Två cylindrar då för priset av en nu: Rahuls gipp på Center över LPG-prishöjning

0
108

Kongressledaren Rahul Gandhi. (File)

En dag efter att priset på Liquefied Petroleum Gas höjdes med 50 Rs per cylinder, det andra draget på en månad, slog kongressledaren Rahul Gandhi Sunday emot Modis regering genom att jämföra priserna med vad de var. under UPA:s mandatperiod.

“Endast kongressen styr för välfärden för fattiga & indiska medelklassfamiljer. Det är kärnan i vår ekonomiska politik”, twittrade Gandhi, en dag efter att kostnaden för gasolskydd höjdes med 50 Rs. I sitt inlägg jämförde kongressledaren priserna på gasolflaskor under UPA-regimen och den nuvarande BJP-regeringen.

Han hävdade att när UPA var vid makten kostade gasol Rs 410 med en subvention på 827 Rs, medan under BJP-regeringen kostar en cylinder Rs 999 utan subvention.

Efter vandringen på lördagen hade Rahul sagt att miljontals indiska hushåll för en svår kamp mot “extrem inflation”, arbetslöshet och “dålig styrning”.

Oljemarknadsföringsföretag (OMC) höjde priset på en 14,2 kg gasolflaska till 999,5 rupier i Delhi , upp från Rs 949,5 tidigare. OMC:erna hade senast höjt priset på gasol med 50 rupier per cylinder den 22 mars. Priset på gasol är kopplat till internationella priser på gasol, som har stigit som ett resultat av utbudsproblem på grund av konflikten mellan Ryssland och Ukraina.