Beeldende kunst rij: politie dient 2 FIR's in bij MSU-protesten

0
50

De demonstranten drongen erop aan dat de faculteit actie moest ondernemen en moest bewijzen dat de frames niet van haar studenten waren. (Express foto)

De stadspolitie van Vadodara heeft zondag twee afzonderlijke FIR's ingediend in twee incidenten van protest tegen de Faculteit der Schone Kunsten aan de MS University in Vadodaradie donderdag werd aangevallen door rechtse groepen wegens het vertonen van “aanstootgevend” schilderijen die 'religieuze gevoelens kwetsen'.

Ambtenaren van het politiebureau van Sayajgunj zijn klagers in beide FIR's. In de eerste FIR werden twee mensen geïdentificeerd en geboekt voor het naar verluidt aanvallen van een agent van het politiebureau terwijl hij dienst had om de menigte uiteen te drijven. Politieagent Bharat Magabhai, die donderdag ongewapend was op het protestterrein, heeft verklaard dat de twee beschuldigden – Kartik Joshi en Dhruv Parikh – hem naar verluidt hebben belemmerd bij het uitvoeren van zijn plicht tijdens het gepeupel op de campus van de faculteit. “Dhruv Parikh en Kartik Joshi stormden naar me toe en waarschuwden: “Niemand kan ons vertellen wat we moeten doen”. Ze hebben me eerst mishandeld en daarna twee tot drie keer geslagen,” zegt de politieagent.

De tweede FIR is tegen 31 arbeiders van de ABVP die zaterdag een protest hebben georganiseerd buiten het MSU-hoofdkantoor en slaags raakten met de politie.

Best of Express Premium

Premium

Centrale univ legt boete op aan KPMG, partner die nu optreedt als V-C

Premium

UP govt plant een nieuwe look Ayodhya: brede wegen, CCTV's, internationale luchthaven

Premium

Uitgelegd: wat nieuwe vondsten op de Harappan-site kunnen betekenen

Premium< /figuur>Oekraïne conflict zorgt ervoor dat Biden de Indo-Pacific strategie niet verlaatMeer Premium Stories > >