serieus neemt, is dit model de investering waard.

Amazon

$ 411,76
$449,95 Bespaar 8%

Verander koud bier in ijs

@katielarimore

Reageer op @heyits.isabel Ik hou zo veel van deze ☕️🍨 # koffie #coldbrew #icecream

♬ origineel geluid – Katie Larimore

Wil je een zoete traktatie voor warmer weer? Maak cold brew-ijs met deze hack van @heyits.isabel.

In de video weekt ze een kopje cashewnoten een paar uur in heet water, laat ze uitlekken en gooit ze in een blender met een beetje ahornsiroop en wat koud brouwsel. Mix het mengsel tot een glad mengsel en giet het vervolgens in ijsblokjestrays om te bevriezen. Bewaar de resterende mix (je hebt deze later nodig).

Als de blokjes volledig bevroren zijn, plaats je ze terug in de blender, bedek ze met de rest van de mix en mix. Schraap de randen indien nodig tot je romig ijs hebt.

Ninja BL660 professionele aanrechtblender met 1100 watt voet

Hiervoor heb je een blender nodig die geweekte cashewnoten aankan.

Amazon

$99.99
 

Make Your Coffee Taste Better

@farmersalmanac

Haal de bitterheid uit je koffie met eierschalen! We laten je zien hoe ☕️ #coffeetiktok #farmersalmanac #almanac #kitchenhacks #coffeehack #reuse

♬ Sunny Day – Ted Fresco

Je hebt deze hack misschien eerder gezien, maar in deze specifieke versie , de boeren’ Almanak maakt gebruik van een overgietmethode. Het enige wat je hoeft te doen is een paar schone eierschalen fijn te maken, ze tussen twee lagen gemalen koffie te klemmen en dan gewoon te zetten.

Het resultaat is een mildere, minder zure smaak, dankzij de verandering in pH. Koffie heeft een pH van ongeveer vijf, maar eierschalen bevatten calciumcarbonaat, dat een pH van zeven heeft. De alkaliteit betekent dat het een deel van de zuurgraad van de koffie kan verminderen voor een zachter smakend brouwsel.

Hario V60 keramische koffiedruppelaar

Pak een van deze handige druppelaars als je deze hack veel gebruikt.

Amazon

$24.49
 

Create Your Own Sweet Cream

@elysehaleyk

Hoe maak je Starbucks zoete room #starbucksecrets #exbarista #vanillasweetcream #Destinationdepop #DoritosDuetRoulette #fyp

déja vu – Olivia Rodrigo

Fans van Starbucks’ Zoete dranken op basis van room kunnen zichzelf wat geld besparen de volgende keer dat ze zin hebben in een romige, zoete schok. Roomkaas is eigenlijk vrij eenvoudig te maken!

Voormalig Starbucks-barista, @elysehaleyk, is niet verlegen geweest om het roomkaasrecept van het merk te presenteren. Ze maakt echter grote hoeveelheden van deze zoete room, dus je zult waarschijnlijk de hoeveelheid ingrediënten een beetje willen verminderen om aan je eigen behoeften te voldoen.

Om het te maken, combineer je gewoon vanillesiroop, zwaar room en 2% melk. Veel eenvoudiger wordt het niet!

Torani Puremade Vanillesiroop

Vanille is een belangrijk ingrediënt voor het maken van je eigen zoete room.

Amazon

$12.53
$13.61 Save 8%

If you’re ready to shake up your own morning joe, of maak gewoon indruk op je vrienden tijdens een brunch, deze virale koffie-hacks geven je tal van leuke nieuwe opties om te proberen. Wie weet? Misschien vind je wel een nieuwe vaste klant.