Persclubs van vrouwen en buitenlandse correspondenten krijgen bericht dat ze moeten vertrekken

0
35

Indian Women Press Club (IWPC) kantoor in New Delhi. (Twitter/@iwpcdelhi)

HET DIRECTORAAT van Estates onder het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken heeft de Foreign Correspondents' Club (FCC) en de Indian Women Press Corps (IWPC) aanmaningen gestuurd om de bungalows die hun zijn toegewezen als hun ambtstermijn loopt binnenkort af.

Het bericht dat op 4 mei naar de FCC werd gestuurd — met het onderwerp 'Behoud van accommodatie van de overheid Bungalow nr. AB-19, Mathura Road, New Delhi toegewezen aan de Foreign Correspondents' Club of South Asia' — bracht “in principe goedkeuring van de bevoegde autoriteit over voor behoud” van de bungalow die is toegewezen aan de Foreign Correspondents' Club of South Asia voor een periode tot 31 juli 2022.

“U wordt daarom verzocht een geschikte accommodatie te vinden en te regelen dat verlaat het bovengenoemde huis op of vóór 31 juli 2022”, staat er.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Explained | Hoe krijgen de ministers van de Unie bungalows toegewezen of moeten ze deze verlaten?

Het bericht dat naar de voorzitter van de Foreign Correspondents' Club werd gestuurd, was gericht aan het ministerie van Informatie & Uitzending.

Best of Express Premium

Premium

ExplainSpeaking: RBI en de Amerikaanse Fed — Het contrasterende verhaal van twee centrale…

Premium

Ugo Astuto bij Idea Exchange: ‘Russisch agressie, geen sancties, is…Premium

Horoscoop Vandaag, 9 mei 2022: Weegschaal, Ram, Vissen en andere tekens — chec…

Premium

Delhi vertrouwelijk: Healing TouchMeer premium verhalen >>

Een soortgelijk bericht is naar IWPC gestuurd over bungalow nr. 5, Windsor Place. Geadresseerd aan de IWPC-president, staat erin: “U wordt verzocht een geschikte accommodatie te vinden en ervoor te zorgen dat het voornoemde huis op of vóór 31 juli 2022 wordt ontruimd.”

Een hoge ambtenaar van het ministerie van Volkshuisvesting, die om anonimiteit vraagt , zei: “De ambtstermijnen van beide clubs zijn nu bijna meer dan een decennium en hun ambtstermijnen eindigen op 31 juli. We hebben hen gevraagd te vertrekken en andere accommodaties te zoeken.”

Lees ook |Uit de regering gezet huisvesting, artiesten zoeken onderdak

Shobhna Jain, president van IWPC, zei: “Het is een routineprocedure. We hebben een verlenging gekregen. In de brief staat dat de regering de huurverlenging voor drie maanden in principe heeft goedgekeurd. We hebben contact met de autoriteiten. Wij zullen hen verzoeken om het (de huurverlenging) voor een langere periode te doen. De afgelopen 25 jaar hebben we deze huurverlengingen gekregen.”

Meer van Political Pulse

Klik hier voor meer

Het huurcontract is in 2018 voor het laatst voor drie jaar verlengd, zei ze. “De regering geeft ons verlengingen en we hebben goede hoop dat we ook dit jaar de huurovereenkomst voor een langere periode zullen verlengen”, zei ze.

Op de lijn die spreekt over het vinden van een geschikte woonruimte en het regelen van de ontruiming van het 'voornoemde huis', zei Jain: 'Dat is de standaardvorm, want als een huurovereenkomst voor drie maanden wordt gegeven, moet deze na drie maanden worden ontruimd. Dat is een routine procedureel iets. In de tussentijd krijg je de huurovereenkomst voor een langere periode verlengd.”

Munish Gupta, voorzitter van de Foreign Correspondents' Club, zei: “We hebben op de dag van vandaag geen brief of informatie ontvangen.”< /p>

Nieuwsbrief | Klik om de beste uitleg van de dag in je inbox te krijgen

Vorige maand heeft het Directoraat van Landgoederen (DoE) een oefening gedaan om bungalows te ontruimen die waren toegewezen aan een aantal ministers van de Unie tijdens hun ambtstermijnen. Het zette MP Chirag Paswan uit een bungalow die was toegewezen aan zijn vader, wijlen Ram Vilas Paswan; BJP MP Ram Shankar Katheria van 7 Moti Lal Nehru Marg; Minister P C Sarangi van 10 Pandit Pant Marg; en voormalig minister van Onderwijs Ramesh Pokhriyal Nishank van 27, Safdarjung Road, de bungalow die vorig jaar werd toegewezen aan minister van Luchtvaart Jyotiraditya Scindia.