Your Daily Wrap: Bagga wordt geconfronteerd met een nieuw arrestatiebevel, prijsverhoging voor LPG-cilinders en meer

0
36

(Met de klok mee) Rahul Gandhi, Justice Pardiwala, Dharmendra Pradhan en Tajinder Singh Bagga.

◾ Een dag na de arrestatie van Tajinder Bagga door de politie van Punjab veroorzaakte een grote politieke ruzie een rechtbank in Mohali heeft zaterdag een arrestatiebevel zonder borgtocht uitgevaardigd tegen de BJP-woordvoerder van Delhi. Hij werd vrijdagochtend vanuit zijn woning in Janakpuri gearresteerd in verband met een zaak die op 1 april in Mohali was ingediend en waarin opruiende berichten in de media werden beweerd. In een dramatische opeenvolging van gebeurtenissen werd de reis om Bagga naar Punjab te brengen afgebroken: de politie in Haryana onderschepte het politiekonvooi van Punjab, de politie van Delhi diende een FIR in tegen het personeel van Punjab voor de ontvoering van Bagga, en slaagde er uiteindelijk in om Bagga terug te brengen van Kurukshetra naar de nationale hoofdstad.

◾ De regering van de Unie heeft vandaag kennis gegeven van de benoeming van rechter Sudhanshu Dhulia, de opperrechter van het hooggerechtshof van Gauhati, en rechter Jamshed Burjor Pardiwala, een rechter van het hooggerechtshof van Gujarat, als rechters van het hooggerechtshof. De nieuwe benoemingen zullen helpen de kracht van 34 rechters te herwinnen.

◾ Bij de tweede verhoging van de LPG-tarieven in iets meer dan zes weken, werden de prijzen voor LPG voor kookgas verhoogd met Rs 50 per cilinder. Niet-gesubsidieerde LPG kost nu Rs 999,50 per 14,2-kg cilinder in de nationale hoofdstad, een stijging van Rs 949,50 eerder, volgens een prijsmelding van staatsbedrijven brandstof retailers. Niet-gesubsidieerd kookgas is het gas dat consumenten kopen nadat ze hun quotum van 12 cilinders hebben verbruikt tegen gesubsidieerde of lagere tarieven.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

◾ Congresleider Rahul Gandhi bezocht op de tweede dag van zijn bezoek aan Telangana het Sanjeevaiah-parkgewijd aan de voormalige eerste minister van de verenigde Andhra Pradesh Damodaram Sanjeeevaiah en bracht hem zaterdag hulde. Hij ontmoette ook 18 leden van de National Students' Union of India (NSUI), waaronder de president Balmoor Venkat, in de centrale gevangenis van Chanchalguda. Gandhi sloot gisteren een electorale alliantie met de regerende TRS uit en verklaarde dat het congres de door K Chandrashekar Rao geleide partij in de peilingen van 2023 zal verslaan.

Best of Express Premium< /h3>Premium

ExplainSpeaking: RBI en de Amerikaanse Fed — Het contrasterende verhaal van twee centrale …Premium

Ugo Astuto op Idea Exchange: ‘Russische agressie, geen sancties, is…Premium

Horoscoop Vandaag, 9 mei 2022: Weegschaal, Ram, Vissen en andere tekens — chec…

Premium

Delhi vertrouwelijk: Healing TouchMore Premium Stories >>

Political Pulse

◾ Op zoek naar zoveel mogelijk stemmen voor de presidents- en vice-presidentsverkiezingen, die naar verwachting gemakkelijk zullen worden gewonnen, is de BJP begonnen met het bereiken van bevriende partijen. Een van de eerste haltes was JD(U)-leider en eerste minister Nitish Kumar in Patna, terwijl minister van de Unie Dharmendra Pradhan hem donderdagavond bezocht. Lees hier meer.

◾ Tijdens een openbare bijeenkomst in Kozhikode in Kerala, had de nationale president van de BJP, JP Nadda, de kwestie van “ongemak onder christenen over demografische veranderingen in Kerala en verdovende jihad” ter sprake gebracht. Nadda's verwijzing naar “christelijke zorgen” is een nieuwe poging van de partij om de steun te krijgen van de machtige minderheidsgemeenschap in Kerala. De BJP, die er tot nu toe niet in is geslaagd een regionale christelijke partij in de schoot van de NDA te krijgen, heeft christenen in de staat het hof gemaakt door in te spelen op de angst voor islamitisch fundamentalisme. Lees hier meer.

Uitgelegd

◾ Acht maanden na het bereiken van een recordhoogte van 642,45 miljard dollar in september 2021, zijn de deviezenreserves van India nu gedaald tot onder de 600 miljard dollar, te midden van kapitaaluitstroom en een aantrekkende dollar. Wat is er precies gebeurd en waren de kapitaaluitstroom door buitenlandse portefeuillebeleggers verantwoordelijk voor de dip?

◾ Virtual Private Network (VPN)-serviceproviders nemen het op tegen een nieuwe richtlijn van The Indian Computer Emergency Response Team of Cert-In, een vleugel van het ministerie van Elektronica en Informatietechnologie, die hen verplicht om alle klantgegevens gedurende vijf jaar te bewaren. Waarom is anonimiteit of privacy zo belangrijk voor VPN-providers en gebruikers? Lees hier meer

Podcast

◾ In onze nieuwste podcast, National Sports Editor van Indian Express, Sandeep Dwivedi en Chief Cricketschrijver Sriram Veera bespreekt waarom het nu tijd is om de stekker uit de T20-carrière van Virat Kohli te trekken. Luister hier naar de podcast.