Annie Lööf: Förbjud demonstrationer under ramadan

0
255

Publicerad 27 april 2022 kl 20.56

Inrikes. Centerpartiets ledare Annie Lööf föreslår att man inte ska få hålla manifestationer under den muslimska högtiden ramadan i “utsatta områden”.

Gilla artikeln på Facebook

Korankravallerna

  • Över 2.000 bilder och filmer efter kravallerna
  • Efter kravallerna: "Kan vi ens klandra dem?"
  • Ebba Busch: "Varför har vi inte 100 skadade islamister?"
  • Åklagaren: Helt "sjuka" bilder i utredningen efter kravallerna
  • SD: Utvisa asociala och svenskfientliga invandrare

Visa alla

De våldsamma korankravaller som utbröt under påsken har fått flera liberaler att kräva ytterligare inskränkningar av yttrande- och demon­strations­friheten. Bland annat föreslås att det ska bli förbjudet att elda upp koraner.

C-ledaren Annie Lööf ger sin syn på saken i Svenska Dagbladets podcast “Utfrågningen”.

I intervjun betonar Lööf att hon är liberal och att yttrandefriheten “inte är absolut” utan begränsad.

– Det finns önskemål om att vi från politiken ska gå in och förtydliga att man i större utsträckning än idag till exempel skulle kunna säga att ja, du får demonstrera, men du får inte göra det i det här utsatta området under ramadan, säger hon.

Annie Lööfs utspel uppmärksammas idag av Göteborgs-Posten. I en ledarartikel skriver Bawar Ismail att det rör sig om “ett högst anmärkningsvärt uttalande från en partiledare som säger sig vara liberal och värna yttrandefriheten”.

“I praktiken skulle Annie Lööfs förslag leda till att utsatta områden med en majoritet av muslimska invånare blir fredade zoner där yttrandefrihet inte ska råda på grund av religiös hänsyn. Det vore en förödande kapitulation inför den pöbel av islamska fanatiker och brutala gängkriminella som försökte mörda poliser med syftet att stoppa islamkritiska yttranden”, fortsätter han.