Een verborgen of verloren Bluetooth-apparaat lokaliseren

0
34

Als u vermoedt dat er een verborgen Bluetooth-apparaat in uw huis, appartement, of op kantoor—of je bent net een Bluetooth-compatibel apparaat kwijt—er is een gemakkelijke manier om de fysieke locatie op te sporen dankzij een app op iPhone en Android. Hier is hoe het te doen.

Het Bluetooth Beacon

Alle apparaten met Bluetooth die in een geactiveerde staat draaien, zenden een constant signaal dat kan worden opgevangen door andere Bluetooth-compatibele apparaten. Dit is hoe ze draadloos gegevens verzenden—en ook hoe de apparaten met elkaar verbinding maken.

GERELATEERDWat is Bluetooth?

Met behulp van deze eigenschap van Bluetooth kan een app genaamd Wunderfind voor iPhone of Android u helpen een verloren, verborgen of onbekend Bluetooth-apparaat fysiek te lokaliseren met uw smartphone. Dit omvat pc's, laptops, tablets, smartphones, Bluetooth-koptelefoons, Airpods, smartwatches, smarthome-apparaten en meer. Om een ​​van deze apparaten te lokaliseren via Bluetooth-signalen, moeten ze echter worden ingeschakeld met Bluetooth ingeschakeld.

Wunderfind is gratis te gebruiken zonder vervelende advertenties, en de Pro-versie die extra functies biedt, is momenteel een redelijke in-app-aankoop van $ 5 (vanaf mei 2022). Er zijn andere Bluetooth-tracker-apps, maar we hebben ontdekt dat sommige daarvan roofzuchtige app-abonnementen of opdringerige advertenties hebben. Wunderfind heeft momenteel geen van die problemen. Zo gebruik je het.

GERELATEERD: Wat staat ELK-BLEDOM op mijn Bluetooth-lijst?

Een verborgen of verloren Bluetooth-apparaat lokaliseren met WunderFind

Om een ​​actief Bluetooth-apparaat te vinden, moet u er eerst voor zorgen dat Bluetooth op uw smartphone is ingeschakeld . Download vervolgens Wunderfind voor uw iPhone of Android-apparaat en start de app. U ziet onmiddellijk een lijst met Bluetooth-apparaten die uw smartphone heeft gedetecteerd met behulp van de ingebouwde Bluetooth-radio.

Advertentie

Naast elk apparaat ziet u een geschatte afstand tussen de huidige locatie van uw smartphone en het verborgen of ontbrekende Bluetooth-apparaat. Dit nummer verandert dynamisch terwijl u zich verplaatst. Tik op een van de items in de lijst voor meer informatie over de signaalsterkte.

< /p>

Nadat je op een item hebt getikt, zie je een scherm waarin je wordt gevraagd om te bewegen terwijl je je smartphone vasthoudt en de signaalsterkte van het beoogde Bluetooth-apparaat ziet veranderen.

Naarmate u dichter bij het doelapparaat komt, zal de signaalsterkte dichter bij 100% stijgen . Naarmate u zich verder van het doelapparaat verwijdert, daalt de signaalsterkte dichter bij 0%. Met deze uitlezing kun je door je ruimte bewegen totdat de signaalsterkte niet hoger kan worden. Als het apparaat zoekraakt en zich in uw huis of kantoor bevindt, is het in de buurt.

GERELATEERDHoe u verborgen bewakingscamera's kunt detecteren met uw telefoon

Als het apparaat onbekend is en u het niet kunt vinden, bevindt het zich mogelijk in het huis, kantoor of appartement van iemand anders. Of het kan met opzet ergens in de buurt zijn verborgen. Het is niets waard dat de meeste verborgen bewakingscamera's wifi gebruiken en geen Bluetooth om te communiceren, aangezien Bluetooth doorgaans een kort draadloos bereik heeft en er iemand in de buurt zou moeten zijn om de gegevens te ontvangen. (Je kunt met Wunderfind geen camera's met alleen wifi detecteren, maar er zijn andere methoden die kunnen helpen.)

In het verleden hebben we een mysterieus Bluetooth-apparaat gezien met de naam “ELK -BLEDOM” in onze Bluetooth-lijsten en ontdekte dat het de LED-striplamp van een buurman was, dus ga er niet vanuit dat je wordt bespioneerd als je het onbekende apparaat thuis of op kantoor niet kunt vinden. 8212; u pikt zeer waarschijnlijk het Bluetooth-apparaat van een buurman op dat verdwaalde signalen in uw richting verzendt. Veel succes en blijf veilig daarbuiten!

LEES VOLGENDE

  • › Is je telefoon de hele nacht opladen slecht voor de batterij?
  • › Achtung! Hoe Wolfenstein 3D de wereld schokte, 30 jaar later
  • › Wat betekent de schedel-emoji? 💀
  • › Waarom je van je oude tv een digitale kunstlijst moet maken
  • › MSI Vigor GK71 Sonic Gaming Keyboard Review: gewichtloze toetsen voor de overwinning
  • › Hoeveel downloadsnelheid heb je echt nodig?