NEET-PG-aspiranter oppfordrer statsminister Modi til å gå inn og utsette eksamen

0
43

Aspiranter klager også over at mange av dem på grunn av deres Covid-plikter ikke var i stand til å fullføre praksisplassene i tide. (Representativt bilde)

Mer enn 15 000 aspiranter av National Entrance-cum-Eligibility Test Postgraduate (NEET PG) 2022 har kommet sammen og appellert til statsminister Narendra Modi om å gripe inn og utsette eksamenen, planlagt å holdes 21. mai, siterer sammenstøtet med den pågående rådgivningen for NEET PG 2021.

Aspirantene har skrevet til statsministerens kontor (PMO) for å få en avtale for å dele bekymringene deres og har også søkt om tillatelse til å gjennomføre en “fredelig protest” ved Jantar Mantar i New Delhi på søndag. “Vi oppfordrer deg til å støtte våre genuine krav og også arrangere et møte med ærede statsminister Narendra Modi. Vi ber deg vennligst støtte og gi tillatelse [for] denne fredelige protesten med 70 leger», står det i brevet.

Les |NEET-UG 2022-søknadsprosessen starter: Slik fyller du ut skjemaet

«Rådgivningsprosessen utført av Medical Counseling Committee (MCC) for NEET PG 2021 har blitt gjort ugyldig syv ganger. I henhold til siste melding fra MCC er 7. mai siste dato for opptak til PG-kurs. Men registreringen for NEET PG 2022 ble stengt 25. mars 2022, heter det i brevet til Dr. R Dinesh Kumar Reddy.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Aspiranter klager over at på grunn av denne “plutselige varslingen” og INI-CET-eksamenen eller National Importance Combined Entrance Test planlagt 8. mai, får de nå panikk. Studenter sier at de ikke kan møte til eksamen og veiledning sammen.

Best of Express Premium

Premium

Forklart: Cyclone Asani er på vei, men det blir ikke en ny fan…

Premium

ExplainSpeaking: RBI og US Fed — Den kontrasterende historien om to sentrale…

Premium

Ugo Astuto på Idea Exchange: ‘russisk aggresjon, ikke sanksjoner, er…

Premium

Horoskop i dag, 9. mai 2022: Vekten, Væren, Fiskene og andre tegn — sjekk…Flere Premium-historier >>

“Datoen det ble varslet var 5. mai og siste dato er 7. mai, og hva om jeg er i Andhra Pradesh og jeg har min rådgivning i Delhi? Hvordan kan jeg reise på en enkelt dag? Og også, anta at jeg også går og skriver INI-CET-eksamenen. Så på en dag burde vi reise fra Sør-India til Nord-India, og igjen komme tilbake til eksamenssenteret mitt i Andhra Pradesh?» spurte Reddy, en NEET PG-aspirant.

Reddy sier at selv om de har mistet håpet, utforsker de alle tilgjengelige alternativer. “…vi prøvde til og med å sende inn dette ved statsministerens bolig i tilfelle han ikke er tilgjengelig på kontoret…,” sa Reddy til indianexpress.com.

Topp utdanningsnyheter

Klikk her for mer

En annen aspirant støttet Reddy. «Så, hvis rådgivningen min viser seg å være i Nord-India, men eksamenssenteret mitt er i Sør- eller Vest-India, hvordan skal jeg gjøre det både 7. og 8. mai? Dette har lagt så mye press på oss. Vi hjalp regjeringen under Covid-pandemien, og er det slik de takker oss? Jeg er veldig fortapt akkurat nå,” sa han.

Aspiranter klager også over at mange av dem på grunn av deres Covid-plikter ikke var i stand til å fullføre praksisplassene i tide. Nå virker denne timeplanen urettferdig mot dem.

“Eksamenen vår var i mars, og på den tiden var 60–70 prosent praktikanter ikke kvalifisert på grunn av Covid-plikter. I fjor kunngjorde regjeringen at alle må gjøre Covid-plikter. Så på grunn av Covid startet praksisplassene sent, så det er ikke deres feil at de ikke har fullført praksisoppholdet før 31. mai, sa Jay Kalathiya, en aspirant fra Gujarat, til indianexpress.com. Jan har fullført praksisperioden, men støtter studentbevegelsen.

Aspirantene, sammen med noen student- og foreldregrupper, planlegger en fredelig protest i hovedstaden på søndag. «Regjeringen og kompetente myndigheter burde ha tatt en positiv beslutning på medfølende grunnlag. Alle appeller har imidlertid gått uhørt, og derfor er det å gå på veien for en fredelig protest, den eneste utveien, sier Sukhpal Singh Toor, grunnlegger av NCR Parents Association, som vil organisere protesten.