Maharashtra: En “gyllen rekord” av innbyggere for å overføre velferdsgoder – og planlegge mer

0
52

Innbyggerne viser ID-kortene sine mens de venter på å avgi stemme. (PTI Photo)

Maharashtra-regjeringen planlegger å utarbeide en Unified Citizen Data Hub (UCDH) som vil inneholde et bredt spekter av informasjon om et individ for å bidra til å effektivisere overføringen av velferdsgoder og planlegge flere ordninger.

Innbyggerne vil få en unik ID – «en gylden rekord» – i MH-UCDH-portalen som vil hjelpe regjeringen å ta datadrevne beslutninger om målretting mot mennesker gjennom ordninger og overvåking av de eksisterende.

< p>Regjeringen vil opprette denne plattformen etter å ha slått sammen 56 databaser gjennom 377 byråer og organer – inkludert zila menigheter, politi, kommunale selskaper, samlere og helse-, utdannings- og finansavdelinger – for å skape en 360-graders profil for en bestemt innbygger, sa en tjenestemann som er klar over prosjektet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Regjeringen mener knutepunktet vil hjelpe dem med å redusere uregelmessigheter i sosiale velferdsordninger.

Beste av Express Premium

Premium

Forklart: Hva er den rakettdrevne granaten, brukt i angrep på Punjab…

Premium

Central univ pålegger KPMG bot, partner som nå fungerer som V-CPremium

UP-regjeringen planlegger et nytt utseende Ayodhya: Brede veier, CCTV-er, internasjonal flyplass

Premium

Forklart: Hva nye funn på Harappan-nettstedet kan bety Flere premiumhistorier >>

For tiden bruker staten Maharashtra Direct Benefit Transfer-portalen (MahaDBT) for å overføre fordeler og subsidier — stipend, fritak for lån, landbruksstøtte osv.
Men det er utfordringer med dette. Flere avdelinger administrerer eldre systemer og mottakerdetaljene er spredt. Det er ingen enkelt plattform der data er lett tilgjengelig for planlegging og mottakeridentifikasjon.

Under Covid-låsen, for eksempel, var regjeringen i utgangspunktet ikke i stand til å gi lettelse til seksjoner som bil- og drosjesjåfører, bygningsarbeidere og andre arbeidere, da den enten ikke hadde bankopplysninger om alle mottakerne eller ikke hadde noen måte å bekrefte identiteten deres.

Tjenestemannen nevnt ovenfor sa: «Detaljene til de fleste av mottakerne er også ufullstendige, unøyaktige, ikke oppdaterte eller tilgjengelige i det hele tatt. Det er mangel på unike identifikatorer for å identifisere ulike enheter. Det er også vanskeligheter med å identifisere familie eller husholdning, overvåking av antallet ytelser som utbetales på ulike enhetsnivåer – for eksempel på individnivå, familienivå, stedsmessig og evne til å krysssjekke data (som mottakerdetaljer) , fordeler som kreves osv.) med databaser fra andre offentlige etater.”

Og selv om bruken av Aadhaar-data og MahaDBT-portalen har vist seg nyttig for å overføre fordeler, gjenstår det flere utfordringer med prosessen .

< /p>

“I det nåværende systemet er det ikke tilgjengelig et 360-graders syn på mottaker- og statlige sosiale ytelser. Det er ingen mulighet for å planlegge og administrere ordninger. Historiske data og analyse av utbetalinger gjort før kobling av Aadhaar-data er ikke tilgjengelig. Portalen opprettholder også registreringer av bare registrerte borgere – det er ikke en uttømmende database over alle kvalifiserte innbyggere. Dataene gjelder først og fremst enkeltpersoner og ikke organisasjoner. Viktigst av alt er det også en mulighet for lekkasjer,” sa tjenestemannen.
Identifiseringen av begunstigede uavhengig av deres bevegelse på tvers av forskjellige lokasjoner blir også et problem.

“Vi er i ferd med å utnevne en systemintegrator som skal designe, utvikle, distribuere og vedlikeholde MH-UCDH. Plattformen vil ha detaljer om innbyggers demografiske informasjon og hovedregistrering for hver enkelt innbygger,” sa den offisielle.a