Abhijit Kamra, Director of Global Trade, Amazon: ‘Missie is om kopen en verkopen te helpen transformeren; kijk uit naar de samenwerking met ONDC'

0
51

Abhijit Kamra via LinkedIn

'Missie is om kopen te helpen transformeren & verkoop; kijk uit naar de samenwerking met ONDC'

Voor binnenlandse exporteurs die zijn ingeschreven voor Amazon's wereldwijde verkoopprogramma Global Selling, komt de mogelijkheid om te profiteren van feestelijke verkopen meer dan alleen van Diwali. Het is een van de redenen waarom het e-commerceconglomeraat zijn exportdoelstelling uit India heeft verdubbeld tot $ 20 miljard in plaats van $ 10 miljard in 2025, zei Abhijit Kamra, de directeur van Global Trade bij Amazon in een interview met Aashish Aryan. Bewerkte fragmenten:

Amazon heeft zijn exportdoelstelling uit India verdubbeld. Maakt u zich geen zorgen dat het doelwit onder druk zou kunnen staan ​​en zou leiden tot kwaliteitsverlies?

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

20 miljard dollar is een zeer groot nummer. Het zullen alle categorieën moeten zijn die bij elkaar optellen en dan de nieuwe categorieën waarmee ondernemers experimenteren. Wat de geografische kant betreft, wat we doen, is dat zodra er een nieuwe marktplaats wordt geopend, we die ook openen voor Indiase exporteurs, zodat zij ervan kunnen profiteren.

Best of Express Premium

Premium

Centrale univ legt boete op aan KPMG, partner die nu optreedt als V-C< figuur>Premium

UP govt plant een nieuwe look Ayodhya: brede wegen, CCTV's, internationale luchthaven

Premium

Uitgelegd: wat nieuwe vondsten op de Harappan-site kunnen betekenen

Premium

Oekraïne-conflict zorgt ervoor dat Biden de Indo-Pacific-strategie niet verlaatMeer Premiumverhalen >>

De verkopersgemeenschap is de afgelopen jaren aanzienlijk geëvolueerd en nu begrijpen ze de waarde van een goede klantervaring. Het is ook gekoppeld aan de merkidentiteit. Als je een goed product in de handen van de klanten legt, zullen ze je belonen met een goede verkoop. Ten tweede zijn er zeer transparante mechanismen die goed gedrag aanmoedigen. En een van de eenvoudigste voorbeelden daarvan zijn klantrecensies. Als u een product van slechte kwaliteit levert, zal de klant u een slechte recensie geven, zodat de volgende koper weet dat hij niet bij u moet kopen.

Dat is een zeer transparante manier om natuurlijke selectie aan te moedigen en verkopers aan te moedigen hun klanttevredenheidsspel te verbeteren. We zien dat veel mensen daarop reageren omdat ze nu begrijpen dat dit een langetermijnspel is en ze bouwen aan langetermijnmerken. De verkopers reageren constructief.

Hoeveel uitdaging zal het Open Network for Digital Commerce blijken te zijn?

Onze missie is om het kopen en verkopen in India te helpen transformeren en lokale mama-en-pop-winkels, micro, kleine & middelgrote ondernemingen, en kleine & middelgrote ondernemingen. Elk initiatief dat helpt bij het digitaliseren van deze winkels in heel India, al dan niet door de acceptatie van technologie te vereenvoudigen, is een belangrijk initiatief. We kijken ernaar uit om samen te werken met ONDC om te zien welke rol we kunnen spelen bij het bedienen van Indiase klanten.

Wat zijn de belangrijkste productcategorieën en steden die groei hebben gezien sinds de start van het Global Selling-programma?< /strong>

We liggen dit jaar op schema om de cumulatieve export van $ 5 miljard uit India te halen. In 2020, toen Jeff Bezos hier was, hadden we een toezegging gedaan van 10 miljard dollar tegen 2025 en nu verdubbelen we dit tot 20 miljard dollar in hetzelfde tijdsbestek.

Dus als je denkt aan Noord-India, hebben we Delhi die het goed doet. Maar we hebben ook Jaipur, Noida, Jodhpur waar veel exporteurs vandaan komen. En de typische categorieën zijn onder meer huisdierproducten, speelgoed, kantoorartikelen en accessoires, en leren tassen.

In Zuid-India zijn weer het gebruikelijke Bengaluru, Chennai en Hyderabad te vinden. Maar dan is er ook veel actie uit Coimbatore, Trichy en Madurai. De producten die het hier goed doen, zijn huishoudkleding, keukenproducten en meer. Home entertainment en sportproducten beginnen het ook goed te doen.