Slik fikser du automatisk rotering som ikke fungerer på Android

0
108

Hvis du har aktivert automatisk rotering, skal skjermen på Android-telefonen din rotere når du snur telefonen 90 grader eller mer. Noen ganger kan du imidlertid legge merke til at dette ikke skjer.

Det er mulig en tredjepartsapp, en systemfeil eller en defekt sensor gjør at telefonen din ikke gjenkjenner bevegelsen. Heldigvis har du flere måter å omgå dette problemet på på telefonen din.

Innholdsfortegnelse

  Løs problemer med automatisk rotering ved å starte Android-telefonen på nytt

  En enkel måte å fikse de fleste problemene på Android-telefonen din på er å starte telefonen på nytt. Når du gjør dette, sletter telefonen ulike midlertidige filer, hvorav noen kan føre til at telefonens skjerm ikke roterer automatisk.

  Det er enkelt å starte en Android-telefon på nytt. For å gjøre det, trykk og hold nede Strøm-knapp på telefonen. Deretter velger du Start på nytt fra menyen som åpnes.

  Når telefonen er på igjen, sett den sidelengs og se om skjermen roterer.

  Slå på skjermrotasjon fra Android-innstillinger

  < p>Hvis du har aktivert alternativet for automatisk skjermrotasjon fra telefonens Hurtiginnstillinger-meny, prøv å slå på det alternativet fra Innstillinger-appen og se om det hjelper å løse problemet. Hvis du har en flis som ikke fungerer i Hurtiginnstillinger, bør denne metoden løse problemet.

  1. Start Innstillinger-appen på Android-telefonen din.
  2. Trykk på Vis i listen over elementer.
  3. Slå på alternativet som sier Roter skjerm automatisk.

  Bruk alternativet for skjermrotasjon i appen

  Det er apper som ikke respekterer telefonens standardorienteringsalternativ, noe som betyr at disse appene ikke roterer selv om du har aktivert auto- roter alternativet. Heldigvis tilbyr de fleste av disse appene et alternativ for å rotere skjermen.

  Hvis du for eksempel bruker en videospillerapp, vil appen sannsynligvis ha et alternativ for å endre videomodus til liggende. Vanligvis finner du dette alternativet på appens videoavspillingsskjerm.

  Så, hvis du kommer over en app som ikke vil rotere, det er verdt å sjekke om appen har et roteringsalternativ.

  Ikke berør telefonens skjerm

  Pass på at du ikke berører telefonens skjerm når prøver å rotere den. Dette er fordi hvis du berører skjermen, vil telefonen din forhindre at skjermen roteres.

  Det er mulig at du berører kantene på skjermen mens du legger telefonen sidelengs, og det kan være grunnen til at skjermen ikke roterer. Hold mellomrom mellom fingrene og telefonens skjerm, og legg deretter telefonen sidelengs.

  Rekalibrer telefonsensorene dine for å fikse problemet med automatisk rotering

  Android-telefonen din bruker de innebygde sensorene for å registrere om du har rotert telefonen slik at telefonen også kan rotere skjermen. Hvis det er et problem med disse sensorene, vet ikke telefonen når den skal rotere skjermen.

  Heldigvis kan du kalibrere telefonens sensorer på nytt for å fikse de fleste problemene. Det er både innebygde alternativer så vel som dedikerte tredjepartsapper for å kalibrere telefonsensorer.

  Hvis du for eksempel eier en LG-telefon, kan du gå til Innstillinger og velge Generelt > Bevegelse sterk>mulighet for å kalibrere telefonens sensorer. Hvis du har en annen telefon, prøv gratis apper som Accelerometer Calibration og Physics Toolbox Sensor Suite for å kalibrere sensorene dine.

  I de fleste kalibreringsapper vil du tegne 8-tallet for å sette sensorene tilbake til jobbene deres. .

  Fjern nylig installerte apper

  Hvis automatisk rotering først har sluttet å fungere etter at du har installert en bestemt app, kan den appen være den skyldige. Enkelte apper forstyrrer telefonens innebygde funksjoner, og den nylig installerte appen din kan være en av dem.

  Heldigvis kan du fikse dette problemet ved å fjerne den appen fra telefonen. Slik gjør du det.

  1. Åpne Innstillinger-appen på Android-telefonen din.
  2. Trykk på Apper & varsler.
  1. Velg appen du tror er den skyldige. Hvis du ikke ser alle appene dine, trykker du på Se alle apperalternativ.
  2. Trykk på Avinstaller på app-siden for å fjerne appen fra telefonen.

  img src=”/wp-content/uploads/e4cf63769463af6dcdda8bbc6bb1e7cb.jpg” />

  1. Velg OK i ledeteksten som åpnes for å slette det valgte app.
  2. Start telefonen på nytt.

  Oppdater Android-telefonen din

  Det er viktig å holde telefonens operativsystem oppdatert. Å ikke gjøre det fører til forskjellige problemer med telefonen, som den du opplever. Nyere programvareversjoner retter opp eksisterende feil og gir nye funksjoner.

  Det er enkelt å oppdatere de fleste Android-telefoner, og du kan gjøre dette fra Innstillinger-appen.

  1. Få tilgang til Innstillinger-appen på telefonen din.
  2. Trykk på System-alternativet.
  3. Velg Systemoppdateringer. li>
  1. Vent til telefonen ser etter tilgjengelige oppdateringer. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, installer den på telefonen.

  Bruk en skjermrotasjonskontrollapp

  Hvis du fortsatt ikke kan få automatisk rotering til å fungere på telefonen, prøv å bruke en alternativ måte å rotere telefonens skjerm på. Noen apper lar deg bruke funksjonen for automatisk rotering uten å stole på telefonens system.

  En slik app er Rotasjonskontroll, som er tilgjengelig gratis i Play-butikken. Ved å bruke denne appen kan du legge til forskjellige skjermrotasjonsalternativer på telefonen. Dette bør hjelpe deg når telefonens innebygde roteringsalternativ ikke fungerer.

  For å bruke appen, installer og åpne appen på telefonen. Deretter konfigurerer du alternativene du trenger, og du er i gang. En god ting med denne appen er at du kan forhindre at apper endrer standard skjermrotasjonsalternativer, noe som er flott.

  Feilsøk problemer med automatisk rotering av skjermen på Android

  Det kan være frustrerende når folk forventer at telefonens skjerm skal rotere automatisk, men det vil ikke skje. Hvis du noen gang opplever at du sliter med dette problemet, bruk en av metodene som er skissert ovenfor for å fikse alle problemer med automatisk rotering på telefonen. Vi håper denne veiledningen hjelper.