Finlands försvarsutskott vill se Natomedlemskap: ”Vårt eget försvar räcker inte”

0
46

Försvarsutskottet i Finland anser att ett Natomedlemskap är den bästa lösningen för landets säkerhet, rapporterar Yle. Utskottets ordförande Petteri Orpo säger att politikerna har funderat på vad som är den bästa vägen framåt för att maximera finländarnas säkerhet. – Vårt eget försvar ger en bra grund för detta, men det räcker inte längre i den rådande situationen, säger utskottets ordförande Petteri Orpo. Totalt ska tio olika parlamentsutskott kommentera Natofrågan, innan utrikesutskottet sammanställer ett färdigt betänkande. Yle konstaterar att försvarsutskottets yttrande blir mycket viktigt i den processen. Precis som i Sverige höll inte partiet till vänster med. Vänsterförbundets representant i utskottet, Markus Mustajärvi, hade skrivit ett 16 sidor långt uttalande om nackdelarna med Nato.