Ny forskning: 4 faktorer som kan øke sjansene for langvarig Covid

0
88

En av de fire faktorene forskerne identifiserte er nivået av koronavirus-RNA i blodet tidlig i infeksjonen, en indikator på viral belastning. (Fil)

Skrevet av Pam Belluck

Det er ett av mange mysterier om langvarig COVID: Hvem er mer utsatt for å utvikle det? Er det mer sannsynlig at noen mennesker enn andre opplever fysiske, nevrologiske eller kognitive symptomer enn det kan dukke opp eller henge i flere måneder etter at koronavirusinfeksjonene har forsvunnet?

Nå rapporterer et team av forskere som fulgte mer enn 200 pasienter i to til tre måneder etter covid-diagnosen deres, at de har identifisert biologiske faktorer som kan bidra til å forutsi om en person vil utvikle langvarig covid.

https://images. indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Studien, publisert tirsdag av tidsskriftet Cell, fant fire faktorer som kunne identifiseres tidlig i en persons koronavirusinfeksjon som så ut til å korrelere med økt risiko for å ha varige symptomer uker senere.

Best of Explained

Klikk her for mer

Forskerne sa at de hadde funnet ut at det var en sammenheng mellom disse faktorene og langvarig COVID (som går under det medisinske navnet post akutte følgetilstander av COVID-19, eller PASC) enten den første infeksjonen var alvorlig eller mild. De sa at funnene kan foreslå måter å forebygge eller behandle noen tilfeller av langvarig covid, inkludert muligheten for å gi folk antivirale medisiner like etter at en infeksjon har blitt diagnostisert.

“Det er det første virkelige solide forsøket på å komme opp med noen biologiske mekanismer for langvarig COVID,” sa Dr. Steven Deeks, en professor i medisin ved University of California, San Francisco, som ikke var involvert i studien.

Han og andre eksperter advarte om at funnene var utforskende og måtte verifiseres av betydelig mer forskning.

En av de fire faktorene forskerne identifiserte er nivået av koronavirus-RNA i blodet tidlig i infeksjonen, en indikator på viral belastning. En annen er tilstedeværelsen av visse autoantistoffer – antistoffer som feilaktig angriper vev i kroppen slik de gjør under tilstander som lupus og revmatoid artritt. En tredje faktor er reaktiveringen av Epstein-Barr-viruset, et virus som infiserer de fleste, ofte når de er unge, og deretter vanligvis blir sovende.

Den siste faktoren er å ha diabetes type 2, selv om forskerne og andre eksperter sa at i studier som involverer et større antall pasienter, kan det vise seg at diabetes bare er en av flere medisinske tilstander som øker risikoen for langvarig covid.

Også i Explained |Explained: Hva er CT-verdi i en Covid-test, og hvordan korrelerer den med virusmengde og sykdomsgrad?

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forklarte nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.