IISc Bangalore begint binnenkort met het aanvraagproces voor de nieuw gelanceerde BTech-cursus

0
41

Toelating tot het programma vindt plaats via JEE Advanced-scores. Bestand.

Het Indian Institute of Science (IISc), Bangalore, begint met het registratieproces voor de nieuwe bacheloropleiding, namelijk BTech in Mathematics in Computing. JEE Advanced-scores worden gebruikt om de toelating tot het programma te bepalen. De volledige cursusstructuur en deelnamevereisten zijn te vinden op de officiële website op iisc.ac.in.

“Het programma stelt je in staat praktische ervaring op te doen in wiskunde, AI & ML, computationele wetenschap, theoretische comp. sci., quantum computing, signaalverwerking, comp. biologie & wiskundige financiën,” zei IISc in een tweet.

Er zullen in totaal 52 stoelen zijn , met 8 boventallige zetels gereserveerd voor vrouwelijke kandidaten en 4 gereserveerd voor buitenlandse naties/NRI/OCI. Studenten kunnen ook een MTech-graad behalen door een jaar van de cursus en projectcredits toe te voegen. De vergoeding voor het eerste jaar is Rs 2,20,200 voor algemene/OBC/EWS-kandidaten. Tijdens het eerste academische jaar moeten kandidaten uit de SC/ST-categorieën slechts Rs 20.200 betalen.

Lees |IISc Bangalore lanceert nieuwe BTech-cursus; toelating via JEE Advanced

De kern van het programma, dat vier semesters beslaat, omvat zes cursussen in wiskunde en informatica, evenals cursussen in de wetenschappen, geesteswetenschappen en andere technische disciplines. Om in aanmerking te komen voor aanmelding, moet de student klas 12 of gelijkwaardig hebben voltooid van een erkend bestuur met de volgende vakken: natuurkunde, scheikunde, wiskunde, een taal en elk ander onderwerp dat hierboven niet wordt vermeld.