Kasjmir: twee militanten, waaronder Pakistani, gedood bij vuurgevecht in Kulgam

0
42

De politie heeft de gedode militanten geïdentificeerd als Haider, een Pakistaans staatsburger, en Shahbaz Shah, een inwoner van Zuid-Kashmir's Kulgam. (PTI Photo/Representational image)

Twee Lashkar-e-Toiba (LeT) militanten, waaronder een Pakistaan, zijn zondag gedood tijdens een vuurgevecht in Kulgam in het zuiden van Kasjmir, aldus de politie. De militanten werden geïdentificeerd als Shahbaz Shah, een inwoner van Kulgam, en Haider, een Pakistaans staatsburger.

Onder verwijzing naar de inspecteur-generaal van de politie van Kasjmir (IGP) Vijay Kumar, zei J-K Police dat terwijl Haider twee jaar actief was in Noord-Kashmir voordat hij de basis naar Zuid-Kashmir verlegde, Shah achter de recente moord op de burger Satish Kumar Singh in het dorp Kakran in Kulgam zat.

De politie zei dat Haider achter de moord op twee politieagenten Mohammad Sulan en Fayaz Ahmad zat. In februari van dit jaar doodde Haider ook speciale politieagent Zubair Ahmad in Bandipore bij een aanval waarbij twee politieagenten en een BSF-officier gewond raakten.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>Op zondagochtend heeft een gezamenlijk team van de J-K-politie en het Indiase leger het dorp Cheyan in het Devsar-gebied in Kulgam in het zuiden van Kasjmir afgezet na berichten over de aanwezigheid van militanten in het dorp. Toen het gezamenlijke team zich op het doelwit richtte, openden de militanten het vuur en probeerden ze het veiligheidscordon te doorbreken. Het gezamenlijke team beantwoordde het vuur, wat leidde tot een vuurgevecht dat enkele uren duurde. “Beide gevangen militanten gedood. Belastend materiaal, waaronder wapens en munitie, is teruggevonden”, aldus de J-K Police in een tweet.

Best of Express Premium

Premium

Centrale univ legt boete op aan KPMG, partner die nu optreedt als V-C< figuur>Premium

UP govt plant een nieuwe look Ayodhya: brede wegen, CCTV's, internationale luchthaven

Premium

Uitgelegd: wat nieuwe vondsten op de Harappan-site kunnen betekenen

Premium

Oekraïne-conflict zorgt ervoor dat Biden de Indo-Pacific-strategie niet verlaatMeer premiumverhalen >>

Dit is het tweede grote vuurgevecht in Zuid-Kashmir in de afgelopen drie dagen. Op vrijdag zijn drie militanten, waaronder een vooraanstaande Hizbul Mujahideen militante commandant Mohammad Ashraf Khan alias Ashrf Molvi, gedood bij een vuurgevecht in de bossen van Pahalgam, dat valt op de Amarnath Yatra-route. De politie noemde de moord op Khan een groot succes.