Biden ontmoet G7-leiders, de Oekraïense Zelenskyy om oorlog te bespreken

0
53

De Amerikaanse president Joe Biden (AP/Bestand)

De Amerikaanse president Joe Biden had zondag een ontmoeting met zijn G7-collega's en de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy om de Russische oorlog in Oekraïne en nieuwe maatregelen om Moskou te straffen.

Biden, die de eenheid tussen de Groep van Zeven grote economieën heeft geprezen door op te staan ​​tegen de Russische president Vladimir Poetin, zou om 11:00 uur ET (1500 GMT) via videoconferentie bijeenkomen vanuit zijn huis in Delaware, waar hij brengt het weekend door. Een functionaris van het Witte Huis zei dat de bijeenkomst aan de gang was.

Het Witte Huis zei dat de leiders zouden bespreken hoe de sancties die westerse landen aan Rusland hebben opgelegd sinds de invasie van 24 februari, zullen worden uitgebreid.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Ze zullen de laatste ontwikkelingen in de Russische oorlog tegen Oekraïne bespreken; de wereldwijde impact van de oorlog van Poetin; steun betuigen voor Oekraïne en de toekomst van Oekraïne; en het demonstreren van voortdurende eenheid van de G7 in onze collectieve reactie, inclusief voortbouwen op onze ongekende sancties om zware kosten op te leggen voor de oorlog van Poetin,” zei het Witte Huis in een verklaring.

Best of Express Premium

Premium

Mijnen naar mijnen… zo renden de Sorens

Premium

Uitgelegd: wat is de raketaangedreven granaat, gebruikt bij een aanval op Punjab…

Premium

Centrale univ legt boete op aan KPMG, partner die nu optreedt V-C

Premium

UP govt plant een nieuwe look Ayodhya: brede wegen, CCTV's, internationale luchthavenMeer Premium Stories >> Best of Explained

Klik hier voor meer informatie

De bijeenkomst komt voorafgaand aan de viering van de Russische Dag van de Overwinning op maandag. Poetin noemt de invasie een “speciale militaire operatie” Oekraïne te ontwapenen en te ontdoen van het door het Westen aangewakkerde anti-Russische nationalisme. Oekraïne en zijn bondgenoten zeggen dat Rusland een niet-uitgelokte oorlog is begonnen.

De Verenigde Staten en Europa hebben sinds de invasie van Rusland verpletterende sancties opgelegd aan Rusland, waarbij banken, bedrijven en individuen het doelwit waren in een poging de Russische economie onder druk te zetten en middelen te beperken. gebruikt om de oorlog vooruit te helpen.