5 enkla sätt att frigöra din iPhone-lagring

0
94
FellowNeko/Shutterstock.com figur>

Din iPhone är din livlina som håller dina älskade foton, favoritlåtar och ofta använda appar. Det är dock lätt att fylla på lagringsutrymmet, vilket kan få din telefon att prestera långsammare. Här är några enkla sätt att frigöra utrymme på din iPhone.

Att få slut på lagringsutrymme på din iPhone är frustrerande, men du är verkligen i gott sällskap. Mer än 40 % av iPhone-användarna får slut på lagringsutrymme en gång i månaden eller mer, enligt en undersökning från 2015. Och även om Apple ökade iPhone 13’s standardlagringskapacitet till 128 GB förra året, är det fortfarande många användare som har det svårt.

De goda nyheterna? Om du har ont om eller helt slut på lagringsutrymme har du fortfarande alternativ.

Innehållsförteckning

Så här ser du vad som tar upp mest plats 
De bästa sätten att frigöra iPhone-lagring
  1. Säkerhetskopiera och rensa ditt fotobibliotek
  2. Ladda ner eller ta bort oanvända appar
  3. Ta bort gamla meddelanden automatiskt
  4. Ta bort nedladdade media
  5. Rensa webbläsarens cache
Få ut det mesta av din iPhones lagringsutrymme

Hur du ser vad som är Tar upp mest plats 

Apple gör det enkelt att hitta detaljerad information om din iPhones lagring. För att ta reda på vad som specifikt tar upp utrymme eller hur mycket data din iPhone kan hålla (även känd som dess lagringskapacitet), följ dessa steg:

 1. Tryck på ikonen Inställningar och tryck sedan på Allmänt

  li>

 2. I allmänhet, tryck på Om
 3. I Om, scrolla ner till Kapacitet

1 av 3
April Miller
April Miller
April Miller

Din iPhone-kapacitet kommer att listas i form av GB. Om det står 64 GB kan din enhet hålla den mängden data. Enkelt, eller hur? Du kan också se vilken data som tar upp mest lagringsutrymme på din enhet. Vanligtvis är foton, videor, poddsändningar, musik och stora appar det som tar upp mest utrymme på din iPhone.

Följ stegen nedan för att se vad som tar upp lagringsutrymmet på din iPhone:

 1. Tryck på ikonen Inställningar.
 2. Knacka på Allmänt i Inställningar.
 3. Scrolla ned och tryck på iPhone Storage.
 4. Om du trycker på det här alternativet visas du en uppdelning av filkategorier och vilka media du lagrar på din iPhone.

1 av 2
April Miller
April Miller

En typ heter “Annan” eller “Systemdata” på nyare iOS. Denna kategori består av diverse data, inställningar, cacheminne, sparade meddelanden eller röstmemon. Oroa dig inte för den här kategorin—istället fokusera på att använda någon av de fem metoderna nedan.

De bästa sätten att frigöra iPhone Lagring

Apple kommer också att lista rekommendationer för att frigöra utrymme under filuppdelningen. Till exempel kan du behöva granska och ta bort några nedladdade videor som du inte längre vill ha. Överväg att använda dessa rekommendationer som ett första steg.

Du kanske upptäcker att ditt lagringsutrymme fortfarande är begränsat eller nästan når kapacitet efter att ha följt lagringsrekommendationerna. Hur kan du frigöra ännu mer utrymme?

1. Säkerhetskopiera och rensa ditt fotobibliotek

Om du är som de flesta andra har du förmodligen massor av foton och videor på din telefon. Faktum är att en genomsnittlig iPhone-användare har mer än 600 foton på sin enhet vid varje given tidpunkt.

RELATERATPSA: Google Photos obegränsade lagringsutrymme finns inte längre — Här är de bästa alternativen

Du kan frigöra en hel del lagringsutrymme genom att ta bort det här mediet. Istället för att radera dina bilder för alltid, kan du säkerhetskopiera ditt bibliotek till en tredjeparts molnlagringsplattform, ett populärt gratisexempel är Google Photos. När du har gjort en fullständig säkerhetskopia av dina bilder kan du tömma biblioteket på din iPhone för att skapa mer utrymme.

Kom ihåg att säkerhetskopiering av dina foton till iCloud inte kommer att spara dem. Med andra ord, om du tar bort alla dina bilder från din iPhone, även om du säkerhetskopierade dem till iCloud, kommer det fortfarande att radera dem på alla dina enheter. Om du råkar ta bort foton av misstag från din iPhone utan att säkerhetskopiera dem någon annanstans, kan du fortfarande komma åt dem i mappen Nyligen borttagna i 30 dagar.

2. Ladda ner eller ta bort oanvända appar

Om du är något som vi, har du förmodligen iPhone-appar som du har glömt bort eller sällan använder. På fliken iPhone Storage i Allmänna inställningar kan du se vilka appar du inte har använt på länge och hur mycket utrymme de tar upp. Att ta bort gamla oanvända appar kan frigöra mer utrymme.

Du kan också välja att ladda ner appar från din iPhone. Dokumenten och data som lagras kommer att sparas, men själva appen kommer att tas bort. När du installerar om appen kommer du att kunna komma åt den informationen.

Besök iPhone Storage i allmänna inställningar, tryck på appen du vill ladda ner och välj Ladda ner app. Du kan ställa in detta automatiskt.

 1. Välj App Store i dina inställningar.
 2. Se till att inställningen Avlasta oanvänd app längst ned på sidan är aktiverad.

1 av 2
April Miller
April Miller

3. Ta bort gamla meddelanden automatiskt

Gamla textmeddelanden, särskilt de med stora filbilagor, kan enkelt tappa ditt lagringsutrymme. Tack och lov kan din iPhone automatiskt radera din historik för att frigöra utrymme.

 1. Besök Inställningar och tryck på Meddelanden.
 2. Tryck på alternativet Behåll meddelanden, som finns under avsnittet Meddelandehistorik. Välj sedan om du vill hänga på gamla meddelanden i 30 dagar, ett år eller på obestämd tid.

1 av 2
April Miller
April Miller

4. Ta bort nedladdade media

Anta att du laddar ner TV-avsnitt eller filmer på streamingappar som Disney+, Hulu eller Netflix. I så fall kan du ta bort dessa filer för att frigöra mer utrymme på din iPhone. Andra filer, som musik eller poddsändningar som laddats ner via tjänster som Spotify eller Apple Music, kan också raderas.

Besök avsnittet iPhone-lagring i allmänna inställningar och sök efter appar där du har laddat ner offlineinnehåll. Du kommer att se knappar för att ladda ner eller ta bort dessa filer. Du ser också ett avsnitt under knappen Ta bort app. Svep från höger sida av skärmen till vänster sida och tryck på radera.

5. Rensa webbläsarens cache

Ett annat sätt att frigöra lagringsutrymme på din iPhone är att rensa webbläsarens cache. Stegen ovan kommer att frigöra mer utrymme, men den här metoden är fortfarande värd att prova. Att göra detta kan till och med påskynda din webbläsare om din prestanda är långsam.

Följ dessa enkla steg:

 1. Besök Inställningar och tryck på Safari.
 2. Tryck sedan på Rensa historik och webbplatsdata.

1 av 2
April Miller
April Miller

Om du använder Google Chrome som din huvudsakliga iPhone-webbläsare måste du följa olika steg. På Google Chrome trycker du på menyn med tre punkter längst ner på skärmen. Välj Historik och välj Rensa webbinformation. Du kan anpassa vilken information du vill radera, men det kan vara värt att rensa allt om du verkligen har ont om utrymme.

Hämta det mesta av din iPhones lagringsutrymme

Ingen iPhone-användare vill få ont om utrymme, men det händer mer än du tror. Du kanske vill överväga att köpa en ny iPhone med högre lagringskapacitet om du lägger ner mycket tid på att försöka frigöra saker.

Det är dock alltid klokt att prova dessa metoder innan du lägger ut pengar. kontanter för en ny iPhone. En eller flera av dessa tekniker hjälper dig att få ut det mesta av ditt lagringsutrymme.