Imran Khan zegt dat hij 'nooit zou hebben ingestemd' met de vraag van de VS naar militaire bases in Pakistan

0
42

Hij zei dat Pakistan al 80.000 levens had verloren in de door de VS geleide 'oorlog tegen het terrorisme' en toch werden zijn offers nooit gewaardeerd, terwijl veel Amerikaanse politici het in plaats daarvan de schuld gaven. (Bestandsfoto)

De afgezette premier Imran Khan van Pakistan heeft herhaald dat hij tijdens zijn aan de macht zijnde “nooit akkoord zou zijn gegaan” volgens een bericht in de media om militaire bases in het land te krijgen in de nasleep van de evacuatie van eerstgenoemde uit buurland Afghanistan.

De 69-jarige cricketspeler die politicus werd, werd vorige maand uit de macht gestemd door een motie van wantrouwen, die volgens hem door de VS was bedacht met de hulp van lokale spelers over zijn streven naar een onafhankelijk buitenlands beleid. Hij is de eerste premier in Pakistan wiens lot werd beslist door middel van een motie van wantrouwen.

Toen hij de overzeese Pakistanen in een videoboodschap toesprak, zei Khan dat de VS bases in Pakistan wilden om “ gedrag (tegenaanvallen) vanaf hier voor het geval er terrorisme zou zijn in Afghanistan” – iets wat Khan zei dat hij “absoluut onaanvaardbaar” vond, meldde de krant Dawn.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Topnieuws op dit moment

Klik hier voor meer informatie

Hij zei dat Pakistan al 80.000 levens had verloren in de door de VS geleide 'oorlog tegen het terrorisme'. en toch werden zijn offers nooit gewaardeerd, terwijl veel Amerikaanse politici het in plaats daarvan de schuld gaven.

Best of Express Premium

Premium

ExplainSpeaking: RBI en de Amerikaanse Fed — Het contrasterende verhaal van twee centrale…

Premium

Ugo Astuto bij Idea Exchange: ‘Russische agressie, niet sancties, is…Premium

Horoscoop vandaag, 9 mei 2022: Weegschaal, Ram, Vissen en andere tekens — chec…< figuur>Premium

Exclusief: bezorgde beoordeling van India kan rommel worden, overheid geduwd ' verhalende man… Meer Premium Stories >>

“Eerst gaven ze ons de schuld, daarna waardeerden ze ons niet, ons land en stamgebieden werden vernietigd en nu vragen ze opnieuw om bases. Ik zou hier nooit mee hebben ingestemd en de problemen (tussen ons) begonnen vanaf daar,” hij werd als volgt geciteerd door de krant.

Khan had in een interview in juni 2021 categorisch gezegd dat Pakistan “absoluut niet” alle bases en het gebruik van zijn grondgebied aan de VS toe te staan ​​voor elke vorm van actie in Afghanistan.

Zijn laatste opmerkingen waren vergelijkbaar met die in een recente podcast waarin hij zei dat de VS ''8220 was. ;vragen om bases hier om het internationale terrorisme in Afghanistan te stoppen”.

In de videotoespraak zei de Pakistaanse Tehreek-e-Insaf (PTI)-voorzitter dat de VS niet gewend waren dat de Pakistaanse regering “onafhankelijke beslissingen nam”. Hij zei dat hij wilde dat het buitenlands beleid van Pakistan in zijn eigen voordeel zou zijn in plaats van de doelstellingen van iemand anders na te streven.

“De problemen begonnen hier,” zei hij, eraan toevoegend dat de relatie van Pakistan met China en het bezoek aan Rusland ook een “probleem” voor de VS.

Lees ook |‘Een ezel blijft een ezel’: De opmerkingen van de ex-premier van Pakistan, Imran Khan, over de tijd in Groot-Brittannië gaan viraal

Khan beweerde ook dat de “samenzwering” om zijn regering omver te werpen begon nadat hij de vraag naar militaire bases had afgewezen en werd geholpen door lokale aanhangers. Washington heeft de beweringen van Khan krachtig weerlegd.

Hij zei dat hij in juli en augustus van vorig jaar had begrepen dat “er iets aan het gebeuren was”.

Khan zei dat de “grotere samenzwering” dan zijn regering omvergeworpen werd, wie hem verving toen hij uithaalde naar de huidige regering en deze een “corrupte maffia” noemde.

Hij bekritiseerde de leden van de coalitieregering en beweerde dat "krachtige lokale troepen" hadden hun veroordeling in de zaken tegen hen verhinderd.

Khan zei dat in zijn ervaring de “heersende elite van Pakistan corrupt, zacht en slaven is” en zou niet overleven zonder de VS.

“Het plaatsen van zulke mensen boven ons is een samenzwering tegen de toekomst van dit land en ook zijn gebrek aan respect.” Hij zei dat een voorbeeld van hoe samenzweringen om regeringen omver te werpen tot stand werden gebracht de val van de Iraanse premier Mohammad Mossadegh was en vertelde over zijn beweringen over de ‘Cablegate’ affaire en het omverwerpen van zijn regering door een succesvolle motie van wantrouwen.

Hij bedankte de overzeese Pakistanen voor het organiseren van demonstraties en protesten ter ondersteuning van zijn verdrijving en riep hen op om deel te nemen aan socialemediacampagnes om het bewustzijn over de vermeende samenzwering te verspreiden en om hun politici en publieke vertegenwoordigers te schrijven om hen ter verantwoording te roepen en te vragen of ze dat zouden doen. een dergelijke stap in hun eigen land toestaan.

Hij drong er ook bij de overzeese Pakistanen op aan om bij te dragen en te doneren aan de PTI's fondsenwervingscampagne voor zijn protesten en bijeenkomsten, en zei dat een “klein beetje van uw steun” zou een grote bijdrage leveren aan het helpen van de partij.

“Ik heb nog nooit zo'n bewustzijn en eenheid in het publiek gezien als vandaag. Ik zag het pas tijdens de oorlog van 1965 en ik herinner me nog hoe de hele natie zich had verenigd,” zei hij.

Hij zei dat de natie was samengekomen door geen dienstbaarheid of de “geïmporteerde” regering – verwijzend naar de coalitieregering van premier Shehbaz Sharif.

Hij voorspelde een massale opkomst voor zijn geplande mars naar Islamabad op 20 mei, eraan toevoegend dat de PTI geen onenigheid of geweld in de mars wilde , het wilde eerder dat families ook zouden deelnemen, zodat de wereld en de instellingen konden weten waar de natie stond.