5 eenvoudige manieren om uw iPhone-opslag vrij te maken

0
54
FellowNeko/Shutterstock.com

Je iPhone is je reddingslijn met je dierbare foto's, favoriete liedjes en veelgebruikte apps. Het is echter gemakkelijk om uw opslagruimte te vullen, waardoor uw telefoon langzamer kan werken. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om ruimte vrij te maken op uw iPhone.

Zonder opslagruimte op je iPhone is frustrerend, maar je bent zeker in goed gezelschap. Volgens een onderzoek uit 2015 heeft meer dan 40% van de iPhone-gebruikers maandelijks of vaker onvoldoende opslagruimte. En hoewel Apple vorig jaar de standaardopslagcapaciteit van de iPhone 13 heeft verhoogd tot 128 GB, zitten veel gebruikers nog steeds in een lastig parket.

Het goede nieuws? Als je bijna geen of geen opslagruimte meer hebt, heb je nog steeds opties.

Inhoudsopgave

Hoe te zien wat de meeste ruimte in beslag neemt
De beste manieren om iPhone-opslag vrij te maken
  1. Maak een back-up en wis uw fotobibliotheek
  2. Offload of verwijder ongebruikte apps
  3. Automatisch oude berichten verwijderen
  4. Gedownloade media verwijderen
  5. Wis webbrowsercache
Haal het meeste uit de opslagruimte van uw iPhone

Hoe u kunt zien wat er is De meeste ruimte innemen 

Apple maakt het gemakkelijk om gedetailleerde informatie over de opslag van je iPhone te vinden. Volg deze stappen om erachter te komen wat specifiek ruimte in beslag neemt of hoeveel gegevens uw iPhone kan bevatten (ook wel opslagcapaciteit genoemd):

 1. Tik op het pictogram Instellingen en vervolgens op Algemeen

  li>

 2. Tik in het algemeen op Info
 3. Scroll in Info omlaag naar Capaciteit

1 van 3
April Miller
April Miller
April Miller

Uw iPhone-capaciteit wordt weergegeven in de vorm van GB. Als er 64 GB staat, kan uw apparaat die hoeveelheid gegevens bevatten. Simpel, toch? U kunt ook zien welke gegevens de meeste opslagruimte op uw apparaat in beslag nemen. Meestal nemen foto's, video's, podcasts, muziek en grote apps de meeste ruimte in beslag op uw iPhone.

Volg de onderstaande stappen om te zien wat de opslagruimte van uw iPhone in beslag neemt:

 1. Tik op het pictogram Instellingen.
 2. Tik in Instellingen op Algemeen.
 3. Scroll omlaag en tik op iPhone-opslag.
 4. Als u op deze optie tikt, wordt weergegeven u een overzicht van bestandscategorieën en welke media u op uw iPhone opslaat.

1 van 2
April Miller
April Miller

Het ene type heet “Other” of “Systeemgegevens” op recentere iOS. Deze categorie bestaat uit diverse gegevens, instellingen, caches, opgeslagen berichten of spraakmemo's. Maak je geen zorgen over deze categorie, maar concentreer je op het gebruik van een van de vijf onderstaande methoden.

De beste manieren om iPhone vrij te maken Opslag

Apple geeft ook aanbevelingen om ruimte vrij te maken onder de bestandsindeling. U moet bijvoorbeeld enkele gedownloade video's die u niet meer wilt bekijken en verwijderen. Overweeg deze aanbevelingen als eerste stap te gebruiken.

Mogelijk merkt u dat uw opslag nog steeds beperkt is of bijna de capaciteit bereikt nadat u de opslagaanbevelingen hebt gevolgd. Hoe kun je nog meer ruimte vrijmaken?

1. Maak een back-up en wis uw fotobibliotheek

Als u net als de meeste mensen bent, heeft u waarschijnlijk een heleboel foto's en video's op uw telefoon. De gemiddelde iPhone-gebruiker heeft op elk moment meer dan 600 foto's op zijn apparaat staan.

GERELATEERDPSA: de onbeperkte opslag van Google Foto's is niet meer — Dit zijn de beste alternatieven

U kunt een goede hoeveelheid opslagruimte vrijmaken door deze media te verwijderen. In plaats van uw foto's voor altijd te verwijderen, kunt u een back-up van uw bibliotheek maken naar een cloudopslagplatform van derden, een populair gratis voorbeeld is Google Foto's. Zodra je een volledige back-up van je foto's hebt gemaakt, kun je de bibliotheek op je iPhone leegmaken om meer ruimte te creëren.

Onthoud dat het maken van een back-up van uw foto's naar iCloud ze niet zal opslaan. Met andere woorden, als je al je foto's van je iPhone verwijdert, zelfs als je er een back-up van hebt gemaakt op iCloud, worden ze nog steeds op al je apparaten gewist. Als je per ongeluk foto's van je iPhone verwijdert zonder ze ergens anders te back-uppen, kun je ze nog 30 dagen openen in de map 'Recent verwijderd'.

2. Offload of verwijder ongebruikte apps

Als je op ons lijkt, heb je waarschijnlijk iPhone-apps die je bent vergeten of die je zelden gebruikt. Op het tabblad iPhone-opslag in Algemene instellingen kun je zien welke apps je lange tijd niet hebt gebruikt en hoeveel ruimte ze innemen. Als u oude ongebruikte apps verwijdert, kunt u meer ruimte vrijmaken.

U kunt er ook voor kiezen om apps van uw iPhone te downloaden. De opgeslagen documenten en gegevens worden bewaard, maar de app zelf wordt verwijderd. Elke keer dat je de app opnieuw installeert, heb je toegang tot die gegevens.

Ga naar iPhone-opslag in Algemene instellingen, tik op de app die je wilt overdragen en selecteer App verwijderen. Je kunt dit automatisch instellen.

 1. Kies App Store in je Instellingen.
 2. Zorg ervoor dat de instelling Offload Unused App onderaan de pagina is ingeschakeld.

1 van 2
April Miller
April Miller

3. Automatisch oude berichten verwijderen

Oude sms-berichten, vooral die met grote bestandsbijlagen, kunnen uw opslagruimte gemakkelijk in beslag nemen. Gelukkig kan je iPhone automatisch je geschiedenis verwijderen om ruimte vrij te maken.

 1. Ga naar Instellingen en tik op Berichten.
 2. Tik op de optie Berichten bewaren, die zich onder het gedeelte Berichtgeschiedenis bevindt. Kies vervolgens of je oude berichten 30 dagen, een jaar of voor onbepaalde tijd wilt bewaren.

1 of 2
April Miller
April Miller

4. Gedownloade media verwijderen

Stel dat u tv-afleveringen of films downloadt via streaming-apps zoals Disney+, Hulu of Netflix. In dat geval kunt u die bestanden verwijderen om meer ruimte op uw iPhone vrij te maken. Andere bestanden, zoals muziek of podcasts die zijn gedownload via services zoals Spotify of Apple Music, kunnen ook worden verwijderd.

Ga naar het gedeelte iPhone-opslag in Algemene instellingen en zoek naar apps waar je offline inhoud hebt gedownload. U ziet knoppen om deze bestanden te offloaden of te verwijderen. U ziet ook een gedeelte onder de knop App verwijderen. Veeg van de rechterkant van het scherm naar de linkerkant en tik op verwijderen.

5. Cache van webbrowser wissen

Een andere manier om opslagruimte op uw iPhone vrij te maken, is door de cache van de webbrowser te wissen. De bovenstaande stappen zullen meer ruimte vrijmaken, maar deze methode is nog steeds het proberen waard. Als u dit doet, kan uw webbrowser zelfs sneller worden als uw prestaties traag zijn.

Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Ga naar Instellingen en tik op Safari.
 2. Tik vervolgens op Geschiedenis en websitegegevens wissen.

1 van 2
April Miller
April Miller

Als u Google Chrome als uw belangrijkste iPhone-browser gebruikt, moet u verschillende stappen volgen. Tik in Google Chrome op het menu met drie stippen onder aan het scherm. Kies Geschiedenis en selecteer Browsegegevens wissen. Je kunt aanpassen welke informatie je wilt verwijderen, maar het kan de moeite waard zijn om alles te wissen als je echt weinig ruimte hebt.

Get het meeste uit de opslagruimte van uw iPhone

Geen enkele iPhone-gebruiker wil ruimte tekort komen, maar het gebeurt meer dan u denkt. U kunt overwegen een nieuwe iPhone met een hogere opslagcapaciteit te kopen als u veel tijd kwijt bent met het proberen vrij te maken.

Het is echter altijd verstandig om deze methoden uit te proberen voordat u het belegt geld voor een nieuwe iPhone. Een of meer van deze technieken helpen je om het meeste uit je opslagruimte te halen.